energetische therapie en visualisatie

menu

Veel HSP-ers zijn hoogsensitief én hooggevoelig. Maar niet allemaal!

Ben je hoogsensitief én hooggevoelig, dan heb je kenmerken (en klachten) van hoogsensitiviteit én van hooggevoeligheid.

Dat maakt het erg onduidelijk. Moet je nou leren omgaan met die gevoeligheid, of moet je alle overprikkeling uit de weg gaan? Als je ziet dat hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid twee verschillende dingen zijn, dan begrijp je beter wat er aan de hand is, en kun je er ook beter mee omgaan.

Als je hoogsensitief bent én hooggevoelig, dan is het lastig.

Voorbeeld: Bij hoogsensitiviteit én hooggevoeligheid voor geluid geniet je van fijne nuances in muziek, maar word je gek van geluiden van de buren. Op een feestje kun je echt genieten van een leuk gesprek met een vreemde, maar tegelijkertijd word je steeds onrustiger door alles wat er om je heen gebeurt. Je wilt je afstemmen op de leuke dingen, maar je wordt enorm afgeleid door alles wat ongevraagd bij je binnenkomt. Je raakt snel overprikkeld, en dat voel je veel sterker dan mensen die wel hooggevoelig zijn, maar niet hoogsensitief.

 

 

Wat is hoogsensitiviteit?

Hoogsensitiviteit is een verhoogde sensitiviteit van zintuigen, zenuwen en bewustzijn.

Hoogsensitieve mensen ervaren de binnenwereld en de buitenwereld intenser, scherper en bewuster.

Zintuigen, zenuwen en bewustzijn zijn ‘schoon’, en werken optimaal. De zintuigen geven via zenuwen informatie door aan het bewustzijn. Ogen, oren, neus, tong en tast zijn de poorten waardoor de buitenwereld binnenkomt. De zenuwen zijn de kanaaltjes waar de informatie doorheen stroomt. En het bewustzijn bepaalt, wat er met die informatie gedaan wordt. Bij hoogsensitieve mensen werkt dat hele proces sterker, waardoor alles intenser wordt ervaren. De wereld is kleurrijker. Er worden meer details waargenomen en daardoor kan een hoogsensitief mens meer genieten.

Ook gedachten en emoties worden intenser ervaren.

Verdriet en angst zijn ook intenser dan bij niet-hoogsensitieve mensen. Vaak wordt hoogsensitiviteit met de jaren wat minder. Sleur, negatieve ervaringen en negatieve gevoelens ‘vervuilen’ het bewustzijn. Ogen en oren worden minder fijngevoelig. Zoals het normaal is dat ogen, oren en hersenen met de jaren wat minder goed functioneren, zo is het ook normaal dat hoogsensitiviteit na verloop van tijd minder wordt.

Bij hoogsensitieve mensen is vaak ook het zesde zintuig meer ontwikkeld.

Ze hebben een sterke intuïtie en een sterk invoelingsvermogen.

 

Wat zijn de kenmerken van hoogsensitiviteit?

Hoogsensitieve mensen zijn sensitiever dan anderen. Hun zintuigen zijn sensitiever, hun zenuwen zijn gevoeliger, en hun bewustzijn is opmerkzamer. Zij zijn zich meer bewust van hun omgeving, maar ook gedachten en emoties worden dieper ervaren.

 

Hoogsensitief zien.

Hoogsensitieve mensen zien nuances die anderen over het hoofd zien. Ze lezen haarscherp emoties van gezichten, elk detail valt op. Ze kunnen genieten van een mooi uitzicht, en ze zien de schoonheid in een vlinder, maar ook in een torretje. Hoogsensitieve kinderen kunnen uren kijken naar een beestje.
Hoogsensitieve ogen kunnen ook last hebben van teveel licht, teveel geknipper en geflits, teveel bewegingen in het beeld. Kermis is verschrikkelijk. Al die prikkels kunnen niet meer verwerkt worden. Mensen die hoogsensitief zien kunnen wel een bril of lenzen nodig hebben. De sensitiviteit zit in hoe het bewustzijn omgaat met het zien. Niet alleen in de ogen zelf.

Hoogsensitief horen

Mensen die hoogsensitief zijn horen haarscherp, ook zachte geluiden en meestal ook hogere tonen dan anderen. Zij horen in muziek alle afzonderlijke instrumenten. Als een instrument niet zuiver gestemd is, horen ze dat. Zij halen heel veel informatie uit een stem, of de ademhaling tussen woorden.
Maar veel mensen die hoogsensitief horen, worden doodmoe van al dat geluid, dat maar nooit ophoudt. Zij hebben het liefst stilte om zich heen. Het lawaai dat anderen maken, bijvoorbeeld met het uitpakken van de vaatwasser, is irritant. Verwar dit niet met hypersensitiviteit. Bij hypersensitieve oren is geluid onverdraaglijk.

Hoogsensitive reuk.

Hoogsensitieve mensen zijn gevoelig voor geuren. Geuren doen iets met je. Geuren kunnen walging oproepen, of extase. Als ze naar een restaurant gaan, zijn ze kritisch. Als het er niet lekker genoeg ruikt, dan smaakt het ook niet. Ze weten precies welke kruiden er zijn gebruikt.
Vieze geuren komen hard binnen. Als ze langs vuilnisbakken lopen houden ze de adem in, om niets te ruiken.Teveel aftershave verdragen ze niet. Chemische luchtverfrisser in huis beneemt ze de adem.

Hoogsensitieve smaakzin.

Mensen met hoogsensitieve smaakzin kun je fijnproevers noemen, of lastige eters. Het is al snel te zout, te scherp, te flauw, te lang gekookt of juist te kort. Het zijn Juist daarom zijn het zelf goede koks. Met zo’n sterk ontwikkelde smaakzin hebben ze een goed gevoel voor lekker koken.
Maar hoogsensitieve mensen met een sterkere smaakzin hebben een heel eigen idee van houdbaarheidsdatum. Grote kans, dat fruit te rijp of te onrijp is. Dat de melk niet goed meer smaakt, en dat er van alles in de vuilnisbak belandt, waar een niet-hoogsensitief persoon nog heel tevreden mee zou zijn.

Hoogsensitieve tastzin.

Vooral hoogsensitieve kinderen kunnen klagen over kleding die niet lekker zit, labeltjes die schuren, sokken die niet meer goed zitten, schoenen die pijn doen aan de voeten. Volwassenen kunnen daar ook last van hebben, maar kopen die kleding niet. Hoogsensitieve mensen kunnen ook gevoelig zijn voor aanraking. Die is al snel verkeerd. Een liefdevolle aanraking is prima. Maar als je de aandacht er even niet bij hebt, dan voelt aanraking heel erg fout. Ook als jij niet lekker in je vel zit, mag je je hoogsensitieve partner niet aanraken. Slapen naast een partner kan storen, omdat de energie van de partner zo anders is.

Sommige hoogsensitieve mensen denken dat ze smetvrees hebben. Zij willen de handen wassen, als ze deurkrukken hebben aangeraakt. In feite voelen ze de plakkerigheid van zweethanden van anderen. Of ze zijn gevoelig voor energetische sporen, dan is het energetische smetvrees. Logisch dat ze de handen willen wassen.

Hoogsensitieve zenuwen.

Iemand met hoogsensitieve zenuwen is zich eerder bewust van pijn, jeuk, misselijkheid, benauwdheid en allerlei andere sensaties. Dit wordt ook sterker ervaren. Subtielere signalen uit maag, darmen, hart en longen worden doorgegeven aan het brein. Daardoor kunnen hoogsensitieve mensen steeds klachten hebben, die de dokter niet begrijpt. Hoogsensitieve mensen hebben behoefte aan gezonde, lichte voeding. Omdat ze voelen dat zware of minder gezonde voeding een beperkend effect heeft op lichaam en geest. Koffie wordt vaak slecht verdragen, maar vaak is er juist een behoefte aan koffie.

Sommige mensen zijn hoogsensitief, maar doen er (onbewust)  juist van alles aan om dat te temperen. Zij eten en drinken dingen waar ze eigenlijk niet goed tegen kunnen, juist omdat dat hun lichaam en geest verdooft. En dus minder sensitief maakt.

 

Hoogsensitiviteit zit in eerste instantie in het bewustzijn. Het bewustzijn is sensitiever, daardoor wordt alles bewuster en intenser ervaren.

Er worden meer details en verbanden waargenomen. Emoties worden intenser gevoeld.

Gedachten worden dieper doorvoeld. Hoogsensitieve mensen hebben vaak iets meer tijd nodig om te antwoorden, omdat de vraag eerst moet worden gevoeld en begrepen. Er wordt dieper gezocht en langer afgewogen, voordat je een antwoord krijgt.

Het bewustzijn van hoogsensitieve mensen is ruimer.

Hoogsensitieve mensen zijn minder gericht op zichzelf, het ego en de persoonlijkheid, dan niet-hoogsensitieve mensen. Zij voelen zich verbonden met de natuur, de aarde, met dieren en planten. Ze zijn een onderdeel van het geheel. Daardoor zijn ze meestal milieubewust en verantwoordelijk.

Vaak is er belangstelling voor spiritualiteit.

Omdat ze aanvoelen dat er méér is dan alleen de materiele werkelijkheid. Veel hoogsensitieve mensen vinden de aarde niet erg prettig. Te hard, te koud, teveel agressie en onbegrip. Soms gaat dat zo ver dat ze een gevoel van heimwee hebben, naar de tijd voordat ze op aarde kwamen. Heimwee naar de sferen.

Veel mensen die hoogsensitief zijn vinden het moeilijk om beslissingen te nemen.

De meeste Hoogsensitieve mensen willen alles doorvoelen, voordat ze de knoop doorhakken. Het invoelingsvermogen is sterk ontwikkeld. Daardoor zijn ze empathisch. Soms zo empathisch dat ze pas een keuze kunnen maken, als iedereen tevreden zal zijn. Ze houden rekening met veel meer factoren, dan niet-hoogsensitieve mensen.

Omdat er veel meer details worden waargenomen is er ook veel meer rust nodig, om al die indrukken te verwerken.

Drukte en lawaai zijn niet prettig. Soms is het lastig een gezin te hebben, omdat er te weinig stilte en rust gevonden kan worden. Meditatie kan helpen. Of yoga. Of gewoon even naar de natuur. Tuinieren of wandelen. Even terug naar jezelf. Even ontprikkelen.

 

Hoogsensitief zesde zintuig

Het zesde zintuig is geen stoffelijk orgaan

Het is eigenlijk alleen een begrip waarmee verschillende dingen worden aangeduid, die voor sommigen nogal vaag zijn, omdat ze niet materieel zijn. Dingen zoals intuïtie, het derde oog, het paranormale, een sterk aanvoelingsvermogen, mediamieke talenten, helderziendheid, helderhorendheid, enz. Eigenlijk is het zesde zintuig een verfijnde energetische versie van de bestaande zintuigen. Met het zesde zintuig kun je zien, ruiken, horen, voelen en weten, maar dan op niet-materieel gebied. Bij dieren is dit heel normaal. Katten zien geesten. Honden ruiken angst en gevaar.

De meeste mensen kunnen voelen met het zesde zintuig.

Bijvoorbeeld: in een oorlogsmuseum voelt het naar, omdat alles wat daar staat een emotionele (energetische) lading heeft. Er hangt angst, verdriet en pijn aan vast. Dat is niet tastbaar, maar voor de meeste mensen wel voelbaar. Maar ook ieder huis heeft een eigen sfeer, door de emoties en uitstraling van de bewoners, en door wat er in het verleden gebeurd is.

Hoogsensitieve mensen hebben vaak een sterker ontwikkeld zesde zintuig.

Ze voelen sfeer aan, emoties van anderen, en energieën uit het verleden. Veel hoogsensitieve mensen voelen veel meer, dan ze zelf in de gaten hebben. Dat ‘voelen’ doen ze niet met hun tastzintuig (handen of huid), maar met het energieveld. (Meer weten over het energieveld?)

De meeste mensen kunnen zien met het derde oog.

We zien niet met de ogen, we zien met het bewustzijn. Materiele ogen registreren alleen de reflectie van licht op materie. Het bewustzijn maakt daar beelden van, met een betekenis. Het bewustzijn ziet denkbeelden, herinneringen, energieën, en dromen. Ook als de ogen dicht zijn. Alsof die beelden op een scherm in je hoofd geprojecteerd worden. Dat noemen we het derde oog. Dat is een energiecentrum (chakra) in het voorhoofd, een onderdeel van het energieveld.

Hoogsensitieve mensen zien vaak nog meer met het derde oog. Dingen, die niet materieel zijn.

Energievelden bijvoorbeeld. (Als iedereen energievelden zou zien... dan zag de wereld er heel anders uit.) Of beelden uit het verleden. Of overleden mensen, geesten. Sommige hoogsensitieve mensen voelen de aanwezigheid van overleden familieleden. Of weten dat opa er is, door de geur van sigaren. Sommige hoogsensitieve mensen horen stemmen van mensen die overleden zijn. Of de stem van hun beschermengel.

 

Als je klachten hebt door hoogsensitiviteit, wat kun je daar dan aan doen?

Bijvoorbeeld, als je gehoor zo sensitief is dat je oordoppen moet dragen, omdat je anders gek wordt... Daar kan wat aan gedaan worden.

Hoogsensitiviteit is te zien in het energieveld: De energiecentra (chakra's) zijn open, en helder. Soms té open. Dat kan met behulp van energetische therapie in orde gemaakt worden. Als je last hebt van te gevoelige oren of ogen, bedenk dan dat het het bewustzijn is, dat ziet en hoort. En dat bewustzijn kun je anders afstellen. Met visualisatie. Als er een traumatische gebeurtenis is, die je onderbewuste heeft opgedragen zo scherp te horen, dan kan die gebeurtenis worden bewustgemaakt en opgelost. Als er geen reden meer is om alles zo scherp te zien/horen, dan komt er vanzelf rust. Dan ben je nog steeds hoogsensitief, maar heb je er geen klachten meer door.

 

 

En wat is dan hooggevoeligheid?

Hooggevoeligheid is een verhoogde alertheid. Hooggevoeligheid is niet aangeboren, maar ontstaat door stress en onveiligheid.

Als stress te lang duurt, raakt het zenuw-zintuigstelsel overprikkeld. Bij stress reageert het lichaam hetzelfde als bij angst.

Er wordt adrenaline aangemaakt, noradrenaline en cortisol. Het lichaam wordt in een staat van paraatheid gebracht, klaar om te vechten, vluchten, of verstijven. Dat is de stress-angst-reactie. Prima, als het snel weer over is. Maar als de stress blijvend is, dan raakt het hele systeem uit balans. De alertheid blijft, en put het lichaam uit. Het bewustzijn blijft in een staat van paraatheid, waardoor er continu onrust gevoeld wordt.

Bij hooggevoeligheid is dit een vicieuze cirkel geworden:

Door een gevoel van onveiligheid wordt het bewustzijn alert, het raakt uitgeput en overprikkeld, waardoor het gevoel van onveiligheid groter wordt. En daardoor wordt het bewustzijn nóg alerter, nog meer overprikkeld, enz.

 

Met je ‘voelsprieten’ tast je continu de omgeving af. Dát is hooggevoeligheid.

Als je denkt: “Wat zie ik nu?”, dan ga je turen. Als je denkt: “Wat hoor ik nu?”, dan houd je je adem in, en spits je je oren. En als je denkt: “Wat voel ik nu?”, dan zet je je gevoel op scherp. Het is, alsof je met je voelsprieten je hele omgeving gaat aftasten. Met alle aandacht.

Als je een leeuw tegenkomt, dan krijg je die angst-reactie.

Onmiddelijk, instinctief, gaat alle aandacht naar de leeuw. Je zet alle zintuigen op scherp. Je weet precies waar hij zit, en wat hij doet. Maar stel nu, dat je weet dat er een leeuw los rondloopt in je wijk. Je ziet hem niet, en je hoort hem niet, maar je weet dat hij ergens rondloopt. Nu ben je helemaal gefocust op de omgeving,

Met je ‘voelsprieten’ (je zesde zintuig) tast je de omgeving af, ook om de hoek.

Dát is wat hooggevoeligen constant doen. De hele omgeving voelt onveilig. Je verstijft, je houdt je adem in, je hart klopt in je keel, het zweet breekt je uit. Alle aandacht is gericht op… dat, wat er de hoek om kan komen. Dat, waar je bang voor bent.

 

Mensen hebben geen voelsprieten. Dat klopt. Dat aftasten doe je niet met zintuigen of organen, maar met je bewustzijn. Met je energieveld.

Alles wat leeft heeft een aura/energieveld. Een veld van levenskracht/energie, dat het lichaam omgeeft en doordringt.

Niet zichtbaar voor de meeste mensen, maar voor hooggevoelige mensen wel voelbaar. (Ik kan het je laten voelen, als je hooggevoelig bent) Hooggevoelige mensen voelen zich niet veilig, ze tasten de omgeving af, ze maken hun energieveld groter. Daardoor krijgen ze juist meer prikkels binnen. Hoe onveiliger ze zich voelen, hoe groter ze hun energieveld maken.

Een energieveld is vergelijkbaar met een magnetisch veld.

Het magnetisch veld van een sterke magneet kun je niet zien, niet horen, niet ruiken, niet voelen. Maar het is wel aan te tonen met ijzervijlsel. Binnen een bepaalde grens wordt alle ijzelvijlsel naar de magneet getrokken. Buiten die grens niet. Zie foto. Een sterkere magneet heeft een groter veld, en trekt dus meer aan. Op dezelfde manier heeft ieder levend lichaam een energieveld. Binnen een bepaalde grens wordt alles gevoeld, wat daar gebeurt. Meestal onbewust. Net zoals je veel meer ziet en hoort, dan je je bewust bent.

Hoe groter het energieveld is, hoe meer prikkels je binnen krijgt.

En dat is nou net wat hooggevoelige mensen doen; ze maken hun energieveld steeds groter, door al dat aftasten. En daardoor worden ze steeds onrustiger.

 

 

 

Hooggevoeligheid heeft dus een aanwijsbare oorzaak.

Hooggevoeligheid begint meestal in de kindertijd. Als een kind zich thuis niet veilig voelt, dan zet het zijn energieveld wijd open.

Bijvoorbeeld als er agressie is, of verwaarlozing, of gewoon omdat het kind zich niet begrepen voelt. Dat kind wil de omgeving continu aftasten, om te controleren of het wel veilig voelt. Alle aandacht gaat naar signaaltjes die wijzen op onrust en onveiligheid. Daardoor komt er juist méér onrust binnen, en dan krijg je die vicieuze cirkel. Dat grote, open energieveld is noodzakelijk, omdat het kind veiligheid zoekt. Die grote open aura wordt een gewoonte. Het energieveld kleiner maken voelt niet veilig.

Hooggevoeligheid kan ook later ontstaan, of erger worden, door trauma. Een trauma veroorzaakt stress, angst en onveiligheid.

Zo kan hooggevoeligheid ontstaan na problemen op het werk, na een scheiding, na het overlijden van een gezinslid, na een brand, na mishandeling, na een ongeluk, enz. Ook een burn-out is traumatisch. Veel mensen zeggen, dat de klachten na een burn-out zijn ontstaan. Maar waarschijnlijk was je daarvóór ook al hooggevoelig. Mensen die niet hooggevoelig zijn krijgen niet zo snel een burn-out. Er zijn 10 verschillende algemene oorzaken van hooggevoeligheid.

 

De kenmerken van hooggevoeligheid

Hooggevoelige mensen zijn sneller overprikkeld dan anderen. Zij zijn kwetsbaar en alert. Zij voelen zich snel ongemakkelijk en onveilig. Ze scannen hun omgeving continu op onbewust niveau.

  • Hooggevoelige mensen voelen zich snel onzeker. Omdat het energieveld te groot is. Lees hier hoe dat komt.
  • Hooggevoelige mensen zijn snel overprikkeld. Omdat ze al in een constante alerte staat zijn. Er zit al zoveel onrust in het lijf. Er hoeft maar iets te gebeuren, en het is teveel.
  • Hooggevoelige mensen hebben behoefte aan harmonie. Pas als iedereen rustig en tevreden is, dan kunnen zij zich ontspannen. Omdat ze de energie van de ander in hun eigen energieveld voelen.
  • Hooggevoelige mensen passen zich makkelijk aan aan anderen. Alsof ze op dezelfde golflengte gaan zitten. Dat voelt harmonisch, dus veilig. Vaak cijferen ze zichzelf en hun eigen behoeftes daarbij weg. Liever aanpassen dan ruzie.
  • Hooggevoelige mensen kunnen emoties of stress van anderen aanvoelen, en overnemen. Hun eigen energieveld is te groot, en werkt als een spons voor de emoties van anderen. Daardoor kunnen ze gemakkelijk beïnvloed worden. Stevig in de eigen schoenen staan is lastig.
  • Hooggevoelige mensen voelen zich vaak ongemakkelijk bij anderen. Vooral bij mensen die nors, stug of dominant zijn. Aanpassen lukt niet, op dezelfde golflengte gaan zitten voelt niet goed. De energie van de ander komt binnen in het energieveld, en ze kunnen er niets mee.
  • Hooggevoelige mensen kunnen meestal moeilijk ‘nee’ zeggen. Als ze wel geleerd hebben ‘nee’ te zeggen, voelt het meestal toch niet gemakkelijk. Dit komt, doordat ze aanvoelen wat de ander wil, en dat de ander teleurgesteld zal zijn. Deze emoties voelen ze zelf dan ook in het energieveld, en dat is niet fijn. Als iedereen rustig en tevreden is, dan pas kan de hooggevoelige ontspannen. Dus de ander tevreden houden is belangrijk voor de eigen gemoedsrust.
  • Hooggevoelige mensen voelen zich vaak snel angstig of onrustig. Omdat er al zoveel onrust is, door de constante alertheid.
  • Daardoor kunnen hooggevoelige mensen ook niet goed tegen kritiek. Kritiek en afkeuring komen hard binnen.
  • Hooggevoelige mensen willen zorgen voor  anderen. Ze weten wat de ander nodig heeft, omdat ze het allemaal aanvoelen, met die grote aura. En pas als iedereen rustig en tevreden is, kunnen ze zelf ontspannen.
  • De meeste hooggevoelige mensen willen niet in de schijnwerpers staan. Ze willen niet bekeken of beoordeeld worden. Al die aandacht komt hard binnen, en verlamt.
  • Hooggevoelige mensen kunnen slecht tegen stress, drukte, werkdruk, deadlines, en onverwachte tussendoor-opdrachten. Rust is belangrijk, en alles wat de rust verstoort zorgt voor overprikkeling.
  • Veel hooggevoelige mensen hebben angst om op te vallen. Daardoor willen ze het liefst alles volgens de regels doen. Dat voorkomt kritiek. En kritiek is iets waar ze ook niet goed tegen kunnen.
  • De meeste hooggevoelige mensen worden snel doodmoe, als ze met anderen zijn. Eén op één gaat wel. Maar in een groep wordt het lastig. Het afstemmen op verschillende anderen kost veel energie. In een groep zijn ze meestal stil, en passen ze zich aan aan de rest.
  • Hooggevoelige mensen zijn vaak ook lichamelijk gevoelig. Ze zijn snel uit balans bij slaapgebrek, honger, gebruik van koffie en alcohol, en dergelijke. Bovendien zijn de darmen vaak gevoelig voor bepaalde voedingsmiddelen.
  • Hooggevoelige mensen gedragen zich in hun jeugd vaak onopvallend. (Denk aan de stress-angst-reactie bij de leeuw in het bos.) Ze willen niet opvallen, niets verkeerd doen, geen afkeuring krijgen. Het gevolg is dat ze zich vaak niet gezien voelen, en niet gehoord. Ook als volwassene.
  • Als het energieveld te groot is, dan zit je meer in het gevoel dan in het lichaam.

En wat kun je er aan doen, als je hooggevoelig bent?

Hooggevoeligheid kan opgelost worden. Dan moeten er drie dingen gedaan worden:

1: Het energieveld moet weer de normale afmetingen krijgen
2: De eerste oorzaak, datgene waardoor het gevoel van onveiligheid ontstond, moet worden gevonden. En dan niet de algemene versie, maar het specifieke moment. De (vergeten) herinnering, met de gedachten en emoties van toen.
3: Die eerste oorzaak moet worden opgelost. Dat kan met visualisatie. Zie traumatherapie op drie niveaus.

Cursussen om te leren omgaan met hooggevoeligheid hebben weinig zin, als het energieveld nog steeds te groot is. Want zo lang het energieveld te groot is, blijven de prikkels binnenkomen, en blijft de alertheid. Mensen met ernstige hooggevoeligheidsklachten krijgen van de arts rustgevende middelen. Soms antidepressiva of angstremmers tegen overprikkeling. Maar dat neemt de oorzaak niet weg. Als je met hoofdpijn bij de dokter komt krijg je pijnstillers. Van de psycholoog krijg je een cursus 'leven met pijn'. Maar zo lang de spijker in je hoofd zit, gaat de pijn niet weg. Logisch toch? Je wilt niet leren omgaan met hooggevoeligheid, je wilt niet meer hooggevoelig zijn. En wel sensitief.

 

 

 

Ben je hoogsensitief, of hooggevoelig, of allebei? Doe de test.

©Jackelien Cerrone 2021
 

Meer weten over hooggevoeligheid?

Inspiratiemails: Ik wil jou inspireren.

Met inzichten vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Mét tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt. Die artikelen staan onder de knop Inspiratie. Nieuwe artikelen met tips verstuur ik als Inspiratiemails.  Direct in je mailbox, 1x per maand.  Gewoon gratis.

Schrijf je in voor de Inspiratiemail, en ik leg je uit hoe je in 60 seconden ontspant.

Je kunt ontspannen in 1 minuut. Je wilt iets dat direct verlichting geeft. Iets dat snel en makkelijk is, altijd en overal kan, en direct helpt. En dat heb ik voor je.

Bovendien krijg je bij aanmelding gratis:
*de beste Inspiratiemail-tips van de afgelopen 5 jaar
*de cursus Eenvoudig Mediteren!

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven