praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe word je weer zo blij als een kind?

Wat is dat toch, dat volwassenen kwijt zijn?

Kinderen kunnen blij zijn en genieten. Als een kind in het bos een bergje zand ziet, dan wil het erop staan. En dat voelt goed! Jij bent de koning van de berg. Volwassenen hebben niet meer die neiging. Volwassenen zeggen tegen hun kind: “Kom op, laat dat. Blijf op het pad. Je schoenen worden vies. Loop nou eens door." Die volwassenen komen dan bij mij in de praktijk, omdat ze niet meer kunnen genieten. De kleur is uit hun leven. Het is alsof de glans er af is. Hoe kun je weer zo blij zijn als een kind?

 

Wij hebben geleerd dat we rationeel moeten zijn.

Niemand zit te wachten op fantastische ideeën. Je moet rationele inschattingen maken. Kennis wordt overgewaardeerd. Je moet de cijfers en feiten kennen, als je niet dom wilt lijken. Daardoor blijven we hangen in dat rationele bewustzijn. Wij leven niet in de wereld, maar in ons hoofd. Dat hoofd zit zo propvol met kennis, dat er geen plek meer is voor verwondering.

In je kindertijd was alles veel intenser. Maar de wereld was toen niet anders dan nu. Jouw bewustzijn wel.

Het bewustzijn van een kind is creatiever en intuïtiever. Hun wereld is daardoor fantastischer. Fantasie is creatief inbeeldingsvermogen. Dat maakt de wereld waarin je leeft sprankelend, spannend en magisch. Niet omdat je in een fantasie-wereld leeft, maar omdat je het fantastische in de wereld nog ziet.

We zijn vergeten dat we ook nog andere vormen van bewustzijn hebben. Maar het is er nog wel!

Als je iets nog niet kent of begrijpt, dan kijk je er heel anders naar. Vol verwondering. Als je een taal niet goed kent, dan luister je meer met je intuïtie. Met die verwondering en intuïtie maak je direct contact met je omgeving. Je laat het binnenkomen. Je leeft IN de wereld. Dat kun jij ook nog. Bekijk alles alsof je nooit eerder zoiets gezien hebt. Stop het denken, en VOEL! Ervaar! Beleef!
Leef!

Door slechts een uurtje therapie van Jackelien, voel ik steeds meer creativiteit in mij naar boven komen. En de enorme drang naar veel lol maken, muziek horen en willen dansen en genieten van het leven voel ik nu zo.
Dit geeft zoveel plezier en rust, t leven is er zoveel mooier door geworden. Dank je wel Jackelien, je hebt mij zo geholpen met de diepe wens naar echt mezelf zijn. Onbetaalbaar!

 

 

10 Tips om weer vrolijker te worden

Wat kun je zelf doen om weer blij te zijn?

 • Maak contact met je innerlijke kind, en ga weer spelen! Ga knippen en plakken. Of maak een toren van alles wat op tafel staat. Doe, wat er in je opkomt.
 • Heb je zelf kinderen? Doe met ze mee. Ren ook die bult op. Klim in een boom. Loop over de stoeprand. Voel hoe jij je voelt, als je daar mee bezig bent.
 • Onderzoek de wereld. Kijk naar een torretje. Ruik aan een takje. Voel hoe glad, zacht, warm of koud de dingen om je heen zijn. Tastzin wordt ondergewaardeerd. Maak echt contact met de wereld. Wees niet bang voor vieze handen, maar voel hoe bijzonder alles is.
 • Wees weer eens ondeugend.
 • Doorbreek je idee dat je alles al kent. Kijk naar een bloem, en stel je voor dat jij een fruitvliegje bent, verdwaald in die bloem.
 • Doorbreek je idee dat je alles al weet. Denk eens na over dingen waar geen antwoord op is. Wat er eerder was, een kip of een ei, bijvoorbeeld. Denk creatief. Zie het vóór je. Verbaas je over je eigen brein.
 • Doorbreek je standpunt. Ga op de grond liggen en voel hoe anders je kamer dan aanvoelt. Ga op de kast zitten. Of staan op je bed.
 • Doe spelletjes met jezelf. Tel elke dag hoe lang je op 1 been kunt staan. Houd je adem in, zo lang je plast. Loop zonder de lijntjes tussen de tegels te raken, maar zonder dat iemand dat merkt.
 • Klik op de foto bovenaan dit artikel. Kijk er naar, en laat het gevoel helemaal door je heen stromen. Voel wat dat met je doet. Blijf er minstens 10 minuten naar kijken!
 • Eigenlijk het belangrijkste: We worden overladen met prikkels. Op facebook en instagram wil elk bericht je raken. Iedere foto schreeuwt om aandacht. Logisch dat je afgestompt raakt. Je wilt niets meer zien en horen. Je vindt niets meer mooi of interessant. Je scrolt overal doorheen. Wat je ziet kan niet bij je binnenkomen, want je kijkt al naar het volgende bericht. Wil je weer kunnen genieten van iets moois, stop dan met die overload van sociale media.
 • Zet de open haard aan, bak een appeltaart, verwen en verwarm jezelf.
 • Oranje calciet ontspant en geeft een warme, zachte sfeer in huis. Hij brengt je terug bij jezelf.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik je helpen weer blij te worden?

 • Had je een beroerde kindertijd? Als je innerlijke kind zelf somber is, dan moeten we dat eerst oplossen.
 • Zit je zo vast in je hoofd, dat je niet veel meer voelt? Ik kan je helpen uit je hoofd te komen. Daar moet je dan wel zelf hard mee aan het werk!
 • Als je niet kunt spelen, omdat er een boosheid of onvrede in de diepte zit, dan kunnen we dat oplossen.
 • Voel je je niet vrij, door je opvoeding? ("Wat moeten de buren wel denken?") Dan moeten we die opvoeding ontstoren.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven