energetische therapie en visualisatie

menu

Maken je kinderen altijd ruzie? Wat kun je doen?

Wat kun je doen als je kinderen altijd ruzie maken?

Opgroeien met een broer of zus is lastig. Moet je altijd lief zijn voor je broer of moet je voor jezelf opkomen? Moet je alles delen met je zusje of moet je je eigendommen beschermen? Gelden voor jou andere regels omdat jij een meisje bent, of de oudste, of slimmer/liever/drukker dan je broer of zus? Dat is toch niet eerlijk?
Ruzies tussen broers en zussen zijn normaal, tot op zekere hoogte. Maar als ruzies helemaal uit de hand lopen, dan is er meer aan de hand.

Kinderen oefenen thuis hun sociale status. Wie is de baas? Wat durf ik? Hoe ver kan ik gaan? Hoe krijg ik wat ik nodig heb?

Broers en zussen kunnen erg hard tegen elkaar zijn. Soms is het echt haat en nijd. De emoties zitten diep en beiden zijn niet voor rede vatbaar. Vaak is het een vicieuze cirkel: Ik doe stom tegen hem omdat hij altijd gemeen doet tegen mij. Beiden vinden dat de ander eerst moet stoppen. Als ouders weet je dan ook niet meer wat je moet doen. Hoe doorbreek je die vicieuze cirkel?

Als je kind het gevoel heeft, dat je meer van zijn broer of zus houdt, dan moet hij zijn plek verdedigen. Ook als dat gevoel volgens jou onterecht is.

Het is een soort overlevingsdrang. Instinct. Want hoe overleef je zonder de bescherming van je ouders? Het is van levensbelang dat je ouders van je houden! Eerst probeert hij liever en beter te zijn. Als dat niet helpt, dan moet hij vechten voor zijn plek in het gezin. Vanuit het onderbewuste komt er een drang, om de rivaal uit te schakelen. Bijvoorbeeld door zijn ouders te wijzen op alles, wat dat broertje fout doet. Of door te meppen.

Jaloezie, agressie, klagen, “het is niet eerlijk”, aandacht vragen, treiteren, klikken, overdrijven, liegen, en een heleboel ander negatief gedrag, is een poging om jouw liefde terug te winnen.

Dat zijn overlevingsstrategiën. Je kind weet geen betere manier. Maar het is ongewenst gedrag dus waarschijnlijk levert het juist meer boosheid en straf op. Zie maar, jullie begrijpen mij niet en jullie houden niet van mij. Maar tegen je ouders kun je niet op, en dus moet het broertje of zusje het weer ontgelden. Want het is zijn/haar schuld. Want als dat broertje of zusje er niet was dan hielden mijn ouders vast veel meer van mij.

Als er zoiets in de diepte zit dan begrijp je dat de ruzie pas stopt als dit is opgelost.

Ruzie tussen kinderen kan ook beter worden door behandeling op afstand.

Eens in de zoveel tijd vraagt iemand mij om hulp bij iets waarvan ik zelf denk: “Wat kan ik daar nou aan doen?” En dan probeer ik maar wat. En vaak ben ik dan zelf verrast door het resultaat. Zo heb ik de laatste weken van twee moeders de vraag gekregen om iets te doen aan de ruzie tussen broer en zus. En nu gaat het ineens een stuk beter in beide gezinnen. Wat heb ik nou gedaan dan?

Ik behandel de kinderen via een foto. Eerst apart, en daarna pak ik beide foto’s tegelijk.

Ik laat er energie doorheen stromen om alle oude negatieve energie tussen hen op te lossen. Ik help beide kinderen gematigder en begripvoller te zijn naar de ander. Ik help ze allebei een stapje terug te doen. En ik geef ze beiden wat ze nodig hebben: Een goed gevoel. Dat kan gaan om rust, waardering, ruimte om jezelf te zijn, of zoiets. Voor ieder kind ligt dat anders. De behandeling via de foto's moet dan wel 4 weken achter elkaar gebeuren om het blijvend te maken. Maar het werkt! Schitterend, toch?

Ik wil je heel erg bedanken voor alles wat je voor ons hebt gedaan, wij hebben zelf het idee, dat er meer rust is in huis en de strijd wat minder is geworden, wat bijzonder! Je hebt een gave, hoor! Dank dank dank!

13 Tips tegen ruzie tussen kinderen

Wat kun je zelf doen om de ruzies te laten stoppen?

  • Als je als ouder iedere ruzie direct de kop in drukt (“Geen ruzie maken!”) dan gaan je kinderen hun onenigheid uitvechten zonder dat jij het ziet. Stiekem treiteren. Zorgen dat de ander de schuld krijgt. Maar laat je je kinderen hun ruzie gewoon uitvechten dan bepalen ze wel wie de sterkste is (lichamelijk of mentaal), maar dan leren ze niet hoe je conflicten op een goede manier oplost. En dat is toch iets waarvan we hopen dat ze dat als volwassene kunnen. Niet schreeuwen, dreigen en meppen, maar overleggen en onderhandelen, met respect voor de wensen van de ander.
  • Als er twee ruzie hebben, hebben er twee schuld. Ook als die ene zegt: Ik heb niks gedaan, hij begon zomaar. Niemand begint zomaar. Het kind dat altijd de schuld krijgt heeft je liefde nodig. En het kind dat altijd braaf is is waarschijnlijk zo slim dat hij alles doet zonder dat jij het weet. Misschien alleen een veelzeggende blik: “Mamma houdt meer van mij”.
  • Het kind dat altijd braaf is kan niets fout doen in jouw ogen. Of het wordt heel gemakkelijk vergeven. Het andere kind kan daar ‘jaloers’ op zijn. Het is niet eerlijk. Ik krijg altijd de schuld, ook als ik het helemaal niet gedaan heb.
  • Hebben je kinderen ruzie, ga er dan bij zitten en help ze (allebei!) goed te verwoorden wat ze willen. Leer ze elkaar in hun waarde te laten, luisteren naar wat de ander nodig heeft, inzien wat hun gedrag voor gevolgen heeft bij de ander. En leer ze samen tot een oplossing te komen. Daar hebben ze jou echt bij nodig.
  • Uiteindelijk gaat het altijd om jouw liefde. Het lastigste kind heeft het meest jouw liefde en bevestiging nodig. Als jij te horen krijgt dat je iets verkeerd hebt gedaan, hoe voel je je dan? Boos, verdrietig, opstandig, machteloos? Zo voelt je kind zich iedere keer als jij hem corrigeert.
  • Het beeld dat je van iemand hebt bevestigt zichzelf. Als je eenmaal iets denkt, dan zie je daar steeds weer het bewijs van. Denkt je dochter dat jij je zoon voortrekt, dan zal ze dat iedere keer bevestigd zien. Denkt je zoon dat je niet van hem houdt, dan zal hij dat steeds weer bevestigd zien. Denkt je kind dat je hem niet gelooft, dat hij niet belangrijk is, dat de ander altijd zijn zin krijgt, dat hij dom is, dat hij altijd de schuld krijgt? Hij zal het steeds weer bevestigd zien.
  • Hoe zie jij je kinderen: Wie van hen is de liefste? Wie is het slimst? Wie is het behulpzaamst? Wie liegt het vaakst? Wie heeft het meestal gedaan? Het beeld dat jij van je kinderen hebt bevestigt zichzelf ook! Daarom hoeft het nog niet waar te zijn!
  • Is je kind héél lief, nooit boos? Leer je kind dat het soms best boos mag zijn. Laat het kind oefenen om boos te zijn. Zo leer je je kind grenzen aan te geven, en dus zichzelf te beschermen.
  • Is je kind vaak érg boos? Geef het een stampplekje. Kies samen een plek waar het kan (waar de kast niet meeschudt en de buren niet uit hun stoel schrikken). Laat je kind daar de boosheid uit de benen stampen, de grond in. Daarna kun je kijken waarom je kind boos was en wat daaraan gedaan kan worden.
  • Veel kinderen zijn boos omdat ze het gevoel hebben niet mee te tellen. Kinderen zijn geen minderwaardige mensen, kinderen zijn aspirant-volwassenen. Laat kinderen voelen dat ze waardevol zijn. Vraag je kind vaker om zijn/haar mening, betrek het bij gesprekken. Ouders beslissen, maar het is fijn als er wel naar kinderen geluisterd wordt.
  • Heeft je kind een beetje hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een intake voor je kind. Via een foto kijk ik wat er aan de hand is in het energieveld en het onderbewuste van je kind. Meestal kan dat ook via de foto worden opgelost. Je kind hoeft dan niet naar de praktijk te komen. Je kind zit weer beter in zijn vel en dat zul je daarna ook merken aan het gedrag.  Lees hier hoe ik kinderen behandel.
  • Zelf een beetje hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een volwassenen-consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Hoe kan ik helpen bij ruzie tussen kinderen?

  • Ik kan kijken of er blokkades zijn. En die kan ik oplossen via een foto.
  • Ik zie wat je kind dwars zit (niet altijd).
  • Ik zie ook wat de leuke kanten zijn aan je kind. Mocht je dat een beetje vergeten zijn.
  • Ik kan zien of de klachten een emotionele oorzaak hebben. En dat kunnen we dan oplossen.
  • Ik kan je kind leren minder last te hebben van hooggevoeligheid. Dan moet hij/zij wel naar de praktijk komen.
  • Ik kan je kind leren hoe het goed kan slapen, zonder angst.
  • Ik kan jou helpen beter in je vel te zitten.
  • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een intake. Voor kinderen doen we eerst een intake, met een foto. Dus ZONDER dat je kind erbij is. Daarna kijken we of je kind een keer naar de praktijk komt, of op afstand behandeld kan worden.
  • Op afstand behandelen betekent 4 weken achter elkaar behandeling via een foto.
  • Hier staat welke foto daarvoor geschikt is.
  • Heb je zelf nog last van de slechte relatie met je broer of zus, en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Eén consult is meestal genoeg. We gaan de emoties opruimen en de relatie verbeteren in je onderbewuste. Daar hebben we je broer of zus niet bij nodig, relatietherapie kun je in je eentje.
  • Bij ernstige trauma's waarbij broer of zus betrokken is kunnen we het trauma oplossen. Ook als je geen contact meer hebt. (Want het probleem en de emoties zitten in jouw bewustzijn. Je broer of zus heeft andere herinneringen en emoties.)

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Nieuwste artikelen:

Inspiratiemails: Ik wil jou inspireren.

Met inzichten vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Mét tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt. Die artikelen staan onder de knop Inspiratie. Nieuwe artikelen met tips verstuur ik als Inspiratiemails.  Direct in je mailbox, 1x per maand.  Gewoon gratis.

Schrijf je in voor de Inspiratiemail, en ik leg je uit hoe je in 60 seconden ontspant.

Je kunt ontspannen in 1 minuut. Je wilt iets dat direct verlichting geeft. Iets dat snel en makkelijk is, altijd en overal kan, en direct helpt. En dat heb ik voor je.

Bovendien krijg je bij aanmelding gratis:
*de beste Inspiratiemail-tips van de afgelopen 5 jaar
*de cursus Eenvoudig Mediteren!

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven