praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Wat is een energieveld, en hoe ziet het er uit?

En hoe kun je zelf aura's zien?

Alles wat leeft heeft een energieveld. Een veld van levenskracht/energie, dat het lichaam omgeeft en doordringt. Alles is energie. Ook emoties en gedachten zijn energie. Elk orgaan in het lichaam heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Gedachten zijn zichtbaar te maken met apparatuur. Omdat gedachten energiestroompjes in de hersenen veroorzaken. Dode hersenen kunnen niet denken. Een dood lichaam valt uit elkaar.

Alles wat leeft, heeft een energieveld. Elke levende cel heeft een energieveldje, elk orgaan en elk lichaam. Na de dood van een lichaam kan een orgaan getransplanteerd worden, omdat het energieveld nog functioneert. Daardoor blijft het orgaan nog uren leven, ook als er geen hersenen meer aan vast zitten. Het energieveld van het orgaan wordt onderdeel van het energieveld van het nieuwe lichaam, en functioneert dan gewoon weer.

Ook een groep mensen heeft een groeps-energieveld. Dat voel je, als je in een groep bent. Denk aan voetbalsupporters… de eigen identiteit verdwijnt een beetje naar de achtergrond, en de groepsidentiteit wordt sterker.

 

Het menselijke energieveld bestaat uit 4 auralagen, 7 chakra's, meridianen en acupunten.

De AURALAGEN, dat zijn de verschillende soorten energie die je uitstraalt.
De CHAKRA'S zijn grote energie-centra die het lichaam met alle lagen van de aura verbinden.
MERIDIANEN zijn energie-riviertjes die in vaste banen door de eerste auralaag, vlak over het lichaam lopen.
ACUPUNTEN zijn kleine energie-centra op die meridianen.

De 4 auralagen

De blauwe laag dicht bij het lichaam is het etherische veld. Die zegt iets over je lichamelijke energie.
De oranje laag is het emotionele veld. Op aurafoto's zie je daarin allerlei kleuren. Die zeggen iets over hoe je je voelt. In deze tekeningen laat ik alleen zien, hoe groot die laag is. Daarom kleur ik hem standaard oranje.
De gele laag is het mentale veld. Je denkwereld.
En de buitenste blauwe laag is de grens van je persoonlijke energieveld.

Verder heb je 7 chakra's.

  • Het rode chakra laat zien of je goed gegrond bent. Het zegt iets over 'thuisvoelen', veiligheid en hechting.
  • Het oranje chakra laat zien in hoeverre je aanvoelt en aftast. Het zegt iets over 'erbij horen' en jezelf durven zijn.
  • Bij het gele chakra komt de wereld binnen, met al zijn drukte. Het heeft ook te maken met wat je wilt. Ambitie.
  • Het groene chakra is het hartchakra. Vaak zit hier oud verdriet vast.
  • Het blauwe chakra laat zien of je je emoties gemakkelijk uit, of je voor jezelf opkomt.
  • Het paarse chakra laat zien of je helder 'ziet'. Inzicht, visie, inspiratie, concentratie.
  • Bij het witte chakra boven op het hoofd komt de fijnstoffelijke energie binnen. Het is de verbinding met inspiratie en spiritualiteit.

Een gezond energieveld

Zo ziet een 'perfecte' aura er uit. Zo ziet het er uit als je gezond en gelukkig bent.
 

Een hooggevoelig energieveld

Zo ziet een energieveld er uit bij hooggevoeligheid. De buitenste auralaag is veel te groot. Daardoor wordt hij zwak. Je bent te open en je krijgt te veel prikkels binnen. Je bent je grens kwijt.

Als de buitenste auralaag te groot is wordt het emotionele veld dat vaak ook. Dat wordt je nieuwe grens. Maar je bent sneller emotioneel geraakt. En je hebt heftigere emoties.

Hooggevoelige kinderen hebben vaak het maagchakra (geel) ook wijd open staan. Daardoor wordt het kind onrustig, angstig, druk. Nóg meer prikkels. Volwassenen kunnen dat chakra meestal beter in de hand houden.

Energieveld met blokkades

In dit energieveld zitten een paar blokkades. Het oranje chakra is behoorlijk uit balans. Het chakra stroomt niet goed. Alle energie van dit niveau blijft hangen. Zowel voor als achter. Zo te zien heeft deze persoon rugpijn en menstruatieklachten. In het gele maag-chakra zit een flinke blokkade. dat zal voelen als een steen in de maag. Waarschijnlijk zijn dat oude emoties die zijn vastgekoekt.

En in de nek zit een blokkade. Misschien heeft deze persoon nekpijn. Misschien alleen een stijve nek.

Door zo'n nekblokkade kun je ook hoofdpijn krijgen. In het hoofd zelf is niets aan de hand. Maar door de blokkade kan de energie niet goed doorstromen van hoofd naar beneden. Dan wordt het te vol in het hoofd. Dat kan druk of pijn geven.

Depressie

Zo ziet een energieveld er uit als je een depressie hebt. Meestal zijn alle kleuren flets. Het hartchakra en het maagchakra zijn meestal onderactief of geblokkeerd. Er zit donkere energie in het hartgebied, óf in het hoofdgebied, óf allebei. Vaak ook een donkere blokkade op de rug, achter het hart. Veroorzaakt door het geblokkeerde hartchakra, of door het gevoel een te zware last te moeten dragen. Als het emotionele veld donker is voel je de depressie vooral in de emoties. Als het mentale veld donker is zit de depressie vooral in het denken. Vaak zijn beide donker.

 

ADHD in de aura

Zo ziet een energieveld er uit bij ADHD. De aura is te groot, zoals bij hooggevoeligheid. Daarnaast komt de aura aan de onderkant omhoog. Daardoor ben je erg slecht gegrond. Je kunt je drukte niet laten afvloeien. Emoties zijn daardoor heftiger. Meestal staat bij ADHD het derde (gele) chakra te ver open. Ook hier krijg je te veel prikkels te hard binnen. Kortom veel meer binnenkomende prikkels, en die kun je niet kwijt door een slechte gronding. Dat verklaart de drukte bij adhd.

Vaak staat ook het voorhoofdschakra (paars) te ver open. Dat verklaart concentratieproblemen.

Autisme

Bij autisme is het emotionele (astrale) veld groot en vast. Het wordt afgeschermd, als een muurtje om je heen. De buitenste laag van de aura is veel te groot en te open. Net als bij hooggevoeligheid. Iedereen met autisme is hooggevoelig. Vaak is dat aan de buitenkant niet te zien. Omdat je de muur van het emotionele veld voelt. Daardoor lijken mensen met autisme soms onbereikbaar of ongevoelig.

Het is juist andersom: Omdat ze zo extreem gevoelig zijn moeten ze zich wel afsluiten. Dat lukt niet met de buitenste laag. Daarom doen ze dat met de astrale laag.

Overspannenheid

Bij overspannenheid stroomt alle energie omhoog, ipv naar beneden. Energiegebrek in het onderlijf, en teveel energie in het hoofd. De emotionele laag en de mentale laag van de aura zijn vervuild. Niet helder. Donkere plekken.

De onderste chakra's zijn minder aktief. Het voorhoofdchakra staat meestal te wijd open. Daardoor concentratieproblemen. Soms staat dit chakra juist te weinig open. Dan is er een leeg of watterig gevoel in het hoofd.

Burn-out

Bij een burn-out ziet de aura er hetzelfde uit als bij overspannenheid. Maar dan met blokkades rond het hoofd. Dit is energie met rode kleuren. Die kleuren horen in het onderlijf thuis, niet in het hoofd. Het is energie van de verkeerde soort. Daardoor is denken lastiger. Warrig. Vergeetachtig. Niet op woorden kunnen komen...

Bij overspannenheid stroomt alle energie omhoog, ipv naar beneden. Dat is energie uit de auralagen. Als deze energie óók op raakt, dan trek je energie van andere chakra's naar het hoofd. En dat werkt niet zo goed. Dan is het een burn-out.

 

 

Hoe kun je aura's leren zien?

Kijk dan niet met je ogen, maar met je bewustzijn.

Groot misverstand: Het energieveld is niet iets dat je kunt zien met je ogen. Je ogen vangen alleen de reflectie op, van licht op materie. Het energieveld is niet materieel, dus kunnen je ogen het niet zien. Als je aura's wilt leren zien, dan probeer je heel hard te kijken met je ogen. Daardoor zie je juist niets.

Maar we zijn nogal visueel ingesteld, we maken zelf plaatjes in het hoofd, bij alles wat we voelen. Aura's zijn niet zichtbaar, maar wel voelbaar voor hooggevoelige mensen. Energievelden kun je voelen met het zesde zintuig: met je eigen energieveld. En als je dan iets voelt, dan maakt je bewustzijn er beelden bij. Vormen en kleuren.

Zoek een testpersoon. Probeer eerst eens, met je hand te voelen waar iemands etherische laag zit. Op ongeveer 3 tot 5 cm van het lichaam van de testpersoon. Het etherische veld van je hand voelt een hele zachte verandering. Alsof de lucht dikker wordt. Lukt dit niet, probeer dan of je warme of koude plekken voelt, als je op 5 cm afstand langs het lichaam gaat. Als de testpersoon zwakke of pijnlijke plekken heeft, dan zullen die warm of juist koud aanvoelen. Dat voel jij dan niet met je tastzin, maar met je aura.

Een stapje verder: Voel nu op ongeveer 50 tot 30 cm van het lichaam van de testpersoon. Je voelt dan de astrale laag. Die is subtieler dan de etherische laag, maar dikker dan de buitenste persoonlijke laag, dus makkelijker te voelen. Lukt dat, dan kun je ook de buitenste persoonlijke laag opzoeken. Die is wel veel subtieler, en moeilijker te voelen. Ik kan hiervoor geen afstand noemen, omdat dit nogal verschilt. Bij hooggevoelige mensen is deze auralaag veel groter dan bij niet-hooggevoelige mensen.

Door dit aftasten bij verschillende mensen te oefenen leer je steeds beter subtiele energieën te voelen. Je zult zien, dat je bij dit aftasten dan ook beelden krijgt. Een warme plek 'zie' je in gedachten. De lagen van de aura 'zie' je, als je ze voelt. Probeer daarna eens, iemands uistaling te zien met je ogen dicht. Misschien zie je nog steeds niets, maar voel je wel iets? Je bewustzijn kan een warme uitstraling associeren met rood, en dus 'zie' je rood bij warme mensen. Een ander associeert warmte met oranje, en ziet dus oranje bij warme personen. In het begin zie je vooral je eigen interpretatie. Je voelt iets, en je geeft er zelf een kleur aan. Geeft niets, zo ontwikkel je wel de mogelijkheden van je bewustzijn.

Succes!

 

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven