praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Het Verleden & het Onderbewuste

Ik wil jou inspireren met inzichten en tips over je verleden en je onderbewuste

Ik heb deze kennis vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf. Wat je visualiseert wordt werkelijkheid, in je lichaam, en in je leven. Ik help je jezelf te helpen, met positieve gedachten en visualisaties. Dat doe ik in mijn praktijk “Leven in Licht”, en op deze website, en in de Inspiratiemails.                                             Jackelien Cerrone


Elk nieuw artikel mét tips direct in je mailbox?

 

Een fobie heeft altijd een logische oorzaak. Maar die oorzaak is onbewust.

Fobieën zijn aanhoudende, irreële en intense angstgevoelens als reactie op specifieke externe situaties (Merck Manual) Maar angst voor onweer is geen irreële angst, als je op jonge leeftijd blikseminslag hebt meegemaakt, waarbij je huis is afgebrand. Maar als je nou vergeten bent wat er gebeurd is? Dan is het een fobie. Het probleem met fobieën is, dat je niet weet wat de logische oorzaak is. Maar die is er altijd wel. Diep weggezakt in het onderbewuste. Hoe vind je die onbewuste oorzaak?

 

Soms is pijn alleen maar een herinnering van het lichaamsgeheugen.

Je lichaamsgeheugen onthoudt dingen die je rationele brein vergeet. Handelingen die routine zijn geworden worden gedaan vanuit het lichaamsgeheugen. Maar je lichaamsgeheugen onthoudt ook pijn, angst en trauma. Soms is pijn een herinnering uit een vorig leven. En ook fobieën worden vaak veroorzaakt door een trauma uit een vorig leven. Jij bent het vergeten, je lichaamsgeheugen niet. Hoe overwin je een fobie? Door de oorzaak in het lichaamsgeheugen op te lossen.

Valse herinneringen: Spontane visualisaties uit de kindertijd

Ik herinner me dat mijn opa naar zijn eigen begrafenis ging. Ik was 4 maar ik zie het nog helemaal voor me. Hij had zijn mooie grijze pak aan, met een stropdas. Hij zag er heel statig uit. Hij stapte in de taxi, en de taxi reed weg. Naar zijn begrafenis. Oma ging niet mee. Zij bleef bij mij, in de woonkamer van opa en oma. Ik zat aan tafel, op de knieën op de stoel. Ik herinner me dat ik het een beetje eng vond. Waarom ging opa? Ik zou stiekem niet gegaan zijn. Want ik wilde liever niet begraven worden... Hoe ontstaan valse herinneringen?

Ben je vroeger gepest, en nog steeds onzeker? Praten helpt niet. Visualisatie wel.

Help je innerlijke kind weer zelfvertrouwen te krijgen

Hoe lang is het nu geleden, dat je gepest werd? Twintig jaar? Vijftig jaar?

Het kind dat je was, toen je gepest werd, zit nog steeds in je onderbewuste. Ze is bang. Want ze is zo alleen. Niemand helpt haar. Jij ook niet. Je probeert te vergeten dat ze er zit, want je wilt haar pijn niet meer voelen. Maar dat je vroeger gepest werd, dat vergeet je nooit.

Vergeven? Je wilt hem de hersens inslaan!

Kún je wel vergeven? Of is dat verraad aan jezelf?

"Ik weet het." Zei ze. "Ik moet hem vergeven."
"Oh ja?" Vroeg ik.
"Ja, dat zeggen ze toch? Dat je pas rust krijgt van binnen, als je vergeeft".
Volgens mij is het andersom. Je kunt pas vergeven, als het niet meer zo'n pijn doet. Maar jij wilt hem niet vergeven. Je wilt hem de hersens in slaan. Hoe kun je die emoties op een goede manier ontladen?

Je kunt een trauma niet op een normale manier verwerken. Daarom is het juist een trauma!

'Verwerken’ is een proces. Je hersens verwerken gebeurtenissen. Ze maken er herinneringen van. Wat er allemaal precies gebeurt in je brein, dat weet ik niet. Iets met analiseren en rubriceren. Maar uiteindelijk is het ‘afgehandeld’. Dan is de gebeurtenis netjes opgeborgen. Op de juiste plek, met het juiste etiketje erop, zodat je het terug kunt vinden als dat nodig is. Dan is het klaar. Bij een trauma gaat dit mis. Een trauma kún je niet verwerken, omdat er iets is dat éérst opgelost moet worden.

Nog steeds boos op je ex? Je kunt je ex pas echt loslaten, als je je boosheid kunt loslaten. 13 Tips.

Waarom is het zo moeilijk om je ex los te laten? Omdat je nog boos bent. De relatie is al lang over, maar je bent nog steeds boos. En in gedachten heb je nog hele gesprekken met je ex. Je wilt nog iets uitleggen, of je hebt nog allerlei vragen. Als je nog steeds van hem/haar houdt, dan snappen we dit. Maar als je er helemaal klaar mee bent, waarom blijf je dan toch steeds aan je ex denken? Juist door je boosheid blijf je met elkaar verbonden. Wil je je ex los laten, dan moet je die boosheid los laten. Ook de onbewuste boosheid.

Goede voornemens? Ga niet de strijd aan met jezelf. Dat win je niet.

Goede voornemens? Wat een ellende. Als je iets echt wilt veranderen, dan doe je het ook vanzelf. Goede voornemens is: Jezelf iets opleggen wat je niet echt wilt. Want als je het wel echt zou willen, dan zou je het ook al lang doen. Je wilt wél slank zijn, maar niet lijnen. Je wilt wel fit zijn, maar hebt 'geen tijd' om te sporten. Het is géén kwestie van wilskracht. Je gaat de strijd aan met jezelf. Dat win je dus nooit. Want wie verliest er dan? Misschien moeten we het dit jaar eens anders bekijken.

Beter zelfbeeld: Positief over jezelf denken is niet genoeg

Een slecht zelfbeeld stamt vaak uit de kindertijd. Gelukkig kun je de gedachten die je toen over jezelf had herzien. Misschien doe je nog steeds je best om jezelf ervan te overtuigen dat je goed genoeg bent. Dat kan een levenslange strijd zijn. Maar zelfs als je alle negatieve gedachten over jezelf hebt herzien, en uiteindelijk echt positief over jezelf denkt, dan kan je gevoel nog iets heel anders zeggen. Want je kunt je gedachten herzien, maar daar verandert het gevoel nog niet door. Dus hoe los je dat op?

Dat dóé je toch niet?!?

Gedraag je je zoals het hoort, of kun je weer spontaan en origineel zijn?

We leren als kind al, om emoties en spontaniteit te onderdrukken. Want anders ben je druk, raar, lastig of onfatsoenlijk.We zijn allemaal goed opgevoed, we weten precies hoe we ons horen te gedragen. Maar vaak betekent dat, dan je niet jezelf bent. Je past je aan, aan wat er van je verwacht wordt. Kun je dan nu zomaar weer spontaan zijn? Extravagant, artistiek, excentriek, origineel, leuk, blij, bijzonder? Hoe kun je weer spontaan en origineel zijn?

Trauma oplossen: Je kunt het verleden herschrijven

Het verleden kun je niet veranderen. Of toch wel? Wat gebeurd is, dat is gebeurd. Maar het probleem is niet de gebeurtenis zelf. Het probleem is jouw emoties en gedachten erover. Of eigenlijk zit het probleem nog wat dieper: Een gevoel van onrechtvaardigheid, of machteloosheid, of er is een behoefte aan troost of erkenning die nooit vervuld was. Met visualisatie kun je dit allemaal oplossen, op verschillende niveaus van je bewustzijn. De herinnering wordt herschreven, en dan is de lading er af.

Spijt of schuldgevoel? Wat kun je doen als je daar na jaren nog steeds last van hebt?

Door schade en schande worden we wijs. Zeggen ze. Sommigen lijken nooit wijs te worden, die blijven dezelfde fouten maken. Anderen blijven zichzelf straffen met spijt of schuldgevoel. Om keuzes die ze ooit gemaakt hebben. Als ik mijn school maar had afgemaakt... Als ik mijn kind maar meer aandacht had gegeven... Als ik eerder bij die man was weggegaan... Als ik maar…  …dan was alles nu beter geweest. Ja, vast wel. Hoe bevrijd jezelf van spijt en schuldgevoel?

Sommige klachten zijn een gevolg van trauma's uit een vorig leven

Wil je weten wat er in een vorig leven gebeurd is? Dan moet je niet bij mij zijn. Ik kijk niet zomaar naar vorige levens. Ik ga geen oude koeien wakker schudden. Of slapende honden uit de sloot halen. Er zit niet voor niets een sluier tussen de verschillende levens. Vorige levens komen bij mij alleen naar voren als een klacht in het heden niet anders is op te lossen. Als ik mij afstem op de klacht, en er komen direct beelden uit een vorig leven. Nou, eigenlijk gebeurt het best wel vaak.

Veel angsten en fobieën worden veroorzaakt door een inprenting uit je kindertijd.

Een inprenting is een opdracht die je jezelf geeft, om iets te onthouden. Als het met veiligheid te maken heeft, dan wordt die opdracht een reflex. Dan reageer je direct zoals je je het hebt ingeprent. Je vergeet de reden, maar je reageert automatisch zo, als je het in je kindertijd ingeprent hebt. De inprenting is de oorzaak van angstreacties. En van onbewuste gewoontes. Om deze angsten of fobieën te overwinnen moet de oorspronkelijke inprenting weer bewust worden. Hoe verander je een onbewuste inprenting?

Wees jezelf en doe wat je wilt! Waarom is dat lastig?

Waarom is het zo lastig, om te kiezen voor wat je echt wilt? Wat houdt je tegen? Durf je niet voor jezelf te kiezen? Voel je je dan egoïstisch? Waarschijnlijk heb je jezelf ooit verboden te kiezen wat jij echt wilt. Dat is een inprenting. Inprentingen zijn heel krachtig, maar niet bewust. Je weet niet meer waaróm je jezelf blokkeert. Je weet misschien niet eens dát je jezelf blokkeert. En nu? Hoe kun je er achter komen welke inprenting er achter jouw blokkade zit?

Oude boosheid loslaten kan heel simpel met visualisatie

“Is het nou werkelijk zo simpel? Ik loop hier al bijna 60 jaar mee rond, en nou is het zomaar weg". Ze kwam voor een heel andere klacht. Die klacht leidde mij, via het energieveld, direct naar boosheid over iets in het verleden. Na een uur was de boosheid weg, en de klacht ook. Met een goede, gerichte visualisatie bereik je meer dan met 10 gesprekken.

De meeste gedachten zijn aangeleerd. Wat denk je nou eigenlijk zelf?

Er zijn maar weinig mensen die echt zelf denken. De meeste gedachten zijn aangeleerd. Veel mensen kregen als kind te horen, dat ze niet zo naïef moesten zijn. Of dom. Of eigenwijs. Kortom luister naar je vader (moeder, dominee, regering), want die weet het beter dan jij. Zo heb je een stapel overtuigingen meegekregen. Over hoe de wereld in elkaar zit. Maar ook over jezelf. En ook al denk je er nu heel anders over, die oude overtuiging zit nog steeds in de weg.

Wat zit er in je onderbewuste? Een stukje van jezelf, dat je kwijt was.

Ik werk met het onderbewuste en het energieveld. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik zie via het energieveld wat er in je onderbewuste schuilt. Je hebt daar herinneringen begraven onder een laagje angst, boosheid of verdriet. Veel van mijn cliënten zijn een beetje bang, voor wat ze daar zullen tegenkomen. Maar het valt altijd mee. Het is altijd een ontmoeting met een stukje van jezelf, dat je kwijt was. De reis door het onderbewuste eindigt altijd, met een warm gevoel van 'thuiskomen'.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven