praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe bereik je meer, met wilskracht of geestkracht?

Niet genoeg wilskracht? Met alleen wilskracht bereik je niet veel.

Wilskracht is de kracht van de wil. Geestkracht is de kracht van het bewustzijn. Dat is iets anders. Wilskracht kost moeite. Verslapt je wilskracht, dan gaat het direct fout. Geestkracht is iets heel anders. Geestkracht is zonder moeite. Met geestkracht zet je iets in gang, dat daarna vanzelf blijft doorgaan. Je hoeft niet constant alert te blijven. Je doet met je geestkracht een ‘bestelling’ (afvallen, andere baan, zelfvertrouwen) en wacht rustig af. Vol vertrouwen. Want je weet dat het komt.

 

Wilskracht ken je wel. Dat had je als kleuter al.

Je bestaat uit verschillende deelpersoonlijkheden. Al die deelpersoonlijkheden willen iets anders. Daarom heb je ook tegenstrijdige 'willen'. Je wilt nú aan het werk. Maar je wilt ook nú luieren. De kracht van de wil is vaak gericht tégen iets anders. Wilskracht voelt als strijd. Strijd tegen de tegengestelde wil in je. Of strijd tegen je omgeving. Door wilskracht gaan je vuisten ballen. Je kaken klemmen. Het geeft spanning. Als je je machteloos voelt, dan is het juist de wilskracht die zich daartegen verzet. Wilskracht laat je hele lichaam verkrampen.

Geestkracht is: gebruik maken van de kracht van gedachten. Gedachten zijn krachten.

Elke gedachte heeft een trilling. Elke gedachte is een boodschap, met een lading energie. Elke gedachte heeft een uitwerking. Op jou en op je leven. Want iedere gedachte heeft de neiging, om werkelijkheid te worden. Als je denkt: "Ik voel me ziek", dan word je ook ziek. Als je denkt: "Ik kan dit niet", dan zal het ook niet lukken. Hoe meer je gefocust bent op één gedachte, hoe sterker de kracht van die gedachte is. (Dus als je tegenstrijdige gedachten hebt bereik je niets. Als je iets heel graag wilt, maar je gelooft niet dat je het zult krijgen, dan gebeurt er niets.)

Alles op aarde gaat volgens natuurwetten, alles in de geest gaat volgens geestelijke wetten.

Als je die wetten kent, kun je er gebruik van maken. Geestelijke wetten zijn bijvoorbeeld.

 • Iedere gedachte heeft de neiging werkelijkheid te worden. 
 • Wat je uitstraalt trek je aan.
 • Waar je aandacht aan geeft, groeit.
 • Wat je visualiseert wordt werkelijkheid.

Visualiseer een positieve werkelijkheid. Het zal worden zoals je je het voorstelt.

Zie jezelf staan. Zelfbewust. Krachtig. Of liefdevol. Doelbewust. Mooi, stralend, volhardend. Precies zoals je zou willen zijn. Dan voel je je ook zo. Dan bén je het ook! Positief denken dus! Vervang negatieve gedachten door positieve! Vervang je oude overtuigingen door nieuwe, positieve! Gooi alle twijfel en tegenstrijdige gedachten eruit. Focus je op één positieve gedachte. Niet concentreren, maar focussen. Blijf de aandacht erop richten.

Misschien heb je een heel klein beetje wilskracht nodig, om de aandacht erbij te houden. Maar de rest gaat vanzelf!

Lees hier wat dit voor jou betekent.

 

Tips en visualisaties om je geestkracht te versterken

Wat kun je doen met geestkracht?

 • Visualiseren is de krachtigste techniek om geestkracht te gebruiken. Heb je moeite met visualiseren? Je hoeft het niet allemaal in geuren en kleuren voor je te zien. Heel vaag in je achterhoofd is ook goed.
 • Visualiseren kun je oefenen. Bv Door je afwisselend een rode cirkel, een geel vierkant en een groene driehoek voor te stellen. En natuurlijk mag je afwisselen en creatief zijn (sinaasappel, banaan en peer is ook goed). Oefen niet te lang. Probeer niet, je te concentreren. Hou het heel ontspannen. Liever 10 x 1 minuut dan 1 x 10 minuten.
 • Een andere techniek voor geestkracht is affirmeren. Je neemt een positieve zin, en zegt die in gedachten (of hardop) tegen jezelf. Bv “Ik kan het”  of  “Ik ben goed zoals ik ben” of  “Ik houd van mijzelf”. Blijf deze zin in je achterhoofd herhalen. Net zoals een liedje in je hoofd kan blijven hangen.
 • Belangrijk bij geestkracht is: Het vertrouwen dat het ook gaat gebeuren. Hoe meer ervaring je ermee opdoet, hoe sterker dat vertrouwen wordt. Begin maar met kleinere dingen. En laat je verrassen! Als je visualiseert dat je morgen een miljoen wint, dan is de kans groot dat je het diep van binnen niet gelooft. En dan gebeurt er dus niets. Klein beginnen!
 • Kijk eens terug in je leven. Al je huizen, je partners en je banen zijn toch eigenlijk toevallig op je weg gekomen? Op dezelfde manier kan alles wat je nodig hebt ‘toevallig’ naar je toekomen. Komt het niet? Dan is er vast iets ánders, mooiers onderweg is naar jou toe. Iets dat nog beter bij je past, dan dat waar je op hoopt.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen de juiste affirmatie of visualisatie te vinden voor jouw situatie.
 • Ik help je, verkrampende wilskracht los te maken. Het heeft een oorzaak, die lossen we op.
 • Ik kan je helpen saboterende gedachten op te ruimen. We gaan de saboteur in jezelf onschadelijk maken.
 • Ik kan je helpen het juiste, positieve doel te vinden. Voorbeeld: Lukt afvallen maar niet? Misschien wil je niet afvallen, maar fit zijn.
 • Ik kan je helpen oude boosheid en verdriet los te laten. Ik help je vrede te krijgen met jezelf, je opvoeding, je ziekte, je toekomst, je ex. Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • En ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

Dank je wel voor het thema wilskracht en geestkracht. Wat duidelijk uitgelegd
dat het te begrijpen is. Het is niet alleen dat, al je thema's zijn van zo'n mooie uitleg.
Wel bijzonder dat je al deze wijsheid en kennis hebt mogen en kunnen aanboren vanuit De BRON.
Ik ben er erg blij mee.

Hoe treffend! Dank je wel!

Wat een mooie mail weer. Ik knap er echt van op.

Jouw inspiratiemail is /blijft boeiend!
Zal het zoals gebruikelijk ook doormailen.

Bedankt weer voor het delen van je wijsheid.

Mooie nieuwsbrief geworden!!

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven