praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Een persoonlijke visualisatie

Een voorbeeld van een persoonlijke visualisatie.

Een jonge vrouw had ernstige depressie. Ik scande haar lichaam en voelde naast allerlei andere blokkades een grote blokkade op de rug. Vrijwel alle blokkades losten op tijdens de behandeling, alleen een kleine plek op de rug bleef gemeen steken. Ik zag daar een mes in de rug, en zo voelde het ook voor mij. Ik kreeg indrukken: "Iemand die jij volkomen vertrouwde, waar jij alles voor zou doen, heeft jou zó verraden". Dit was een beeld is uit een vorig leven. In dit geval gaat het om 'vertrouwen en verraad'. De cliënte zei verbaasd dat dit verklaarde waarom ze zelfs haar beste vrienden nooit echt helemaal durfde te vertrouwen. Blijkbaar heeft zij zichzelf lang geleden ingeprent "nóóit meer iemand te zullen vertrouwen". Zo'n  inprenting blijft je onderbewust sturen, of beter: blokkeren. Niet alleen het vertrouwen blokkeerde, maar ook allerlei energiestromen in het lichaam, waardoor de depressie vooroorzaakt werd.

De oplossing.

Ik vroeg haar zich voor te stellen dat zij zelf dit mes uit haar rug trok. Nu lag dit 'mes' in haar handen. Er kwamen heftige emoties bij haar naar boven. Ik vroeg haar deze emoties en gedachten, alles wat er nu naar boven kwam, ín dit mes stoppen. En ik vroeg haar wat ze nu met dit mes wilde. Ze wilde het heel diep begraven. Zij stelde zich levendig voor hoe zij een diep gat groef, het mes en alle bijbehorende emoties erin legde, afcheid nam (het was tenslotte iets wat zij jaren met zich meegedragen had) en het gat dichtgooide. Om er goed afscheid van te nemen vroeg ik haar in gedachten bloemen op dit 'graf' te leggen, en als zij er werkelijk mee klaar was, zich om te draaien en weg te lopen. De horizon tegemoet.

De cliënte voelde zich direct opgelucht en keek helderder  uit haar ogen. Toen ik haar 2 weken later weer sprak zei zij "niet meer depressief te zijn".

Het staat hier wel heel simpel omschreven, maar zo'n visualisatie is een heel indrukwekkende ervaring.

Wat er gebeurt tijdens deze visualisatie, is dat de cliënte op een heel diep, onderbewust niveau, alle energie, weerstand en pijn loslaat  die te maken heeft met dit trauma. Zonder het hele verleden opnieuw te hoeven beleven. Zonder erbij stil te blijven staan. Zonder er diep op in te gaan. De emoties worden bewust, en dan worden ze ook direct losgelaten. Niet alleen de pijn in de rug en de depressie werden opgelost, maar zij kon nu ook haar gebrek aan vertrouwen in mensen begrijpen en leren loslaten.

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven