praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Aura's leren zien? Zo kun je dat stap voor stap oefenen

Wil je aura's leren zien? Kijk dan niet met je ogen, maar met je bewustzijn.

Als je heel hard probeert te kijken omdat je aura's wil zien, dan zie je juist niets. Je ogen vangen alleen de reflectie op, van licht op materie. Het energieveld is niet materieel, dus kunnen je ogen het niet zien. Ik heb ooit eens geleerd dat je aura's kunt (leren) zien met je zesde zintuig, of met je derde oog. Right. Maar hoe dan? Wil je aura's leren zien, kijk dan niet met je ogen, maar met je bewustzijn. Lees de stap voor stap cursus hier.

 

 

Hoe kun je aura's zien met je derde oog?

Het derde oog is niet zweverig of paranormaal. Iedereen heeft het en iedereen gebruikt het bijna continu. Als je denkt aan een tosti, dan zie je in gedachten een tosti. Die tosti zie je met je derde oog. Het derde oog is het voorhoofds-chakra, dat zit tussen je wenkbrouwen. Een chakra is een energiecentrum, een soort draaikolk van energie in het energieveld. Dat voorhoofdschakra gebruik je bij alles wat te maken heeft met zien: inzien, doorzien, voorstellen, beeldvorming, en visie. Je ziet herinneringen met je derde oog, en ook toekomstbeelden. En met dat derde oog zou je dus ook energievelden kunnen zien.

Hoe kun je aura's zien met je zesde zintuig?

Het zesde zintuig is een vage benaming voor de energetische versie van je zintuigen. Met 'energetische versie' bedoel ik dit: het lichaam ontstaat als materieële kopie van het energieveld. Dat energieveld is dus de blauwdruk voor het lichaam. Met dat energieveld kun je ook zien, horen en voelen. Het zesde zintuig is dus de energetische versie van álle zintuigen. Maar daarmee zie/hoor/voel/ruik je niet alleen de fysieke dingen, maar ook energetische dingen. Die zintuigfunctie van het energieveld zit in de chakra's. Als het gaat om 'aura's zien', dan gebruik je datzelfde voorhoofdschakra, het derde oog.

Er is nog een andere manier waarop je aura's kunt zien.

Aura's zijn meestal niet zichtbaar, maar wel voelbaar voor hoogsensitieve en hooggevoelige mensen. We zijn nogal visueel ingesteld, we maken zelf plaatjes in het hoofd, bij alles wat we voelen. Dus als je het energieveld van iemand aftast, dan maakt je bewustzijn er beelden bij. Vormen en kleuren. Dan 'zie'  je dus aura's.

Je kunt de aura van een ander voelen met je eigen aura. Zodra iemand je energieveld binnen komt, voel je dat (het is heel subtiel, maar bijna iedereen in mijn praktijk heeft het gevoeld). Je voelt het in je hartchakra, je maagchakra of je onderbuikchakra, afhankelijk van hoe je zelf in je vel zit. Wat je dan voelt is vooral de reactie van je eigen lichaam op de energie van de ander: onrust. Als je dit in je eigen lichaam voelt, dan denk je dat je onzeker bent. Maar als je met je aandacht die ander gaat aftasten, dan voel je niet meer jouw reactie op zijn energie, maar je voelt de energie van de ander.

Wees open minded: denk dan niet dat je al weet wat je zal moeten zien.

De één ziet het emotionele veld van een aura, de ander ziet de etherische laag. Sommigen zien een bepaalde overheersende kleur, en anderen zien wolkachtige energie, lijnen, draaiende velden of 'mist'. Dus probeer niet te zien wat je op plaatjes hebt gezien op internet, die 7 lagen in de kleuren van de regenboog... Elke laag is een andere energiesoort dus je zult ze nooit allemaal tegelijk zien. je zietb alleen de laag waar je je op afstemt. Dus als je wil leren energievelden te zien, dan weet je nog niet welke laag je het eerst zult zien. Bovendien: De plaatjes en de informatie die je vindt op internet is oud en achterhaald. (Wat is een energieveld, en hoe ziet het er uit?)

Zo zie ik de aura

Deze aura is veel te groot, en de emotionele laag is duidelijk overprikkeld. Deze vrouw is dus geïrriteerd, ook al kijkt ze vriendelijk. Dat de aura te groot is wijst op hooggevoeligheid. Als zij leert haar aura te verkleinen zal ze minder snel overprikkeld raken, en minder last hebben van hooggevoeligheid.

Oké. Aura's leren zien, hoe doe je dat?

Een korte cursus Leren aura's zien.

Zoek een testpersoon, dan gaan we aan het werk. Als je wilt leren aura's te zien, dan is de schemering de beste tijd. Hoe meer licht, hoe meer je ogen en je bewustzijn zijn gericht op de materiële wereld. Dus juist in de schemering is energetisch zien makkelijker. En dan dus ook geen lampen aan doen. Met een effen achtergrond worden de ogen en het bewustzijn niet afgeleid. Dus oefen voor een witte muur in het schemerdonker. Een ander punt is je lichamelijke gevoel. Zorg dat je niet verkrampt, houd je armen, handen, schouders, nek en rug ontspannen.

Leer eerst een aura te voelen met de handen, dan met je energieveld, en dan aura's zien.

Als je eenmaal iets voelt, let dan op welke beelden je daarbij ziet in je gedachten. Als je voelt dat die laag ergens breder of smaller is, dan zie je dat in je gedachten. Let op af het stevig of zacht voelt, vriendelijk of krachtig, aantrekkend of uitstralend. Zo oefen je dus eerst aura's te voelen met je handen, en daar beelden bij te zien. Daarna voel je ze met je energieveld, zonder daarbij je handen te gebruiken. En tenslotte zul je direct zien hoe de aura er uit ziet, zonder eerst te moeten voelen met handen of energieveld.

Stap 1: Voorbereiding. Maak je handen sensitief

Heel simpel, wrijf je handen even tegen elkaar tot ze een beetje warm worden. Houd dan je handen 3 cm van elkaar af, en beweeg ze langzaam langs elkaar. Probeer de warmte van de ene hand te voelen in de andere. Welke plekken zijn het warmst? De palm, de vingertoppen of nog andere plekken? Dit kun je overigens ook doen met iemand anders. Nu zijn je handen sensitief genoeg om de energie te voelen van de aura.

Stap 2: Voel de etherische energie tussen je handen

Beweeg daarna de handen heel voorzichtig een stukje van elkaar af, en weer terug (laat ze elkaar niet raken!). Je zult voelen dat er iets tussen je handen gebeurt, een soort magnetisch aantrekken of afstoten. Houd je handen steeds verder uit elkaar, zonder dat gevoel van contact kwijt te raken. Wat je voelt is de etherische energie tussen je handen.

Stap 3: Kijk of je etherische energie kunt zien bij jezelf.

Als je dat contact tussen je handen voelt, kijk dan ook tussen je handen. Misschien zie je dan ook de wit/blauwe energie tussen je handen stromen? Of misschien zie jij een andere kleur?

Laat dan je wijsvingers naar elkaar wijzen, 2 cm uit elkaar. Kijk dan tussen je vingers, en om je vingers heen. Misschien zie je daar iets stromen of stralen. Dit is de etherische laag van de aura, en die zie je dan met je derde oog. Maak de ruimte tussen je vingertoppen dan groter. De etherische laag heeft de neiging bij elkaar te blijven, zoals twee druppels samen 1 druppel worden als ze elkaar raken. Daarom zie jij nu de etherische energie stromen tussen je vingertoppen.

Stap 4: Voel en zie de etherische laag van de aura van je testpersoon.

De etherische laag van de aura zit op ongeveer 2 tot 8 cm van het lichaam. Probeer met je hand te voelen waar de etherische laag van de aura van een testpersoon zit. Begin op 15 cm afstand en beweg je hand langzaam naar de testpersoon toe. Het etherische veld van je hand voelt een hele zachte verandering. Alsof de lucht dikker wordt. Lukt dit niet, probeer dan of je warme of koude plekken voelt, als je op 5 cm afstand langs het lichaam gaat. Als de testpersoon zwakke of pijnlijke plekken heeft, dan zullen die warm of juist koud aanvoelen. Een ontsteking is inderdaad lichamelijk warmer, en dat voel je fysiek. Maar als je warmte of kou voelt stralen van het lichaam, dan voel je de etherische laag van de aura. Kijk wat je ziet in je eigen gedachten, bij alles wat je voelt. je traint niet alleen je sensitiviteit, maar ook je beeldende vermogen.

Stap 5: Voel en zie de astrale laag van de aura.

Probeer met je hand te voelen waar de astrale laag van de aura van een testpersoon zit. Dat is het emotionele veld. Die kan 60 tot 15 cm dik zijn. Dus begin op 80 cm afstand en beweg je hand langzaam naar de testpersoon toe. Als de lucht dikker wordt voel je de astrale laag. Die is subtieler dan de etherische laag. Vaak is het makkelijker deze te voelen met de achterkant van je hand. Kijk naar de beelden die je geest oproept als je hier iets voelt. Misschien zie je wolkachtige energie, misschien zie je de lucht bewegen, en misschien zie je er kleuren bij.

Stap 6: Probeer ook de 4e laag van de aura te zien

Als het voelen van de astrale laag van de aura gelukt is, dan kun je ook de buitenste persoonlijke laag opzoeken. Die is wel veel subtieler, en moeilijker te voelen. Ik kan hiervoor geen afstand noemen, omdat dit nogal verschilt. van 60 cm tot 200 cm, maar er zijn mensen die de aura nog groter of kleiner hebben. Bij hooggevoelige mensen is deze auralaag veel groter dan bij niet-hooggevoelige mensen. Deze laag zegt iets over de persoonlijkheid.

Stap 7: De derde laag van de aura zien

De derde laag is de mentale laag van het energieveld, je denkwereld. Deze is bij anderen moeilijk te voelen. Daarom heb ik deze even overgeslagen. Maar als alles hierboven gelukt is, dan kun je gaan oefenen om deze laag te zien. Hij kan groot zijn of klein, stevig en zwaar, of luchtig en ongrijpbaar. Bij sommigen komt deze laag bijna los van het lichaam. Het zegt iets over hoe iemand denkt.

Stap 8: Wat kun je nog meer zien in de aura?

Door dit aftasten bij verschillende mensen te oefenen leer je steeds beter subtiele energieën te voelen. En zult zien, dat je bij dit aftasten dan ook beelden krijgt. Zo kun je als je expert wordt ook zien of chakra's goed werken, of er blokkades zijn, of iemand zwanger is, of organen goed werken. En als je echt flink getraind hebt kun je misschien ook beelden krijgen over het verleden of het karakter van mensen.

Succes!

 

Tips als je aura's wilt leren zien

Een witte gloed om iemand heen is meestal gezichtsbedrog

Als je lang naar een spreker kijkt, dan zie je soms een witte rand om het hoofd van die persoon. Dat is niet het energieveld maar een nabeeld. Kijk maar eens 30 seconden heel strak naar een plaatje zoals op deze pagina. Dat is geen aura, dat is gezichtsbedrog.

Ziet de aura er altijd hetzelfde uit?

Als iemand zegt dat je aura een bepaalde kleur heeft, dan bedoelen ze dat je veel van die kleur in de aura hebt. Een overheersende kleur in de aura betekent meestal dat het chakra van die kleur het meest open staat en aktief is. De overheersende kleur kan ook de kleur van een emotie zijn in het emotionele veld. In dat geval kan je aura een uur later een andere overheersende kleur hebben.

Hoe interpreteer je de kleuren van de aura?

Als je kleuren ziet, dan wil je ook weten wat die kleuren betekenen, natuurlijk. Er staan lijstjes op internet, dat is de betekenis van kleuren in ons collectief onderbewuste. Maar als jij kleuren ziet, dan geldt in eerste instantie jouw eigen interpretatie. (Net zoals bij dromen in eerste instantie jouw eigen interpretatie geldt) Wat voor kleur zou jij geven aan angst, aan verlegenheid, aan jalouzie? Die kleuren zie je dus als je jalouzie of angst voelt in de aura van iemand. En als jouw kleur voor een emotie niet overeenkomt met de betekenis in zo'n lijstje op internet, dan heb jij dus niets aan dat lijstje. Maak je eigen lijstje. Is iemand arrogant, en zie je bij die persoon blauw? Dan is blauw jouw kleur voor arrogantie. De volgende keer dat je datzelfde blauw ziet kun je dat interpreteren als "Hij zal wel arrogant zijn".

Houd er rekening mee in welke laag je de kleuren ziet

Er is een verschil in kleurenbetekenis in de verschillende lagen van de aura.In de 4e laag van de aura geven de kleuren karaktertrekken weer, in de tweede laag geven de kleuren emoties weer. In andere lagen zul je niet snel verschillende kleuren tegenkomen. Datzelfde blauw kan in de tweede laag een andere betekenis hebben dan in de vierde laag. Verder liggen de chakra's door al die lagen heen. En in de chakra's kun je ook verschillende kleuren zien, die dan weer een andere betekenis kunnen hebben.

Wat zie je op een aurafoto?

Op aurafoto's zie je verschillende kleuren. Ik ga er van uit dat dat de kleuren zijn van de tweede laag van de aura, het emotionele veld. Bij elke gedachte kunnen die kleuren anders worden, omdat elke gedachte invloed heeft op hoe je je voelt, en dus andere kleuren in de emotionele laag laat zien. Maar ik snap die aurafoto's niet omdat ik andere kleuren zie, zie hier boven.

Wat is het verschil tussen aura en energieveld?

De aura dat zijn de lagen om je lichaam heen. Hoe verder weg van het lichaam, hoe subtieler de energie. Vandaar de kleuren van de regenboog. Het energieveld is het geheel van auralagen, chakra's, meridianen en acupunten.

Wil je weten hoe jouw aura er uit ziet, maar kun je geen aura's zien?

Ik kan een tekening maken van je aura. Je krijgt er uitleg bij, een soort karakterschets aan de hand van je aura.
Wil je ook weten hoe je je aura kunt verbeteren? Je gronding verbeteren, chakra's open zetten of juist wat meer sluiten, de grootte in de hand houden zodat je niet meer zo snel overprikkeld wordt? Lees hier alles over zo'n auratekening met uitleg.

Wil je samen oefenen om aura's te zien?

Bij voldoende belangstelling kan ik een zaterdagmiddag workshop geven. Datum in overleg, dus laat het weten als je belangstelling hebt.

Wat kan ik voor je doen?

  • Heb je problemen met je energieveld? Ik kan je helpen het op te lossen.
  • Als je enorm energiegebrek hebt, dan kan ik kijken of dat komt door een energie lek in de aura.
  • Misschien worden je lichamelijke klachten veroorzaakt door een blokkade in het energieveld. Ik kan zien waar dat door komt en ik help je het op te lossen.
  • Heb je last van overprikkeling? Ik leer je hoe je je aura kunt afsluiten.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven