praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Wil je beter communiceren? Zorg dan dat je in het goede chakra zit.

Communiceren gaat fout als de één in het hoofd zit, en de ander in de emoties.

Communiceren is iets heel anders dan praten. Praten is eigenlijk niets anders, dan geluid maken, in de vorm van woorden. Communiceren is uitwisselen. Uitwisselen van informatie, of emoties. Veel huwelijken stranden, omdat de één (door drukte, stress of werk) alleen nog in het hoofd zit, en de ander in de emoties schiet. Het heeft te maken met de chakra's. Vanuit welk chakra communiceer je?

 


Praat je vanuit je buik, je hoofd, of je hart?

Je bewustzijn verplaatst zich door de chakra’s. Als je in je buikchakra’s zit, dan ben je gedreven door emoties. Dan gaat het vooral over angst, verdriet en boosheid. In je hartchakra gaat het over gevoel. Liefde en kwetsbaarheid. En in je hoofd gaat het over denkbeelden. Je mening.

Vanuit je hartchakra kun je met iedereen communiceren.

Als de ander ook in het hartchakra zit, dan gaat het helemaal soepel. Dan zit je op dezelfde golflengte. Maar als de één in het hoofd zit, en de ander in de buikchakra’s? Dan krijg je hele rare dingen. Die mensen snappen elkaar niet. Ze vinden allebei, dat dat aan de ander ligt.

Zit je met je bewustzijn in je hoofd? Dan voel je je emoties niet.

Dat vinden wij verstandig. Volwassen. Vanuit je hoofd heb je overzicht. Je ziet verbanden en oplossingen. Communiceren is dan vaak ‘gezellig kletsen’. Vergelijken met andere situaties. “Ik kwam te laat op mijn werk, want mijn auto wilde niet starten.” “Dat had mijn buurvrouw ook, haar accu was kapot”.

Als je emotioneel geraakt wordt, dan zakt je bewustzijn naar de buikchakra’s.

Je wordt boos, angstig of verdrietig. Je wilt dan, dat de ander begrijpt hoe je je voelt. Je wilt dat er iets verandert. Je wilt troost. Of excuses. Of geruststelling. Je wilt in ieder geval niet horen: “Dat had mijn buurvrouw ook”.

Veel relaties gaan stuk, omdat de één (door drukte, stress of werk) alleen nog in het hoofd zit, en de ander in de emoties schiet.

Bang, omdat je je partner niet meer kan bereiken? Verdrietig, omdat je je eenzaam voelt? Boos, omdat je je afgewezen voelt? Juist door die emoties kun je zelf ook niet meer goed communiceren. Vanuit je buikchakra’s praat je dan over je angsten. Dat klinkt als verwijten. Niemand wil verwijten horen. Verwijten maken je relatie stuk. Je partner zal alleen maar verder weg kruipen in het hoofd. Wil je echt communiceren? Zorg dan dat je in je hartchakra zit.

 

Mensen met een vorm van autisme (ASS) communiceren anders.
Hier Tips voor communicatie met mensen met ASS
Voorbeeld communicatie: Italiaans familierecept: Pasta met Asperger.

 

11 Tips om beter te communiceren

Wat kun je zelf doen om de communicatie te verbeteren?

 • Als je ergens over wilt praten, doe dat dan niet als je boos bent. Wacht tot je gekalmeerd bent, en begin er dan pas over. Werkt veel beter.
 • Zeg wat je bedoelt. Als iemand zegt: “Wij moeten even praten”, dan bedoelen ze meestal: “Ik ga iets zeggen en jij moet luisteren”. (En gehoorzamen. Dat is ook iets anders dan luisteren.) Als je schreeuwt: “Waarom heb je dat gedaan?”, ben je dan geïnteresseerd in de reden? Of wil je eigenlijk zeggen: “Dat had je niet mogen doen”?
 • Je kunt alleen communiceren, als je ook oprecht open staat voor de ander. Als je echt geïnteresseerd bent in de ander. Die ander kan een heel andere denkwijze of motivatie hebben dan jij. Als je daar niet voor open staat, kun je niet uitwisselen. Dan praat je niet mét iemand, maar tégen iemand.
 • Klaagt je partner dat je niet echt luistert? Misschien zit je teveel in je hoofd? Kom eens naar beneden.
 • Veel ouders zijn zo druk dat ze alleen nog in het hoofd zitten. Kinderen leven juist vanuit de buikchakra’s. Die kinderen voelen zich onbegrepen. De ouders vinden, dat hun kind niet luistert. Ik heb vaak volwassenen in de praktijk, die nog steeds boos en verdrietig zijn, omdat hun ouders 40 jaar geleden niet op hun emoties gereageerd hadden.
 • Geef de ander een beetje aandacht. Wat je in ieder geval NIET moet doen: Als iemand een beetje aandacht nodig heeft, een link leggen naar anderen.
  Laat je kind zijn tekening zien? Vertel dan niet hoe goed opa kon tekenen. (Maar geef je kind een compliment.)
  Zegt je zus dat ze suikerziekte heeft? Zeg dan niet dat je buurvrouw dat ook heeft. (Maar geef troost.)
 • Reageer positief. Kritiek is maar zelden opbouwend.
  Laat je vriend zijn nieuwe auto zien? Zeg dan niet dat je dáár een roestplekje ziet. En dat je broer ook zo'n auto had... die roestte ook zo snel... Als hij er blij mee is, laat hem dan blij zijn.
 • Neem de tijd om iets te bespreken. Als je haast hebt, geef je daarmee aan dat je de ander niet bealngrijk vindt.
 • Heb je een moeilijk gesprek? Praat dan altijd vanuit jezelf. Ik vind, ik voel, ik wil...
  Niet: Jij zegt, jij doet altijd, jij wil, jij kan niet...
 • Als iemand de woorden 'altijd' of 'nooit' gebruikt, dan zit het héél diep! Het is dus erg emotioneel. Ga dan niet in discussie, maar neem zijn/haar emoties serieus.
 • Hetzelfde geldt voor de woorden 'iedereen' en 'niemand'. Jij weet dat het overdreven is, rationeel gezien. Maar dit zijn woorden waarbij jij weet: Die ander zit heel diep in de emoties nu.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik je helpen beter te communiceren?

 • Ik kan je leren hoe je uit je hoofd kunt komen en meer vanuit je lijf kunt leven.
 • Ik kan je helpen je emoties op te lossen. Zodat je weer vanuit je hartchakra kunt communiceren.
 • Ben je nog boos of verdrietig, over hoe je ouders op je reageerden toen je jong was? Ik kan je helpen dat op te lossen. Ook als ze niet meer leven.
 • Veel irritatie in je relatie? Een relatieconsult kan een hoop oplossen. Je komt maar één keer en je partner hoeft niet mee te komen!
 • Mensen met autisme communiceren anders. Heb jij, of heeft je partner autisme en geeft dat problemen? Ik kan je helpen elkaar beter te begrijpen.   

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven