praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe kun je jezelf beschermen tegen negatieve energie van anderen?

Hoe ga je om met mensen met negatieve energie?

Sommige mensen zijn altijd negatief. Met hun kritiek, geklaag en gezeur. Sommigen praten alleen maar over zichzelf. Sommigen maken steeds weer kleinerende, seksistische of racistische opmerkingen. Sommige mensen hebben negatieve energie... Die mensen zou je het liefst uit de weg gaan. Maar als zo iemand nou net je schoonvader is, of je puberdochter, je leidinggevende of je directe collega? Tsja, dan móét je er wel mee omgaan. Maar hoe? Hoe zorg je dat hun negatieve energie niet bij je binnenkomt?

Hoe ga je om met iemand die zo negatief is?

Als iemand altijd negatief is, en je daarmee steeds weer kwetst of irriteert, wat kun je dan doen? Een goed gesprek is niet mogelijk. iemand die zo negatief is zal waarschijnlijk niet begrijpen wat je bedoelt. Omdat jullie op totaal andere golflengtes zitten. Alles wat je zegt wordt waarschijnlijk niet begrepen of verkeerd opgevat. Dus erover praten heeft geen zin. Dan krijg je waarschijnlijk knallende ruzie.

Laten we eerlijk zijn: Als je je er eenmaal aan ergert dan wordt het ook steeds erger.

Omdat het je steeds meer opvalt. Maar ook omdat die schoonouders/collega’s dan aan jou gaan trekken. Want jij doet niet gezellig mee met hun negativiteit. Dus krijg je nog meer kritiek of flauwe grappen. Of ze proberen je nog harder te overtuigen dat hun mening toch echt de enige goede is.

Dan kun je daar keihard tegenin gaan natuurlijk.

Volgende keer ga je dat ook echt doen. Denk je. Maar jij bent respectvoller. Begripvoller. Ruimdenkender. Dus je laat de ander in zijn waarde. Je gaat de confrontatie uit de weg. Je zit je de hele tijd in te houden. En dan zeggen ze dat jij altijd sacherijnig bent. En thuis moet je stoom afblazen omdat je er helemaal gek van wordt. Je kunt er niet meer tegen.

Maar wat gebeurt hier nu steeds weer?

Elke rot-opmerking is een klodder energie, met een negatieve lading.

En die negatieve energie blijft plakken in je energieveld. Eén negatieve opmerking kun je wel negeren. Maar als het blijft doorgaan niet. Het voelt alsof ze emmers negatieve energie over je heen gooien. Steeds weer. En dat voel je. De stress in je lijf wordt steeds erger. Die berg negatieve energie wordt steeds groter.

Met je rationele verstand kun je je hier niet tegen beschermen.

"Niets van aantrekken" zeg je tegen jezelf. Wel honderd keer. Maar dat verandert niets. In je hoofd blijf je discussiëren, argumenteren en verdedigen. En de stress in je lichaam wordt er ook niet minder door.

Met visualiseren kun je jezelf beschermen tegen negatieve energie .

Zie die rot-opmerkingen als klodders negatieve energie. Visualiseer er een kleur bij. Die klodders kun je van je af laten glijden. Langs je heen laten gaan. Terugsturen. Je bent dan niet meer bezig met de woorden van de ander, maar met de negatieve energie. Zo visualiseer je dat het je niet raakt. En dat werkt echt!

Werkt dit niet voldoende? Dan is er meer aan de hand.

Als je je zo geraakt voelt door iemands negativiteit, dan is er een reden waarom jij het je zo aantrekt. Die reden is gedeeltelijk onbewust geworden. Anders zou je precies weten waarom je je zo ergert aan negativiteit. Als het nodig is: Maak een afspraak. Dan gaan we de oorzaak vinden en oplossen. En dan kun je veel gemakkelijker met die negatieve mensen omgaan.

10 Tips om jezelf te beschermen tegen negatieve energie van anderen

1. Als je je ergert aan de negatieviteit van anderen, dan is het wel jóúw ergernis.

Als je eenmaal hebt besloten dat die ander "iets" is (negatief, seksistisch, bemoeizuchtig), dan zie je een heleboel gedrag direct in dat licht. Als je schoonmoeder je wil helpen vind jij het bemoeizucht. Als je je echt blauw ergert, vergeet dan niet dat het JOUW ergernis is. En dat kun JIJ alleen veranderen. Bij jezelf.

2. Visualiseer een beschermende laag om je heen, waar negatieve energie van anderen niet doorheen komt

Elke rotopmerking is als een klodder negatieve energie, alsof ze klodders negatieve energie over je heen gooien. Visualiseer maar een beschermende laag om je heen en 'zie' hoe de negatieve energie naar de grond zakt zonder jou te raken.

3. Wees creatief bij het visualiseren

Stel je voor dat die klodder negatieve energie terugstuitert op jouw beschermende laag. Of pak een tennisracket en mep die negativiteit terug. Alleen in gedachten natuurlijk. Of visualiseer dat je die negatieve energie vangt, in een ballon stopt, en laat opstijgen. Hoe gekker de beelden, hoe beter het werkt, meestal.

4. Oordeel niet over negatieve mensen, jij weet niet wat de reden is.

Mensen kunnen allerlei problemen hebben waar jij niets van weet. Als je dat aanvoelt is de kans groot dat je denkt dat het negatieve mensen zijn. Maar misschien is het alleen hun pijn en teleurstelling die je voelt. dat komt op jou over als negatieve energie.

5. Als je negativiteit VERWACHT, dan stoor je je niet meer aan elke negatieve opmerking

Niemand is perfect. Ook zij niet. Als je kunt accepteren dat die mensen gewoon een negatieve levenshouding hebben, dan verwacht je ook dat ze negatieve energie uitstralen en negatieve opmerkingen maken. Dan raakt het je ook niet meer zo.

6. Als jij je ergert aan hun negativiteit, dan doet dat iets met jouw eigen energie

Als jij je ergert, hoe kom je dan op hun over? Afstandelijk? Arrogant? Ongeïnteresseerd? Of juist overgevoelig, van elke mug een olifant makend? Hun beeld van jou klopt niet en jouw beeld van hen klopt waarschijnlijk ook niet helemaal. En dat houdt het onbegrip in stand. Echt even geen contact hebben kan helpen dat onbegrip te doorbreken.

7. Voel je je verplicht contact met negatieve ouders te houden?

Veel mensen voelen zich verplicht te blijven komen, terwijl het duidelijk niet goed voor ze is. Misschien kan het ook wat minder vaak? Misschien kun je waarschuwen: "Als je weer daar over begint dan ga ik weg". En dan ook gaan.

8. Negative energie van een leidinggevende kan je echt ziek maken.

Als het een leidinggevende is, en je zit elke dag in die negativiteit, dan kan dat jou elke dag weer een flinke berg energie kosten. Je kunt natuurlijk blijven volhouden tot je echt afknapt. Maar misschien is het handiger eerder hulp te vragen. Of zoek ander werk. Jouw omgeving is belangrijk voor je gezondheid.

9. Gaat het om negatieve schoonouders?

Als het gaat om schoonouders kun je natuurlijk ook het contact bij je partner laten. Laat hij/zij er maar met de kinderen naartoe gaan. Dan kun jij ondertussen lekker ongestoord in bad/vissen/lezen.

10. Heb je er een beetje hulp bij nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult leer ik je gronden en afsluiten, wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Wat kan ik voor je doen?

  • De beste tip om hiermee om te gaan zet ik niet in deze Inspiratiemail. Die tips leer ik je graag in mijn praktijk.
  • Ik kan je helpen de spanning tussen jullie op te lossen, jouw frustratie op te lossen en je boosheid en verdriet hierover los te laten.
  • Je kunt door de stress (bijna) overspannen raken. Je energieveld is dan totaal uit balans. Ik kan je helpen dat weer in orde te maken.
  • Heb je er last van omdat je een slecht zelfbeeld hebt? Ook daar kan ik je mee helpen, door de oorzaak te vinden (ergens in je verleden of je onderbewuste) en op te lossen.
  • Heb je het nodig je sterker te voelen? Ook daar kan ik je mee helpen.
  • En ik kan je helpen deze mensen in een ander licht te zien, waardoor het makkelijker wordt met ze om te gaan.
  • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
  • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven