praktijk voor natuurlijk genezen

menu

HSP: Bescherm jezelf tegen overprikkeling door je energieveld klein te houden

Ben je hooggevoelig, dan heb je snel last van overprikkeling.

Als je hooggevoelig bent, dan is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen overprikkeling. Heb je last van de energie van anderen? Ben je snel uit balans? Ben je uitgeput na een feestje of vergadering? Word je doodmoe van je kinderen? Krijg je de kriebels van het gedrag van anderen? Kun je slecht tegen lawaai? Blijkbaar ben je hooggevoelig, en dus snel overprikkeld. (Ik maak onderscheid tussen hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid.)

Je kunt jezelf beschermen tegen overprikkeling, door je energieveld daarvoor af te sluiten.

Zie het eens op energieniveau. Je hebt een energieveld om je heen. Ongeveer een meter naar alle kanten. Mensen houden altijd een beetje afstand; je blijft uit het energieveld van de ander. Als iemand te dichtbij komt voelt dat niet prettig. Of zelfs onveilig. De buitenste rand van je energieveld is de grens van je persoonlijke ruimte. Dat is de grens tussen jouw energie en de buitenwereld. Die grens moet je beschermen tegen overprikkeling. 

Bij hooggevoeligen is het energieveld groter, en dat zorgt voor overprikkeling.

Iedereen waar je contact mee hebt, staat dan dus in jouw aura. Met al hun drukte en emoties. Is je energieveld veel te groot, dan is die grens zwak. Dan laat hij prikkels binnen die je niet wilt. Zoals lawaai, drukte en emoties van anderen. Je eigen energie en de buitenwereld gaan dan door elkaar lopen. Je wordt dan onrustig van alle vreemde energieën die er door je energieveld komen waaien. Alles is energie. Ook boosheid of spanning van anderen. Als je daar aanleg voor hebt blijven die energieën nog in je energieveld plakken ook. Zoals die opmerking van je collega die je maar niet los kunt laten...

 

Let op: beschermende cirkels om je heen zetten is alleen zinvol als je héle aura daar binnen valt!

Het internet staat vol tips om jezelf te beschermen tegen overprikkeling, maar die werken niet als je energieveld groot is. Als jouw energieveld buiten je beschermende cirkel uit steekt, staat iedereen er nog steeds in. Daar heb je dus nog steeds last van. Dus: Eerst je aura kleiner maken, dan pas een bescherming er omheen zetten. Het is wel even oefenen en soms gaat het beter dan andere keren, maar het is zeker de moeite waard.

Je kunt je aura beschermen tegen overprikkeling door hem kleiner te maken. Ik leer het je graag.

Voor de behandeling had ik al veel artikelen van je site gelezen, maar de visualisaties met ondersteuning van jouw energie doen is echt iets anders! Het voelt een beetje als leren autorijden: je kunt erover lezen en het zelf proberen, maar met een goede instructrice leer je veel sneller!

Veel hooggevoeligen kunnen met deze simpele visualisatie prima met de dagelijkse stress omgaan. Ook kinderen. Voor kinderen zijn dit soort visualisaties geweldig. Er zijn erg veel kinderen die op school moeite hebben zich te concentreren. Omdat ze worden afgeleid. Door elk geluidje, elke beweging, alles wat er gebeurt in de klas. Ik zou graag zien dat alle kinderen leren zichzelf te gronden en af te sluiten. (Voor tips om te gronden klik hier.)

Tips om je energieveld af te sluiten:

Doe alles met aandacht en overtuiging, dan zul je zien dat het werkt:

  • Stel je voor dat je de grens van je energieveld kunt zien. Voel maar waar de grens zit. Gewoon aftasten. Kijk hier even hoe het energieveld er uitziet en wat het allemaal betekent.
  • Om je af te schermen breng je het energieveld terug naar de normale grootte: ongeveer een meter om je heen. Gewoon door het je voor te stellen. Het energieveld volgt direct je gedachten.
  • Dan stel je je voor dat de buitenste rand een glazen wand is. Alles daarbuiten ze je wel en hoor je wel, maar nu hoef je het niet meer te voelen.
  • Kritiek, flauwe opmerkingen, drukte en emoties van anderen kaatsen op je glazen wand af.  Zie dat maar gebeuren.

 

Tijdens de visualisatie bij u had ik voor het eerst het gevoel 'echt' aanwezig te kunnen zijn in mijn lichaam, en dat gevoel kan ik nu regelmatig terughalen. Dat doet me zo goed! Verder voel ik me veel veiliger en over het algemeen positiever én authentieker.

Ik heb het gevoel dat ik 'mezelf' een beetje heb teruggevonden dankzij u. Tevens veel minder last gehad van angsten de afgelopen weken, bizar en zo fijn! Dit had ik niet durven dromen haha. Ook voel ik me niet meer zo alleen, een soort gevoel van steun draag ik met me mee sinds onze afspraak.. heel fijn om dat te ervaren! U doet fantastisch werk en dat wilde ik even laten weten. Graag kom ik op termijn een keer terug om nog wat andere dingen aan te pakken.

 

 

 

 

Ik was 4 jaar geleden bij je, en die oefeningen doe ik nog steeds. En ik zweer het, het helpt echt! Anders was ik hier ook nooit teruggekomen.

...O ja, die oefening van je aura verkleinen en een glazen wand om je heen visualiseren doet wonderen!!!! Bedankt daarvoor. Ik doe het elke ochtend en ik voel me veel beter!!! Ik heb een hoop oefeningen gedaan en uitgeprobeerd, maar dit is een oefening die echt werk!!! 

Bedankt voor de inzichten die je me gegeven hebt! Ik houd tijd en energie over voor mezelf door mijn aura kleiner te maken. Ik wordt ook beter gehoord en heb het idee dat ik meer controle heb over mijn grenzen.

Nieuwste artikelen:

Ik schrijf over hooggevoeligheid, positief denken, bewustzijn, relaties en opvoeden.

  • Elk nieuw artikel direct in je mailbox.
  • Elk onderwerp gezien vanuit vanuit het energieveld en het onderbewuste.
  • Met elke maand tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt.
  • Een keer per maand.  Gewoon gratis.   

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven