praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Nog steeds boos op je ex? Je kunt je ex pas echt loslaten, als je je boosheid kunt loslaten. 13 Tips.

Er zijn 5 onbewuste redenen waarom je nog steeds boos bent op je ex

Waarom is het zo moeilijk om je ex los te laten? Omdat je nog boos bent. De relatie is al lang over, maar je bent nog steeds boos. En in gedachten heb je nog hele gesprekken met je ex. Je wilt nog iets uitleggen, of je hebt nog allerlei vragen. Als je nog steeds van hem/haar houdt, dan snappen we dit. Maar als je er helemaal klaar mee bent, waarom blijf je dan toch steeds aan je ex denken? Juist door je boosheid blijf je met elkaar verbonden. Wil je je ex los laten, dan moet je die boosheid los laten. Ook de onbewuste boosheid.

 

Er zijn 5 onbewuste redenen waarom je nog steeds boos bent op je ex

Natuurlijk heb je een heleboel redenen om boos te zijn op je ex. Dat zijn de bewuste redenen. Daarnaast heb je ook redenen waarvan je je niet zo bewust bent. En die onbewuste redenen hebben heel veel invloed op hoe je je voelt. Grote kans dat je boos blijft omdat je je deze 4 redenen nooit bewust was. Welke herken je bij jezelf?

1: Je bent boos op je ex, omdat je verwachtingen niet uitkwamen.

In het begin van je relatie zag je het al helemaal voor je: Het wordt geweldig, jij wordt zo gelukkig. Nu het anders liep ben je teleurgesteld en boos. Jij hebt zelf natuurlijk alles gedaan om je relatie te redden, dus onbewust geef je je ex de schuld dat jij je tijd verknoeid hebt, dat jij nu niet gelukkig bent, dat je nu niet je droomleventje hebt. Dan ben je boos op je ex, omdat hij niet die geweldige partner bleek te zijn. Je voelt je door hem misbruikt of verraden. Maar misschien zijn het je eigen verwachtingen die je verraden hebben. Je ex is altijd gewoon zichzelf geweest.

2: Je bent boos op je ex, omdat je nog met elkaar verbonden bent op energetisch niveau.

In de relatie heb je je met elkaar verbonden. Dat is een energetisch koord naar de partner. Zolang je een leuke relatie hebt dan voelt dit koord als een warme verbondenheid. Maar als je ruzie krijgt, dan voel je via dit koord alleen ellende. Dan voel je de emoties van je ex, dus ook zijn teleurstelling en afwijzing. Vooral als je hoogsensitief of hooggevoelig bent (niet hetzelfde) kun je daar behoorlijk last van hebben. Is de relatie echt uit, dan wil je die emotionele verbinding ook verbreken. Maar dat lukt niet, omdat het energetische koord er nog is. Om je ex echt te kunnen loslaten moet je dit koord verbreken. Dat kan met visualisatie. Hoe je dat doet lees je in de tips hier onder.

3: Nu je ex niet meer bereikbaar is, blijf jij met je boosheid zitten. En dáár ben je ook boos over.

Natuurlijk voel je boosheid, verdriet, teleurstelling. Zo lang je een relatie hebt, kun je het uitpraten als je boos bent. De ander kan 'sorry' zeggen, (schuld bekennen), en dan kun jij je boosheid loslaten. Want als je partner sorry zegt, voel je je gehoord en bevestigd. Nu je uit elkaar bent, kun je geen kant meer uit met die boosheid. De kans dat je ex sorry zegt is erg klein. Waarschijnlijk wil je ex niet eens meet met je praten. Toch zit je nog steeds te wachten op excuses. Je voelt je niet begrepen, het is niet eerlijk, het wordt niet opgelost. Emoties hebben een richting*. Boosheid moet naar degene op wie je boos bent. Daardoor blijf je energetisch ‘vastzitten’ aan je ex. Hij/zij moet jouw boosheid nog aannemen.

4: Je hebt energie uitgewisseld in je relatie, en die moet nog terug.

In een relatie pas je je altijd een beetje aan aan de ander. Als het uit is heb je meestal het gevoel dat je meer hebt ingeleverd, dan dat je teruggekregen hebt. Het voelt alsof je een deel van jezelf hebt weggegeven. Dat wil je terug. Je kunt je ex niet loslaten omdat je genoegdoening wilt. Je wilt je investering aan tijd en emoties terug.
Daarnaast zit de energie van je ex nog in jouw systeem. Zijn mening, zijn wensen, zijn behoeften zijn verweven met jouw eigen energie. Die energie moet terug naar waar het hoort. Terug naar je ex dus. Je kunt hem niet loslaten omdat je zijn energetische rommel nog wilt teruggeven.

5: Je hebt boosheid uit je kindertijd op je ex geprojecteerd.

Je ex is vast niet de eerste die zo….  is. Vaak zie je irritante trekjes in je ex, die je al kende van iemand anders. Hij is net zo dominant als je vader. Of zij is net zo wispelturig als je zus. Er zát dus al een stuk ergernis. Je had het kunnen weten. Het gaat dus niet alleen om je ex. Je hebt allerlei andere frustraties op je ex geprojecteerd. Dingen waar jij nog niet klaar mee bent. Daarom blijf je boos op je ex. Omdat je jouw eigen rommel nog moet opruimen, maar dat niet in de gaten hebt.

Dat laatste gaat dieper dan je denkt. In een relatie wordt je innerlijke kind ook gevoed. Of gekwetst.

Als de relatie stuk gaat, komt je innerlijke kind weer naar boven. “Het is niet eerlijk” is typisch een uitspraak van het innerlijke kind. Maar als jij je vroeger verlaten voelde, of misbruikt, of afgewezen, of miskend, of onbegrepen, dan zullen die emoties nu weer naar boven komen. Dat heeft weinig met je ex te maken. Dat is iets van jou. Maar hier gaat het om de trauma’s van je innerlijke kind. Je volwassen brein kan daar waarschijnlijk niets mee. Daarom blijf je het op je ex projecteren. Je was altijd al boos op je vader, maar nu richt je al je woede op je ex. Natuurlijk kun je dat niet zomaar loslaten.

En nu? Hoe los je dit op? 

 

13 Tips: Wat kun je doen als je nog steeds boos bent op je ex?

Visualisaties die je kunt doen om je ex uit je hoofd te krijgen

 • Ten eerste: Knip het energetische koord door. Stel je voor dat je dit koord ziet tussen jou en je ex, en knip het in gedachten door. Pak een grote schaar, en huppekee. Bevrijd jezelf.
 • Word de baas in je hoofd en gooi die ex er uit. Hup door het zolderraam naar buiten!
 • Knip ook de digitale lijntjes naar je ex door. Verwijder je ex ook uit je telefoon, van Facebook, enz. Je wilt niet de hele tijd zien wat hij/zij doet.
 • Ten tweede: Zorg dat je je boosheid kwijt raakt. Maar niet door met je ex te gaan ruziën. Daar schiet je niets mee op. Visualiseer maar dat je al je boosheid bij je ex over de schutting gooit. En voel dan ook even hoe bevrijdend dat voelt. Je kunt je boosheid ook begraven, maar dan wel in de tuin van je ex. Dáár moet je boosheid naartoe. Bij je ex kun je er toch niet meer mee terecht.
 • Ten derde: Ja het is niet eerlijk. Je hebt een stuk van jezelf weggegeven en iets van je ex meegenomen.  Visualiseer maar dat je al jouw energie weer terugkrijgt. Zie hoe je weer volledig jezelf wordt. Ga weer in je kracht staan. Daar heb je je ex niet bij nodig. En geef dat stuk van je ex weer terug aan je ex.
 • Ten vierde: Wees lief voor je innerlijke kind. Troost het. Vertel je innerlijke kind dat jij voor hem/haar gaat zorgen. En doe dat dan ook. En probeer dan die dingen uit het verleden op te lossen. Je innerlijke kind kan dat niet. Jij wel.
 • En verder: Als je eigenlijk je ex terug wilt, dan kun je hem/haar ook niet loslaten natuurlijk. Maar als je ex duidelijk heeft aangegeven dat het definitief is, richt dan je aandacht niet meer op hem/haar, maar op iemand anders. Op de volgende die ooit gaat komen. Stel je voor dat je op een bankje zit, en dat je toekomstige partner naast je komt zitten. Heb er maar vertrouwen in dat die in je leven gaat komen. Maar natuurlijk komt er geen nieuwe partner als jij nog met je aandacht bij die ex blijft hangen.

Inzichten die kunnen helpen als je nog boos bent op je ex

 • Heeft je ex een ander? Dan zul je je wel verraden of afgewezen voelen. Maar alleen als je je toch al niet goed genoeg voelde. Dan gaat het dus weer om jouw oude pijn en niet om je ex.
 • Je bent nu vrijgezel! Gedraag je daar dan ook naar. Ga feesten! Nieuwe kleren, nieuw kapsel, nieuwe fiets, wat je maar wilt. Jij bent de baas.
 • Jij bent nu de baas over je tijd, over de afstandsbediening, over de huishouding, en over je eigen portemonnee. Bepaal zelf wat je met die tijd en mogelijkheden wilt doen. Verknoei geen tijd aan het verleden, maar richt je leven opnieuw in.
 • Staat je huis nog vol spullen van je ex? Slaap je nog op dezelfde matras? Dan is het een goed idee om je huis energetisch te zuiveren. Met zout of salie bv. Google maar. 
 • Vaak mis je niet de ex, maar het gelukkige gevoel van vroeger. Ben je teleurgesteld dat het zo is misgelopen? Het had zo mooi kunnen zijn? Neem je je ex kwalijk, dat hij niet aan jouw droombeeld kon voldoen? Pas op, dat je in een volgende relatie niet hetzelfde weer gaat doen. Zie wat het is, en niet wat het zou kunnen worden. Geniet van wat er is, en verwacht niet dat al je dromen uitkomen.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Na een consult:

Het voelt een heel stuk lichter, en ik kan hier echt wat mee.

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik heb nog betere tips. Maar de beste tips kan ik hier niet weggeven, want dan kan ik ze niet meer voor cliënten in de praktijk gebruiken.
 • Ik kan je helpen je boosheid los te laten.
 • Je hebt vast ook verdriet over de ex-relatie. Of andere emoties. Ik kan helpen dat op te lossen.
 • Ik kan je helpen weer jezelf te worden, je onderdrukte eigenschappen terug te krijgen. Weer in je kracht te staan.
 • Ik kan helpen de ex weer helder te zien, zonder alle energetische rommel die jij er op geplakt hebt.
 • Die rommel kunnen we opruimen. Waardoor ook je de ergernis uit je kindertijd wordt opgelost.
 • Ik kan je helpen klaar te zijn voor een nieuwe relatie. Wat voor partner zoek jij eigenlijk? Toch niet weer hetzelfde soort? Maar ook niet het totaal tegenovergestelde.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven