praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Nog steeds boos op je ex? Hoe krijg je je ex uit je hoofd? 12 Tips.

Waarom blijf je maar aan je ex denken?

De relatie is al lang over, maar je bent nog steeds boos. En in gedachten heb je nog hele gesprekken met hem of haar. Alsof je nog steeds met elkaar verbonden bent. Maar dat wil je helemaal niet. Hoe kom je echt los van je ex? Hoe kun je het achter je laten? Zolang je niet begrijpt wat er aan de hand is, zal die ex ook niet uit je hoofd verdwijnen. Dus, waarom blijf je steeds aan je ex denken?

 

Ten eerste: Je zit nog met emoties. Die boosheid kan nu nergens naartoe.

Zo lang je een relatie hebt, kun je het uitpraten als je boos bent. De ander kan 'sorry' zeggen, (schuld bekennen), dan kun jij je boosheid loslaten. want dan voel je je gehoord en bevestigd. Nu je uit elkaar bent, kun je geen kant meer mee uit, met die boosheid. Je voelt je niet begrepen, het is niet eerlijk, het wordt niet opgelost. Emoties hebben een richting*. Boosheid moet naar degene op wie je boos bent. Nu je ex daar niet voor bereikbaar is, blijf jij er mee zitten. Daardoor blijf je energetisch ‘vastzitten’ aan je ex. Hij/zij moet jouw boosheid nog aannemen.

Ten tweede: Je hebt je aangepast in je relatie. Je hebt dingen gedaan en gelaten voor je ex.

Je hebt een paar eigenschappen onderdrukt, omdat je ex zich er aan stoorde. En je hebt vervelende trekjes van je ex geaccepteerd. Je hebt je aan zijn/haar regels gehouden. Vaak. Niet altijd natuurlijk. Ook hier ben je nog niet klaar mee. Want het voelt alsof je een deel van jezelf hebt weggegeven. Dat wil je terug. En een deel van je ex zit nog in jouw systeem. Die energie moet terug naar waar het hoort. Naar je ex dus.

Ten derde: Je ex is vast niet de eerste die zo….  is.

Hij is net zo dominant als je vader. Of zij is net zo wispelturig als je eerste vriendin. Er zát dus al een stuk ergernis. Je had het kunnen weten. Het gaat dus niet alleen om hem of haar. Je hebt nog allerlei andere energetische rommel op je ex geplakt. Dingen waar jij nog niet klaar mee bent. Daarom blijf je aan je ex denken. Omdat je jouw eigen rommel nog moet opruimen.

Dat laatste gaat dieper dan je denkt. In een relatie wordt je innerlijke kind ook gevoed. Of gekwetst.

Als de relatie stuk gaat, komt je innerlijke kind weer naar boven. “Het is niet eerlijk” is typisch een uitspraak van het innerlijke kind. Maar als jij je vroeger verlaten voelde, of misbruikt, of afgewezen, of miskend, of onbegrepen, dan zullen die emoties nu weer naar boven komen. Dat heeft weinig met je ex te maken. Dat is iets van jou. Maar omdat het om je kinddeel gaat kun je daar waarschijnlijk niets mee. Dus blijf je het op je ex projecteren.

En nu? Hoe los je dit op? 

12 Tips

Wat kun je zelf doen?

13 Tips: Wat kun je doen als je nog steeds boos bent op je ex?

Wat kun je doen om je ex uit je hoofd te krijgen?

 • Ten eerste: Word de baas in je hoofd en gooi die ex er uit. Hup door het zolderraam naar buiten!
 • Verwijder je ex ook uit je telefoon, van Facebook, enz. Je wilt niet de hele tijd zien wat hij/zij doet.
 • Zorg dat je je boosheid kwijt raakt. Maar niet door met je ex te gaan ruziën. Daar schiet je niets mee op. Visualiseer maar dat je al je boosheid begraaft. Of gooi het in het vuur. Bij je ex kun je er toch niet meer mee terecht.
 • Ten tweede: Ja het is niet eerlijk. Je hebt een stuk van jezelf weggegeven en iets van je ex meegenomen.  Visualiseer maar dat je al jouw energie weer terugkrijgt. Zie hoe je weer volledig jezelf wordt. Ga weer in je kracht staan. Daar heb je je ex niet bij nodig. En geef dat stuk van je ex weer terug aan je ex.
 • Ten derde: Wees lief voor je innerlijke kind. Troost het. Vertel je innerlijke kind dat jij voor hem/haar gaat zorgen. En doe dat dan ook. En probeer dan die dingen uit het verleden op te lossen. Je innerlijke kind kan dat niet. Jij wel.
 • En verder: Als je eigenlijk je ex terug wilt, dan kun je hem/haar ook niet loslaten natuurlijk. Maar als je ex duidelijk heeft aangegeven dat het definitief is, richt dan je aandacht niet meer op hem/haar, maar op iemand anders. Op de volgende die ooit gaat komen. Stel je voor dat je op een bankje zit, en dat je toekomstige partner naast je komt zitten. Heb er maar vertrouwen in dat die in je leven gaat komen. Maar natuurlijk komt er geen nieuwe partner als jij nog met je aandacht bij die ex blijft hangen.
 • Heeft je ex een ander? Dan zul je je wel verraden of afgewezen voelen. Maar alleen als je je toch al niet goed genoeg voelde. Dan gaat het dus weer om jouw oude pijn en niet om je ex.
 • Je bent nu vrijgezel! Gedraag je daar dan ook naar. Ga feesten! Nieuwe kleren, nieuw kapsel, nieuwe fiets, wat je maar wilt. Jij bent de baas.
 • Jij bent nu de baas over je tijd, over de afstandsbediening, over de huishouding, en over je eigen portemonnee. Bepaal zelf wat je met die tijd en mogelijkheden wilt doen. Verknoei geen tijd aan het verleden, maar richt je leven opnieuw in.
 • Staat je huis nog vol spullen van je ex? Slaap je nog op dezelfde matras? Dan is het een goed idee om je huis energetisch te zuiveren. Met zout of salie bv. Google maar. 
 • Soms mis je niet de ex, maar het gelukkige gevoel van vroeger. Ben je teleurgesteld dat het zo is misgelopen? Het had zo mooi kunnen zijn? Neem je je ex kwalijk, dat hij niet aan jouw droombeeld kon voldoen? Pas op, dat je in een volgende relatie niet hetzelfde weer gaat doen. Zie wat het is, en niet wat het zou kunnen worden. Geniet van wat er is, en verwacht niet dat al je dromen uitkomen.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik heb nog betere tips. Maar de beste tips kan ik hier niet weggeven, want dan kan ik ze niet meer voor cliënten in de praktijk gebruiken.
 • Ik kan je helpen je boosheid los te laten.
 • Je hebt vast ook verdriet over de ex-relatie. Of andere emoties. Ik kan helpen dat op te lossen.
 • Ik kan je helpen weer jezelf te worden, je onderdrukte eigenschappen terug te krijgen. Weer in je kracht te staan.
 • Ik kan helpen de ex weer helder te zien, zonder alle energetische rommel die jij er op geplakt hebt.
 • Die rommel kunnen we opruimen. Waardoor ook je de ergernis uit je kindertijd wordt opgelost.
 • Ik kan je helpen klaar te zijn voor een nieuwe relatie. Wat voor partner zoek jij eigenlijk? Toch niet weer hetzelfde soort? Maar ook niet het totaal tegenovergestelde.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
Met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Meer lezen?

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven