praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Het verschil tussen hooggevoelig en hoogsensitief is te zien in het energieveld

Ik zie een duidelijk verschil tussen hooggevoelig en hoogsensitief. En dat ga ik hier uitleggen.

De woorden ‘hoogsensitief’ en ‘hooggevoelig’ worden meestal door elkaar gebruikt. Het zijn allebei vertalingen van het Engelse ‘highsensitive’. Dat woord is afgeleid van ‘senses’. Dat betekent zowel gevoel, verstand als zintuigen. Een erg ruim begrip dus. Ik zie verschillende vormen van 'highsensitive'. Dus ik gebruik de woorden ‘hoogsensitief’ en ‘hooggevoelig’ voor twee verschillende dingen. Wat is het verschil tussen hooggevoelig en hoogsensitief?

Als er 1 iemand is die je kan leren effectief met hooggevoeligheid om te gaan, dan ben jij het wel! Bedankt voor alles!

 

Hoogsensitiviteit is gevoeligheid vanuit de chakra’s. Het bewustzijn en de zintuigen zijn sensitiever dan gemiddeld.

Je bent hoogsensitief als je chakra’s schoon en open zijn. Je bewustzijn en je zintuigen zijn daardoor gevoeliger, dan die van anderen. Daardoor zie, hoor, ruik, proef en voel je meer details en nuances dan anderen. Hoogsensitieve mensen zijn fijngevoeliger en smaakgevoeligeren kunnen dus ook meer genieten van wat ze zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Als je hoogsensitief bent kun je je afstemmen op iets, door je aandacht erop te richten. Dus als je iets niet wilt ervaren, dan richt je je aandacht gewoon op iets anders.

 

Hooggevoeligheid is gevoeligheid door een te grote aura. Daardoor ben je meer kwetsbaar dan gemiddeld.

Je bent hooggevoelig als je aura gevoeliger is dan die van anderen. De aura is een wolk energie om je heen, die bestaat uit verschillende lagen. Het is de energie die je zelf uitstraalt. Het is je eigen ruimte. De grens van je energieveld zou de grens moeten zijn, tussen jou en de buitenwereld. Als dat energieveld te groot is, vervaagt die grens. Dan voel je de buitenwereld binnen komen. Je hebt last van prikkels zoals onrust, lawaai, ruzie, kou. Je voelt de energie en de emoties van anderen. Die emoties komen binnen in jouw energieveld, en verstoren zo het gevoel van jezelf.

 

Het verschil tussen hooggevoelig en hoogsensitief is dus in het energieveld te zien.

Grote open chakra's met heldere kleuren wijzen op hoogsensitiviteit. Een enorme aura maakt hooggevoelig. Bij een hele grote aura met grote open chakra's is dus sprake van hooggevoeligheid én hoogsensitiviteit. Dat dit in het energieveld zichtbaar is heeft een enorm voordeel: Je kunt de klachten door hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit dus ook oplossen door het energieveld te behandelen. In geval van hooggevoeligheid kun je zélf je energieveld klein houden. Ik leer je graag hoe je dat doet.

Ik heb een week geleden een consult gehad voor hooggevoeligheid. Het gaat op dit moment wonderbaarlijk veel beter, ondanks dat de behandeling zeer heftig voor me was. Ik voel totaal geen gejaagdheid meer, en kan de omgeving veel duidelijker op afstand houden en het voelt in het algemeen veel beter.

Hoogsensitiviteit hoeft geen probleem te zijn. Hooggevoeligheid is dat wel.

Hoogsensitieve mensen staan positief en bewust in het leven. Mensen die hoogsensitief zijn kiezen voor een prettige omgeving. Hun energie is van een hogere trilling. Als iets niet prettig voelt gaan ze dat uit de weg. Ze zijn zelfbewust en eigenwijs genoeg om zich prima te redden.

Hoogsensitiviteit is een talent, hooggevoeligheid is een verhoogde kwetsbaarheid.

Als je hooggevoelig bent, voel je je kwetsbaar. In allerlei omstandigheden. Op je werk, op feestjes, in het verkeer, in de supermarkt. Overal komen de prikkels in jouw energieveld binnen. Ze brengen je uit balans. En het blijft allemaal in je energieveld hangen. Je zit dan vol energieën, die niet van jou zijn. Eigenlijk voel je je alleen helemaal jezelf, als je alleen thuis bent. Of in de natuur. Mensen die hooggevoelig zijn, zitten vaak in een constante staat van stress. Alles wordt al snel teveel. Je bent uit balans. Je vindt het moeilijk, voor jezelf op te komen. Om nee te zeggen. Je vindt het lastig mee te draaien, in de hektiek van de wereld. En als de stress te lang duurt, ligt een burn-out op de loer. Een beetje kort door de bocht, maar ‘hoogsensitief’ kun je lezen als ‘fijngevoelig’. En ‘hooggevoelig’ kun je lezen als ‘overgevoelig’.

Als je hoogsensitief (fijngevoelig) bent kun je door teveel stress hooggevoelig (overgevoelig) worden.

Zie hooggevoelig door stress en de 9 oorzaken van hooggevoeligheid.
Andersom, als je hooggevoelig bent kun je daar iets aan doen, zodat je (weer) hoogsensitief wordt.

Ben jij hooggevoelig of hoogsensitief? Of allebei? Doe de test

Beetje hulp bij nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

Meer over hooggevoeligheid

 

Ik schrijf over hooggevoeligheid, positief denken, bewustzijn, relaties en opvoeden.

  • Elk nieuw artikel direct in je mailbox.
  • Elk onderwerp gezien vanuit vanuit het energieveld en het onderbewuste.
  • Met elke maand tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt.
  • Een keer per maand.  Gewoon gratis. 

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven