praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Voorbeelden van ervaringen met depressie.

Een vrouw was al jaren zwaar depressief en lag alleen maar in bed.

Ze wilde niet meer leven. Een vriendin van haar vertelde haar over mij en zij maakte een afspraak voor een consult.

Ik zag dat een aantal chakra's slecht functioneerden en er hing een grote negatieve wolk om haar heen. Ik begeleidde haar met visualisaties, maar dat vond zij heel moeilijk. Eigenlijk kon zij zichzelf niet helpen omdat negatieve gedachten haar vertelden dat ze alleen maar dood wilde zijn. Dus wat heeft het voor zin te doen alsof je meewerkt aan visualisaties?

Iedereen heeft wel eens tegenstrijdige gevoelens, dan hoor je verschillende stemmen in jezelf die allemaal iets anders willen. Die komen van verschillende deelpersoonlijkheden of subpersoonlijkheden. Bij deze vrouw was er sprake van deelpersoonlijkheden die haar terroriseerden met negatieve gedachten.

Zij moest aan het werk met de deelpersoonlijkheid waar de negatieve gedachten vandaan kwamen. Ik zag dat dit stuk van haar iets was uit haar jeugd, een mopperend innerlijk kind, dat vraagt om eerlijkheid. Dat kind had zij verbannen. Zij was een liefdevolle, warme persoonlijkheid en wilde geen opstandige puber zijn, daarom had zij dat stuk onderdrukt. Zij mag niet boos zijn van zichzelf, zij mag niet klagen... Een deel van haar emoties mag er niet meer zijn. Die gaan dan in het onderbewuste vragen om aandacht. Net als een echt kind gaat een verbannen innerlijk kind steeds harder schreeuwen om aandacht, en uiteindelijk wordt het een monster in de kelder. In dit geval werd het een negatieve stem die haarvertelde dat zij liever dood wilde zijn. Maar nu zij herkende waar deze negatieve gedachten vandaan kwamen kon zij er afstand van nemen. Zij zei: "Ik zie weer kleuren!". Zij voelt zich goed en heeft weer zin in hobbies.  

 

Een jonge vrouw had ernstige depressie.

Ik scande haar lichaam en voelde naast allerlei andere blokkades een grote blokkade op de rug. Vrijwel alle blokkades losten op tijdens de behandeling, alleen een kleine plek op de rug bleef gemeen steken. Het voelde voor mij als een mes in de rug. Ik kreeg indrukken: "Iemand die jij volkomen vertrouwde, waar jij alles voor zou doen, heeft jou zó verraden". Ik laat volkomen in het midden of dit een beeld is uit een 'vorig leven', of alleen een metafoor uit het onderbewuste. Waar het om gaat is dat deze persoon een onderbewust trauma heeft dat via beelden te vinden en op te lossen is. In dit geval gaat het om 'vertrouwen en verraad'. De cliënte zei verbaasd dat dit verklaarde waarom ze zelfs haar beste vrienden nooit echt helemaal durfde te vertrouwen. Blijkbaar heeft zij zichzelf lang geleden ingeprent "nóóit meer iemand te zullen vertrouwen". Zo'n  inprenting blijft je onderbewust sturen, of beter: blokkeren. Niet alleen het vertrouwen blokkeerde, maar ook allerlei energiestromen in het lichaam, waardoor de depressie vooroorzaakt werd.

We deden een visualisatie om 'het mes' op te ruimen en weer vertrouwen te kunnen hebben in mensen.  

De cliënte voelde zich direct opgelucht en keek helderder  uit haar ogen. Toen ik haar 2 weken later weer sprak zei zij "niet meer depressief te zijn".

 

Een man had verschillende klachten, waaronder depressie.

Ik stelde voor 'depressie' als hoofdklacht te zien, en de aandacht daar op te richten.

Toen ik zijn aura en lichaam scande bleek hij erg veel spanning te hebben en alles leek vast te zitten; de ademhaling, de spieren, de emoties en de gedachten. De energie stroomde niet meer waardoor 'gebruikte' energie niet afvloeide. Dan voelt het "alsof je in je eigen sop gaarkookt". Als je energie/gedachten/emoties niet kunt loslaten, dan blijf je erin rondtollen en dan kan er ook geen nieuwe energie meer binnenkomen.

Ik liet hem een visualisatie doen om de depressie los te laten en om de energie weer te laten stromen, en deze visualisatie zou hij thuis elke dag doen.

Na deze eerste behandeling voelde hij zich al een stuk beter. De depressie was lichter geworden en het lichaam voelde warmer, ruimer en zachter aan. Alleen rond de benen bleef het strak en koud, waardoor het moeilijk was om te gronden, en dus om los te laten. Zowel deze klachten in de benen als depressie waren bekende bijverschijnselen van medicijnen die hij nam. Toch werd ook dit na drie 'korte consulten' beter.

Het was een heel karwei, maar hij heeft er zelf hard aan gewerkt en de "grote verbetering" heeft hij dan ook vooral aan zichzelf te danken!

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven