praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Je kunt hooggevoelig worden door langdurige stress en onveiligheid.

De oorzaak van hooggevoeligheid is altijd stress en onveiligheid.

Hooggevoelige mensen zijn gewoon snel uit balans omdat ze energetisch te open staan. Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. Je was waarschijnlijk al wel gevoelig (sensitief). Maar ooit is er iets gebeurd waardoor je hooggevoelig werd. Er zijn 10 verschillende oorzaken voor hooggevoeligheid. Maar het heeft altijd te maken met stress en onveiligheid. Ooit heb je de beslissing genomen dat je altijd alert moet zijn.

 

Hooggevoeligheid is lastig

Ik maak onderscheid tussen hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid. Bij hoogsensitiviteit zijn het bewustzijn en de zintuigen gevoeliger, dan die van anderen. Hoogsensitief ben je al vanaf je geboorte, en het is meestal geen probleem. Hooggevoeligheid is iets anders. Als je hooggevoelig bent, heb je sneller last van overprikkeling. Mensen die hooggevoelig zijn voelen energieën van anderen aan, hebben daardoor meer moeite om nee te zeggen, en voelen zich vaak onzeker.

Stress doet hetzelfde met je lichaam als angst

Je onderbewuste ziet geen verschil tussen angst en stress. Dat je je onveilig voelt bij angst, dat is duidelijk. Je hart gaat tekeer, je ademt sneller, of je houdt je adem in, en je verstijft. Deze angst-reactie wordt geregeld door hormonen, onder andere adrenaline. Bij stress zijn dezelfde hormonen actief. Je lichaam wordt in een staat van paraatheid gebracht. Je voelt een enorme onrust in je lijf, en in je hoofd is het een chaos. Stress geeft dus een onveilig gevoel.

Je gaat de omgeving aftasten, en mensen scannen, omdat je je onveilig voelt.

Je kunt angst niet negeren of loslaten. Als je denkt: “Wat zie ik nou?”, dan ga je turen. Als je denkt: “Wat hoor ik nou?”, dan spits je je oren. Dus als je denkt: “Wat voel ik nou?”, dan steek je je voelsprieten uit. Dat wil zeggen: Je maakt je energieveld groter. Je gaat je omgeving aftasten met je energieveld. En je gaat mensen aftasten. Je wilt weten wat de ander denkt, want je wilt weten of je wel veilig bent. Je energieveld wordt steeds groter, door al dat aftasten. En hoe groter je energieveld, hoe meer prikkels je binnen krijgt.

Last van hooggevoeligheid? Ga dan alsjeblieft naar Jackelien.
Je krijgt helder advies, bruikbare handvatten in de vorm van visualisaties, en zoveel meer inzicht!

HSP-ers kunnen slecht tegen stress. Juist omdat stress de oorzaak is van hooggevoeligheid.

Door stress wordt de hooggevoeligheid erger. Door alles in de gaten te houden sta je open voor teveel prikkels. En juist daardoor ervaar je steeds meer stress. En dan wordt het een vicieuze cirkel. Je voelt steeds meer stress, en je kunt er steeds slechter mee omgaan.

Ben je hooggevoelig? Dan was er een moment in je leven waarop jij besloot dat je je omgeving in de gaten moet houden.

Misschien werd je hooggevoelig door de stress van een onveilige kindertijd. Misschien door langdurige stress in een relatie, of op je werk.  Veel mensen zijn hooggevoelig sinds een burn-out. Door stress en onveiligheid besloot jij alles in de gaten te houden. Die beslissing, lang geleden, is de oorzaak van jouw hooggevoeligheid.

Als je weet wanneer en waarom je besloot dat je alles in de gaten moet houden, dan kun je die beslissing weer ongedaan maken door middel van visualisatie.

Visualisatie is een krachtige techniek waarmee je veranderingen kunt brengen in het onderbewuste. In een visualisatie kun je teruggaan naar die periode. Je zult dezelfde stress weer voelen, maar nu kun je een oplossing visualiseren waardoor je je veilig voelt. De stress glijdt van je af, en je besluit nu NIET hyperalert te worden. Wil je het helemaal zelf oplossen, lees dan hier hoe je dat doet.

Ik begeleid je graag door dit hele proces.

Ik help je de oorzaak van jouw hooggevoeligheid te vinden in je onderbewuste. Ik gids je met visualisaties naar een oplossing die veilig voelt. Ik leer je hoe je je energieveld onder controle houdt, en ik geef je visualisaties om de stress in je dagelijkse leven te hanteren.

Bedankt voor de nieuwe inzichten en visualisatie tips die je me vanochtend hebt gegeven. Ik denk dat ik hier veel baat bij heb en deze ook goed kan toepassen in mijn dagelijks leven.

Beetje hulp bij nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

Leren omgaan met hooggevoeligheid is een rijke ervaring, net als een consult bij Jackelien!

 

 

 

Ik schrijf over hooggevoeligheid, positief denken, bewustzijn, relaties en opvoeden.

  • Elk nieuw artikel direct in je mailbox.
  • Elk onderwerp gezien vanuit vanuit het energieveld en het onderbewuste.
  • Met elke maand tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt.
  • Een keer per maand.  Gewoon gratis. 

 

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven