praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Genieten, alsof het de allereerste keer is...

Hoe kun je weer echt genieten? Zet de knop in je hoofd om en alles is weer mooi, leuk en lekker.

De eerste keer is alles mooier. Indrukwekkender, intenser. Omdat je er anders naar kijkt. Als je iets voor het eerst ziet, dan kijk je met een open, onbevangen blik. Je zet al je zintuigen open. Je laat het naar binnen komen. Je kunt je nog verwonderen. Iets simpels als een boom wordt dan een immens, levend ding, dat groeit en beweegt, dat ritselt in de wind, en schittert in de zon, dat kracht of elegantie uitstraalt... Hoe kun je weer echt genieten? Zet de knop in je hoofd om en alles is weer mooi, leuk en lekker.

 

Maar zo zien wij een boom niet vaak meer... Als je iets eenmaal kent, plak je er al gauw je eigen etiketje op.

Dan hoef je er niet meer over na te denken. Dan zie je niet de boom die daar staat te pronken, maar je eigen beeld van een boom.

Ik houd van fietsen. Ik heb verschillende routes. Toen ik laatst fietste wilde ik eens een onbekende zijweg in slaan. Het avontuur tegemoet... ik kende de omgeving. Ik zou vanzelf weer op bekend terrein terecht komen. Ik genoot van de 'nieuwe' omgeving. En ik was teleurgesteld, toen ik dacht 'nu alweer' op bekend terrein te zijn. Maar ik had me vergist. Ik beleefde de nieuwe omgeving steeds intenser. Ik was steeds méér aanwezig in de omgeving, juist omdat ik me afvroeg wáár ik nou eigenlijk was. Totdat ik ontdekte, dat ik al een heel stuk op een bekende weg reed! Ik had het niet herkend. Omdat ik al die keren dat ik daar gereden had, nooit echt goed gekeken had! Al die keren zag ik alleen de herkenningspunten, en die had ik nu juist níét gezien!

Hetzelfde geldt voor relaties. Je ziet je moeder, je partner, je kind en je vriendin zoals jij dénkt dat ze zijn. Niet zoals ze echt zijn.

Dat is heel jammer. Vooral als denkt "Mijn zoon doet altijd vervelend". Of "Mijn moeder is verschrikkelijk eigenwijs". Je geeft ze dan niet de kans, om te laten zien wie ze zijn. Waar ze mee bezig zijn. Wat ze willen. Wat ze denken. Hoeveel relaties zijn er, waarin zij altijd zegt "Hij vertelt ook nooit wat", en hij: "Zij luistert toch nooit"?

Wil je echt genieten? Zet dan de gedachte "Dat ken ik al" van je af. Ervaar alles alsof het de eerste keer is!

Zet álle zintuigen open. Ruik, voel, proef, zie en luister met alle aandacht. De zonsopgang, een bloem, de zee of de regen... Alles is prachtig als het nieuw is! Eet een ijsje. Proef de smaak, voel de kou, de zachtheid, het smelten in je mond. Ben je dol op patat? Stel je dan de volgende keer voor, dat je voor het eerst in je leven patat proeft. Ga je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie? Stel je deze keer voor, dat je er voor het eerst bent. Bekijk elke boom, berg en boot alsof het helemaal nieuw voor je is.

Bekijk dan ook je partner alsof het je nieuwe vlam is... en geniet van alle mooie dingen!

 

 

6 Tips om weer meer te genieten

Wat kun je zelf doen om weer te genieten?

 • Zie boven: Ervaar alles alsof het de eerste keer is dat je het ziet, proeft, doet.
 • Zet je denken eens uit! Je KUNT rekenen. Maar je bent toch niet de hele dag aan het rekenen? Denken is ook iets, dat je doet als het nodig is. De rest van de tijd zet je het denken uit!
 • Niet denken, maar voelen. Ervaren. Zien. Doen. Horen. Zijn!
 • Stel je voor dat je gedachten vlinders zijn. Zet je schedeldak open, en laat de vlinders naar buiten fladderen! Kijk ze dan na. Tot aan de horizon. Wedden dat het dan stil is in je hoofd?
 • Je geniet het meest, als je het eerst even uitstelt of beperkt. Dan kun je je er al op verheugen. Zin in een ijsje? Dan doen we dat straks. Niet nu direct! En elke dag drie ijsjes is wel lekker. Maar genieten is iets anders.
 • Lukt het niet om te stoppen met denken? Als het veilig voelt in je onderbewuste, dan hoeft het denken niet alert te blijven! Misschien voel je je onveilig?
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik je helpen?

 • Is het eng om het denken uit te zetten? Om alleen maar te voelen? Ik kan je helpen de angst te overwinnen.
 • Is er een diepere oorzaak, waardoor je de controle (het denken) niet mag loslaten? Ik help je die oorzaak te vinden. En op te lossen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Meer lezen?

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven