praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Visualisaliseren

Visualisatie is een krachtige techniek waarmee je kunt veranderen hoe je denkt, hoe je je voelt, en hoe je reageert.

Met een visualisatie kun je je onderbewuste ‘programmering’ veranderen. Dus je kunt jezelf ‘programmeren’ om gezond te zijn. Of blij. En je kunt emoties loslaten. Je kunt je gewoontes veranderen, door in een visualisatie jezelf anders te programmeren. Verslavingen kun je doorbreken. Je zelfbeeld kun je verbeteren. Niet door tegen jezelf te praten, wel door visualisatie. Je verwachtingen en je wereldbeeld kun je veranderen. De hele wereld ziet er dan anders uit. En je hele leven voelt beter aan. Moeite met visualiseren? Begin dan met een affirmatie.

Visualisatie is een taal. Beeldentaal. De taal van het onderbewuste.

Een visualisatie over een meertje brengt je tot rust. Dat is simpel. Maar als je die beeldentaal een beetje kent, dan kun je er veel meer mee. Want met visualisatie kun je echt communiceren met je onderbewuste. Zoals een echt gesprek: Je stelt je onderbewuste vragen, en je krijgt antwoorden. Of je geeft je onderbewuste suggesties, en je krijgt reacties. Door zo met je onderbewuste te communiceren kun je grote veranderingen brengen in jezelf. Je kunt veranderen hoe je je voelt, je kunt gewoontes veranderen, emoties loslaten, je zelfbeeld verbeteren. Zelfs trauma's oplossen kan met visualisatie veel beter en sneller.

Door visualisatie kun je je lichamelijk beter voelen.

Als je je iets voorstelt, dan maken je hersenen een verbinding, met de motoriek en het lichaam. Daardoor kun je met visualisatie rechtstreeks invloed uitoefenen op je lichaam. Zo kun je fitter worden, slanker, leniger, sterker. Je kunt ook je organen beter laten functioneren. Je hoofd helderder maken.
Hier staat een ingesproken visualisatie die je lichaam helpt chemotherapie beter te ontvangen. (Lees eerst Ondersteunende visualisaties bij medische behandelingen)
Deze visualisatie is alleen ter ondersteuning van je medische behandeling. Het kan nooit de chemokuur vervangen! De chemo doet het werk. De visualisatie zorgt er voor dat je lichaam er beter op reageert.

Met een goede visualisatie kun je je emoties beïnvloeden.

Met een passende visualisatie kun je je angst, woede of verdriet op een gezonde manier oplossen. Dus je kunt jezelf vrolijker maken met visualisatie. Of enthousiaster, liefdevoller en krachtiger. Of juist zachter en rustiger. Met een goede, passende visualisatie kun je vrede sluiten met jezelf, met je verleden, en met je toekomst. En je kunt in een visualisatie vrede sluiten met mensen uit je omgeving, zonder dat zij er bij zijn. Ook met mensen uit je verleden, zelfs als ze al overleden zijn. Ik help je daar bij.

Ik heb de visualisaties regelmatig gedaan en er versteld van gestaan hoeveel emoties er los kwamen, vooral door de visualisatie uit het vorige leven. Gedurende de twee weken merkte ik dat de lading eraf ging en dat ik er geen zin meer in had om het te doen. Ik ben er nu mee gestopt, dat was toch ook de bedoeling zo?

Hooggevoeligheid kun je de baas blijven. Met een paar simpele korte visualisaties.

Visualiseren heeft ook rechtstreeks invloed op je energieveld. Als je hooggevoelig bent, dan ligt dat aan de aura, en dat kun je oplossen met visualisatie. Je kunt goed gronden of aarden met visualisatie. Je kunt jezelf beschermen tegen overprikkeling, en tegen drukte en emoties van buitenaf. Spanning en stress kun je laten wegvloeien. Je kunt jezelf in een wolk van rust en tevredenheid zetten met een visualisatie. Na een consult voor hooggevoeligheid sta je steviger in je schoenen, je voelt je krachtig en zelfbewust. Nog wel sensitief maar niet meer kwetsbaar.

Ik ben gespecialiseerd in het oplossen van trauma’s. Dat doen we met visualisaties.

Met visualisatie kun je ‘opruimen’ in het onderbewuste. Omdat het onderbewuste werkt met beeldentaal. Je kunt met visualisatie de beelden van herinneringen veranderen. En daarmee kun je trauma’s oplossen. Alsof het nooit gebeurd is. Dus kun je verdriet, boosheid, spijt, schuldgevoel, angsten, eenzaamheid, onzekerheid, afhankelijkheid, enz oplossen. Ik zie mensen met echte, heftige trauma’s in één consult opknappen. Door een visualisatie.

Jeetje mina, wat kan jij veel in een uur! Fantastisch. Ik had een enorm lange visualisatie verwacht, maar dit was kort en praktisch. Heel erg fijn. Ik snap nu ook dat je sceptisch reageerde op de youtube visualisaties;). Jouw manier werkt zoveel fijner.

Visualisatie oefeningen die je zelf kunt doen:

Visualisatie oefening om te aarden/gronden.

Tomatensoep is dik, warm en rood. Dat zijn drie grondende kwaliteiten. En het vult goed. Dat ook nog. Dus wat doen we met de dikke warme rode tomatensoep? Doe je ogen even dicht en stel je voor dat je je benen ermee vult! Voel het door je bovenbenen stromen, door de knieën, door je onderbenen, in je enkels en voeten. Voel hoe alle tenen volstromen met dikke warme rode tomatensoep, voel dat je voeten warm worden. Blijf er tomatensoep bij schenken totdat de benen helemaal vol zitten. Of liever nog helemaal tot aan je middel. Hééérlijk! En vóél dan ook alle spanning en gepieker wegstromen, door de voetzolen naar buiten!

 

Visualisatie oefening voor meer energie en positiviteit.

Je aura bestaat uit (onzichtbare) licht-energie. Hoe meer licht je in je aura laat stromen, hoe meer energie je hebt. Dus stel je voor dat het zonlicht naar binnen stroomt in je aura, vul hem helemaal met schitterend licht. Laat je eigen Zonnetje in je hart of borstkas schijnen. Stel je voor dat je hem ziet stralen. Voel de warmte en zie hoe het Licht alle schaduwen oplost. Voel je warm en Licht van binnen!

 

Visualisatie oefening om rust in het hoofd te krijgen.

Zet je denken eens uit! Je KUNT rekenen, maar je bent toch niet de hele dag aan het rekenen? Denken is ook iets dat je doet als het nodig is, en de rest van de tijd mag je het denken uitzetten!
Net zo als je in je huis de ramen openzet kun je je voorstellen dat je in je hoofd ramen openzet. Laat alle stress, alle zorgen, alle gedachten er uit waaien. Stel je voor dat je gedachten vlinders zijn, zet je schedeldak open en laat de vlinders naar buiten fladderen! Kijk ze dan na tot aan de horizon. Wedden dat het dan stil is in je hoofd?

Jeetje! Waar haal je al die visualisaties toch zo snel vandaan? Het lijkt wel of je ze zó uit je mouw schudt!

Lukt het niet?

Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Ik help je er graag bij. Ik leid je door de visualisatie heen. En ik help je om de diepere oorzaken te vinden en op te lossen. Ondertussen werk ik met energie en ik maak je energieveld helemaal schoon. Eén consult is meestal genoeg.

 

Jouw visualisaties (hoe vreemd ik ze soms ook vind) hebben altijd een heilzaam effect op mij. Na een visualisatie voel ik me letterlijk en figuurlijk lichter, alsof ik minder belast bij me heb. Wat op zich ook niet vreemd is wanneer je vaak energie en emoties van anderen overneemt. Fijn is ook dat je bereid bent de visualisaties samen met mij te doen, wanneer ik moeite heb met visualiseren.

Het is prettig om te doen; na een visualisatie kom ik weer dichter bij mijzelf, bij mijn eigen kern. En altijd zorgt het voor een diep gevoel van ontspanning en rust.

Ik wil je even laten weten dat ik zelf een visualisatie heb gedaan, wat goed heeft geholpen. Ik moest deze wel 2 keer herhalen , maar ik voel me weer een stuk beter. Dus ik ben blij dat je me zo veel hebt geleerd over de kracht van visualisatie en hoe deze te gebruiken, dankjewel hiervoor!

De operatie is achter de rug en is perfect verlopen. Geen zichtbare schade aan het gelaat. Dus het visualiseren heeft zijn werk geleverd, want de arts heeft nog wat dingen laten zitten die te mooi waren om weg te halen. Daarom ga ik zeker met deze weg van visualiseren verder.

Hallo Jackelien, bedankt voor het mailen van een nieuwe visualisatieoefening. Ik heb deze gisteren uitgeprobeerd en voelde me meteen een stuk positiever! Het is ongelofelijk wat voor een effect een visualisatie kan hebben en het mooie is dat je deze bijna overal kunt doen!

 

Maak direct een afspraak.

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven