praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Je kunt een trauma niet op een normale manier verwerken. Daarom is het juist een trauma! 

Moet je een trauma verwerken of oplossen?

Verwerken’ is een proces. Je hersens verwerken gebeurtenissen. Ze maken er herinneringen van. Wat er allemaal precies gebeurt in je brein, dat weet ik niet. Iets met analiseren en rubriceren. Maar uiteindelijk is het ‘afgehandeld’. Dan is de gebeurtenis netjes opgeborgen. Op de juiste plek, met het juiste etiketje erop, zodat je het terug kunt vinden als dat nodig is. Dan is het klaar. Bij een trauma gaat dit mis. Een trauma kún je niet verwerken, omdat er iets is dat éérst opgelost moet worden.

Een trauma kún je niet verwerken, omdat er iets mis gaat in het verwerkingsproces.

Want je kunt het niet opbergen. Het blijft maar rondspoken. Er komt geen rust. Wat er precies mis gaat is niet duidelijk. Misschien is de kast te klein voor deze gebeurtenis. Misschien is er geen rubriek waar hij in valt. Of misschien zijn de etiketjes op. Dit is natuurlijk maar beeldspraak, maar je snapt wat ik bedoel.

Als er iets mis gaat bij het verwerken van een trauma, wat doe je dan? Even een vergelijking:

Stel je koopt een zeilschip. Ik roep maar wat.
Je kiest er een uit, en die bestel je. De bestelling wordt verwerkt. De betaling wordt verwerkt. In beide gevallen gebeurt er van alles, waar je niets van merkt. Administratief gedoe. Totdat je uiteindelijk hoort dat het is afgehandeld. Dan is je zeilboot betaald en wordt hij voor je deur neergezet.

‘Verwerken’ is een administratief proces. Als er niet genoeg geld op je rekening staat, dan komt die boot er niet. Je krijgt een berichtje dat de bestelling niet verwerkt kan worden. Dan kun je roepen: “Hoe moeten we dit verwerken?” Of “Is het nou nog niet verwerkt?” Maar er is iets heel anders aan de hand! Er is iets dat éérst opgelost moet worden.

Met trauma’s net zo. Je brein kan het trauma niet verwerken, omdat er iets is dat éérst opgelost moet worden.

Verwerken is mentaal. Administratief gedoe in je hoofd. Maar het probleem bij een trauma is emotioneel. Daar kan de afdeling administratie niets mee. Emotionele problemen kun je oplossen met beeldend denken. Visualiseren. Dan gaat de emotionele lading van de gebeurtenis af. Daarná kun je het mentaal verwerken. Dan wordt de gebeurtenis een herinnering. Netjes opgeborgen in de juiste kast.

Dus erover praten helpt niet.

Praten helpt niet, als je een trauma wilt verwerken. Erover praten helpt alleen als het net is gebeurd, als de wond nog vers is. Dan is praten 1 van de 6 punten waar je aandacht aan moet besteden, om te zorgen dat de schokkende gebeurtenis geen trauma wordt.

8 Tips om een trauma te verwerken

Wat kun je zelf doen als je een trauma wilt verwerken?

 • Zelf je eigen trauma oplossen is heel erg lastig. Toch wat inzichten waar je misschien iets aan hebt:
 • Een ernstig trauma verstoort het verwerkingsproces. En daardoor verstoort het de werking van je hersenen. Alles raakt ontregeld: je denken, je emoties, je slaap, je lichaam.
 • Een trauma uit je kindertijd is een trauma van je innerlijke kind. Je blijft het herbeleven, met de emoties en de gedachten van het kind dat je toen was. Troost je innerlijke kind.
 • Vaak kan een traumatische gebeurtenis niet verwerkt worden, omdat het botst met je ideeën over hoe de wereld zou moeten zijn. Of hoe mensen zouden moeten zijn. Die ideeën kun je aanpassen.
 • Vaak botst het met ideeën uit je kindertijd. Je moeder is er altijd voor je. Als ze nu dood gaat krijg je kortsluiting in je brein. Dit kán niet! Dus kun je het niet verwerken, totdat je de overtuiging uit je kindertijd (ze is er altijd) herzien hebt. Niet mentaal maar met een visualisatie, natuurlijk.
 • Vaak is iets traumatisch, omdat het zo plotseling was. Als je het van tevoren had geweten, was het minder traumatisch.
 • Soms is iets traumatisch, omdat je het van tevoren wist, maar je kon niets doen. Je verwerkingsproces blijft dan hangen op dat punt: Paniek, want ik kon niets doen. Het trauma is dan niet de gebeurtenis, maar de machteloosheid.
 • Misschien is iets traumatisch, omdat er spijt of schuldgevoel bij zit. Of het gevoel dat het niet eerlijk is. Dat gevoel moet eerst worden opgelost. Dan pas kun je de gebeurtenis verwerken.
 • Sommige trauma's kun je alleen maar oplossen, door de herinnering er aan te veranderen.
 • Beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult.

 

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Een trauma is een foutje in het verwerkingsproces van de gebeurtenis. We gaan kijken waar dat foutje precies zit. En dat gaan we oplossen met een gerichte visualisatie.
 • Ik help je de gebeurtenis te zien vanuit een ander perspectief. Daardoor gaat de lading er af.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Daarom werkt het zo goed.
 • Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik help je je innerlijke kind te troosten, kalmeren, begeleiden.
 • Sommige trauma's kun je alleen ontstoren door de herinnering te veranderen.
 • Het trauma heeft gevolgen op verschillende gebieden. Gaan we allemaal oplossen als daar tijd voor is.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld schoon gemaakt, oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost.
 • We gaan het eerst mentaal helder krijgen, dan de storende kern van het trauma oplossen, dan de traumatische gebeurtenis vanuit een ander perspectief zien. En als er tijd over is: de gevolgen van het trauma uitgummen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven