praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Bewustzijn & Zelfbewustzijn

Ik wil jou inspireren met inzichten en tips over bewustzijn en zelfbewustzijn

Ik heb deze kennis vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf. Wat je visualiseert wordt werkelijkheid, in je lichaam, en in je leven. Ik help je jezelf te helpen, met positieve gedachten en visualisaties. Dat doe ik in mijn praktijk “Leven in Licht”, en op deze website, en in de Inspiratiemails.                                             Jackelien Cerrone


Elk nieuw artikel mét tips direct in je mailbox?

 

Visualiseren, hoe doe je dat goed? 15 tips om goed te visualiseren

Visualisatie wordt gebruikt om een doel te bereiken. Meestal gaat het dan om wensen die je wilt laten uitkomen. Een betere baan, nieuw huis, of meer succes. Je wilt een mooiere toekomst visualiseren. Maar met visualisatie kun je ook trauma's oplossen, gewoontes veranderen, nachtmerries stoppen en verslavingen overwinnen. Visualisatie is een erg krachtige techniek. Maar hoe moet je visualiseren om het beste resultaat te krijgen?

Affirmatie of visualisatie? Wat werkt beter (bv voor zelfvertrouwen?)

Met affirmatie of visualisatie kun je je automatische reacties veranderen. Alsof je je onderbewuste anders programmeert, zodat je vanzelf beter reageert in lastige situaties. Je kunt met affirmatie en visualisatie je grenzen verleggen, jezelf nieuw gedrag aanleren, of meer zelfvertrouwen krijgen. Affirmatie en visualisatie werkt goed om nieuwe eigenschappen aan te leren. Maar wat is het verschil tussen affirmatie en visualisatie? Welke werkt het beste? En hoe gebruik je ze het effectiefst?

Hoe kun je weer meer genieten van het leven en de simpele dingen?

Genieten is een ervaring. Het is een gevoel, een beleving. Genieten is een bewustwording zonder er woorden aan te geven. Want als je er woorden aan geeft dan ben je weer aan het denken. Denken en genieten kan niet tegelijk. Zodra je denkt: “Oh heerlijk” is je denken weer bezig, en ben je dus niet meer aan het genieten. Dus even terug: Zet je denken uit. En dan alleen maar ervaren. Dus kijk, luister, proef, ruik of voel. Hier en nu.

Je komt weer terug bij jezelf, als je niet wordt afgeleid.

Hoe kom je terug bij jezelf, als je de hele tijd wordt afgeleid? We worden de hele dag bezig gehouden door verplichtingen van werk of studie, sociale verplichtingen, familie en gezin, en verwachtingen van anderen. Altijd heeft iemand iets van ons nodig, altijd komt er weer iets tussendoor. We zijn onszelf een beetje kwijtgeraakt. Als je echt even NIET wordt afgeleid, kom je dan terug bij jezelf? Even geen vragen en gezeur, geen verplichtingen, helemaal niks. Kan dat? Hoe kom je weer terug bij jezelf?

Hoe word je weer zo blij als een kind?

Kinderen kunnen blij zijn en genieten. Als een kind in het bos een bergje zand ziet, dan wil het erop staan. En dat voelt goed! Jij bent de koning van de berg. Volwassenen hebben niet meer die neiging. Volwassenen zeggen tegen hun kind: “Kom op, laat dat. Blijf op het pad. Je schoenen worden vies. Loop nou eens door." Die volwassenen komen dan bij mij in de praktijk, omdat ze niet meer kunnen genieten. De kleur is uit hun leven. Het is alsof de glans er af is. Hoe kun je weer zo blij zijn als een kind?

Je opvoeding heeft je veranderd. Hoe kun je weer jezelf zijn?

Hoe kon je jezelf zijn, als je ouders vonden dat je moest veranderen? Als jij een heel ander type mens bent dan je ouders, dan kreeg je een verkeerde opvoeding. Je ouders stimuleerden je, om meer te worden zoals hun ideaalbeeld. Jij probeerde daaraan te voldoen, want je had hun liefde en waardering nodig. Maar voor jou werkt dit niet. Want jij bent anders dan zij. Je ouders weten niet beter. Maar jij raakte van je eigen pad af. Hoe kun je jezelf zijn, als je ouders vonden dat je moest veranderen?

Ben je goed genoeg als je gewoon jezelf bent?

Kun je gewoon jezelf zijn? Zonder je aan te passen aan wat de ander van je verlangt? Of doe je net een beetje gezelliger dan je je voelt? Doe je je best een goede partner te zijn? Een goede collega? Een goede werknemer? Moet je altijd zo je best doen? Of ben je goed genoeg als je gewoon jezelf bent? Waarom hebben we de neiging om ons aan te passen aan wat er van ons verwacht wordt?

"Bizar en absurd"

"Het is bizar. Het is absurd dat je vanuit een totaal andere invalshoek zó anders kunt voelen over dezelfde situatie. Dit is echt bijzonder."

In de laatste 15 minuten hadden we nog even een trauma opgelost. Dat een consult bij mij bijzonder is hoor ik zo vaak, dat ik het niet eens meer in mijn lijst ‘reacties van cliënten’ zet. Maar ‘bizar’ en ‘absurd’ zijn woorden die ik zelf nooit gebruik. Daarom ging ik er over nadenken. Wat had ik nou eigenlijk gedaan?

Wat doe jij op het toilet? Maak er een meditatief moment van!

We gaan allemaal wel een paar keer per dag naar het toilet. Maar wat doe je daar eigenlijk? Afgezien van het lozen van afvalstoffen…. Meestal zet je je verstand op nul. Sluimerstand. Alsof je de tijd even stilzet. Zodat je daarna direct door kunt gaan, waar je gebleven was. Maar het toilet is een mooie kans, om jezelf even positief op te laden.
Maak een afspraak met jezelf, nú, over wat jij vanaf nu gaat doen op het toilet. Maak er een meditatief moment van!

Perfectionisme: Waarom stel ik zulke hoge eisen (aan mijzelf)?

In een film heeft de hoofdrolspeler altijd wel een of ander vreemd of irritant trekje. Waarom? Omdat we geen perfectie willen zien! We zouden ons blauw ergeren aan perfecte mensen. Waarom willen we dan zelf wel perfect zijn? Of erger nog, perfect lijken? We zijn allemaal wel een béétje perfectionistisch op een bepaald terrein. Voor de één is dat het werk, voor de ander het uiterlijk. En voor sommigen moet thuis alles op de goede plek staan. Maar als je tevreden bent met je zelf, dan hoef je niet zo je best te doen.

Inspiratie komt pas als je stopt met denken.

Inspiratie is als licht, dat in je denken binnenkomt. Het laat daar iets nieuws ontstaan. Nieuwe ideeën, nieuwe inzichten, nieuwe mogelijkheden. Alles kan jou inspireren, als je er voor openstaat. Een liedje. Een geur. Een kleur. Een woord. Als je er voor openstaat, roept het je creativiteit wakker. Inspiratie is dus iets heel anders dan intuïtie. Want intuïtie is aanvoelen, weten. Inspiratie is als een rivier die door je heen stroomt. Je kunt je erop afstemmen. Hoe hoger je je afstemt, hoe beter de inspiratie stroomt.

Hoe gebruik je de kracht van gedachten om gezond en gelukkig te zijn?

Het is ongelooflijk wat je met gedachtenkracht kunt doen. Ik ben paranormaal therapeut. Ik help mensen, door klachten weg te denken. Dat werkt heel goed. Soms dacht ik zelf: “Maar dat kan helemaal niet!” En dat is leuk. Want als je dat van tevóren denkt, dan kan het inderdaad niet. Maar als je het gewoon probeert, dan kunnen er wondertjes gebeuren. Als ik dat kan, dan kun jij het ook. Hier een gratis minicursus "werken met de kracht van gedachten".

Genieten, alsof het de allereerste keer is...

De eerste keer is alles mooier. Indrukwekkender, intenser. Omdat je er anders naar kijkt. Als je iets voor het eerst ziet, dan kijk je met een open, onbevangen blik. Je zet al je zintuigen open. Je laat het naar binnen komen. Je kunt je nog verwonderen. Iets simpels als een boom wordt dan een immens, levend ding, dat groeit en beweegt, dat ritselt in de wind, en schittert in de zon, dat kracht of elegantie uitstraalt... Hoe kun je weer echt genieten? Zet de knop in je hoofd om en alles is weer mooi, leuk en lekker.

Hoe blijf je positief, als alles tegen zit?

Denk positief. Kies voor positieve gedachten. En kies voor een positief gevoel. Ook bij dagelijkse tegenslagen. Je kunt ervoor kiezen, om je humeur niet te laten verpesten. Om de situatie te accepteren (het is nu eenmaal gebeurd), en er het beste van te maken. Dat staat wel lijnrecht tegenover de nationale hobby: klagen over het weer. Als je klaagt maak je jezelf een slachtoffer. Als je positief blijft, stijg je boven de negativiteit uit. Dan zul je zien dat er steeds meer positiefs naar je toe komt.

 

 

Meer over bewustzijn en zelfbewustzijn

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven