praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Trap niet in het psychologische energie-spelletje.

Sommige mensen houden je aandacht gevangen, door te spelen met woorden. Loeiirritant!

Sommige mensen kunnen niet normaal praten. Die zeggen iets, waardoor jij gaat vragen “Hoezo?”. En dán pas komt dat, wat ze willen zeggen. Je kent vast wel zo iemand. Loeiirritant.
Het is een energie-spelletje. Ik geef halve informatie. Ik breng je even van je stuk. Je snapt niet direct wat ik bedoel. Ik houd je aandacht gevangen, door te spelen met woorden.

 

 

Dat doe ik met opzet. Want dan vraag jij: “Hoezo?”. Dan heb ik jouw aandacht.

Dan stroomt jouw energie naar mij. Wat ik dán ga zeggen komt veel beter aan. Je luistert echt. Want jij wilt weten hoe het zit. En dan komt de ontknoping. De opmerking die ik wilde maken. De opmerking vind ik zelf blijkbaar niet interessant. Want ik moest eerst je aandacht vangen, door je te prikkelen met halve informatie.

Voorbeeld. Twee dames op een vrijgezellen-dansavond.

“Mannen hebben het maar makkelijk he?”

Hoezo? “Nou die hoeven niet steeds hun handtas in de gaten te houden.” Hoezo dat nou weer? “Als wij vrouwen willen dansen, dan moeten we die handtas meenemen, of ergens achterlaten. Dat is toch helemaal niet handig? Mannen stoppen de sleutels en de portemonnee in de broekzak, en ze kunnen doen wat ze willen.” Oh, maar je kunt zelf toch ook de sleutels en de portemonnee in de broekzak steken.

Waarom zegt ze niet gewoon: “Annie, houd jij mijn tassie effe vast want die gozer wil met me dansen”? Durft ze het niet te vragen? Wil ze niet lastig zijn?

Dat hele gedoe hierboven is veel lastiger. Want het kost de ander energie. Er wordt aan je getrokken.

Van zulke mensen wordt je doodmoe. Het begon met “Mannen hebben het maar makkelijk”. Dan gaan je hersenen er alle kanten mee op, behalve naar die handtas.

Doe jij dat ook?

Even de aandacht trekken voor je iets gaat zeggen, is niet verkeerd. Maar maak er niet zo’n psychologische puzzel van. Daarmee druk je de ander in een hoekje, waar die ander niet wil zijn. Wil je de aandacht trekken? Noem de ander even bij de naam. Of begin met “Weet je…”. Of bedenk zelf iets origineels. 

Ken je iemand die dit véél te vaak doet?

Zo vaak dat je er echt moe van wordt? Niet op ingaan. Mannen hebben het maar gemakkelijk hé?  “Tuurlijk”. Of “nee”. Of “ja”. Of “Wat wil je nou eigenlijk zeggen?” Maar geen “Hoezo?”.

 

6 Tips om hier mee om te gaan

Wat kun je zelf doen?

 • De basisprincipes van een goed gesprek: Behandel de ander, zoals je zelf behandeld wilt worden. Zeg wat je wilt zeggen. Vraag wat je wilt vragen. Maak er geen psychologisch spelletje van.
 • Het gaat om aandacht. En aandacht is energie. In een goed gesprek stroomt de energie heen en weer. Omdat de aandacht heen en weer gaat. Niet alleen praten én luisteren, maar ook allebei vragen stellen en allebei vertellen.
 • Voel je je na een gesprek met bepaalde personen steeds moe en leeg? Let eens op hoe de energie stroomt. Grote kans, dat die ander alle energie naar zich toe trekt. Zo krijg jij niet de ruimte (aandacht, energie). Dan kun je je bij die persoon beter afsluiten. Stel je voor dat er een grote spiegel tussen jullie staat, waardoor die ander alleen zichzelf ziet en hoort, en dus niet jouw aandacht kan opeisen. Of stel je voor dat die ander in een soort ballon zit. Zo is zijn energieveld afgesloten en kan jouw energie niet naar hem stromen. Het zou kunnen dat die ander ophoudt met praten, omdat hij voelt dat hij niet meer gevoed wordt met jouw energie.
 • Is het onaardig om je af te sluiten tijdens zo'n gesprek? Welnee die ander had toch al geen aandacht voor jou. Bovendien hoort die ander toch het liefst zichzelf praten. Toch?
 • Bij kinderen en volwassenen met autisme (asperger, pdd-nos) is het nog belangrijker om duidelijk te zijn. Korte krachtige zinnen en opdrachten worden goed begrepen, lange verhalende zinnen niet. Lees hier meer over communiceren met mensen met autisme.
 • Ben je hooggevoelig? Dan kan het lastig zijn, om gewoon te zeggen wat je wilt. Omdat je niet lastig wilt zijn. Of omdat je het eng vindt. Of omdat je jezelf niet belangrijk genoeg vindt. Is dit echt een probleem voor je, doe dan wat aan je hooggevoeligheid.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen steviger in je schoenen te staan.
 • Wil je pleasen afleren? Dat is makkelijk als je hooggevoelig bent!
 • HSP-consult: Ik leer je hoe je je kunt afsluiten. Anderen kunnen dan niet zomaar jouw energieveld binnen komen. Of je energetisch beïnvloeden.
 • Ik kan je helpen andere manieren te vinden om met die ene persoon om te gaan. (Je zus, je schoonvader, je collega, je vrouw)
 • Veel irritatie in je relatie? Een relatieconsult kan een hoop oplossen. Je komt maar één keer en je partner hoeft niet mee te komen!
 • Mensen met autisme communiceren anders. Heb jij, of heeft je partner autisme en geeft dat problemen? Ik kan je helpen elkaar beter te begrijpen.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

Beste Jackelien,
Wat schrijf je toch altijd heldere, compacte en veelzeggende berichten; ik kan er echt van genieten, omdat het zo herkenbaar is, maar zich soms net onder NAP bevindt.
Hartelijke groet,
L.C. van Eik, klinisch psycholoog/psychotherapeut

Heeeeeeel herkenbaar, energie spel. Je trapt  er iedere keer weer in.
Heel fijn van jou. Dat een inzicht wat ik juist zelf speurde bevestigD wordt, doordat jij het opgetekend hebt.

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven