praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Spiritualiteit en de spirituele wereld

Over geesten, entiteiten en astrale resten.

Laat ik eens duidelijk uitleggen wat geesten zijn, wat entiteiten zijn, en wat astrale resten zijn.

Wat zijn geesten precies?

Geesten zijn overleden mensen die je nog ziet of voelt. Maar als je je overleden man naast je voelt, noem je hem dan een geest? Heb je het gevoel dat er geesten zijn in je huis? Dan wil je weten wat (of wie) dat dan is. En waarom jij dat voelt.
 

Ziet je kind een geest naast zijn bed?

Als er iemand in de slaapkamer van je kind staat, dan is dat meestal een voorouder. Maar het kan ook een geest zijn die in het huis gewoond heeft, of een plaaggeest. Ziet je kind geesten, ga dan naar deze pagina.

Wat gebeurt er na het overlijden?

Als iemand overlijdt, komt de ziel los van het lichaam. Het lichaam blijft levenloos achter, maar de ziel is vrij. Niet meer gebonden aan het lichaam. Niet meer gebonden in tijd en ruimte. Het leven op aarde is een leerschool en werkplaats voor de ziel. Maar ná het overlijden gaat het leren en werken gewoon door. Maar dan ergens anders. De ziel wordt opgevangen, en begeleid op zijn verdere weg. Dat kan voor iedereen een andere weg zijn. Je komt dáár terecht, waar je qua ontwikkeling thuis hoort. “Hoe meer licht de ziel uitstraalt, hoe hoger je bestemming” zegt mijn Gids.

Je afstemming bepaalt welk soort geesten je ziet (of voelt)

Als je verliefd bent, dan lijkt de aarde ‘hemel op aarde’. En als je depressief bent, lijkt de aarde ‘een hel’. Dat heeft met afstemming te maken. Hoe jij je voelt, zo zie je de wereld om je heen. Dat geldt ook voor zielen die zijn overgegaan. Hun afstemming bepaalt hun bestemming. Maar dat geldt ook voor mensen, die geesten zien. Je afstemming bepaalt welk soort geesten je ziet of voelt. Met een 'gewone' afstemming zie of voel je overleden familieleden en vreemden om je heen. Ben je er bang voor? Dan wordt je afstemming negatief. Dan zie je dus alleen negatieve geesten. Vaak als zwarte schimmen, of donkere gestalten. Als je je hoger kunt afstemmen, dan zie/voel je lichtwezens en gidsen.

Wat zijn entiteiten?

Entiteiten zijn zielen die in je huis of in je aura gaan zitten. Het zijn overledenen, die een beetje de weg kwijt zijn. Omdat ze de gidsen/lichtwezens niet zagen, die ze naar hun bestemming wilden brengen. Of omdat ze niet weten dat ze zijn overleden. Ze blijven dan rondhangen, in het huis waar ze gewoond hebben. Of bij de personen, waar ze zich mee verbonden voelen. Soms kun je deze zielen helpen, door ze naar het licht te sturen. Maar dat lukt niet altijd.
 

Sommige entiteiten willen niet weg. Omdat ze van je houden. Of omdat ze boos op je zijn.

Deze entiteiten waren met je verbonden in een eerdere incarnatie. En wat hen betreft: Nu nog steeds. Ook nu jij weer opnieuw op aarde bent. Ook deze entiteiten weten vaak zelf niet dat ze ‘dood’ zijn. Zij zien niet dat jij nu in een andere tijd leeft. Zij leven zelf nog in dat vorige leven. Ze blijven hangen in de emoties van toen.

Een entiteit kan ook de ziel van een tweelingbroer of -zus zijn.

Of het is een ziel van een (tweeling) broer of zus die nooit levend geboren is. Die blijven zich aan je hechten. Dat komt vrij vaak voor. Maar in dit geval voelt het niet negatief. Dit levert soms wel een lichamelijke blokkade op. Rugpijn bijvoorbeeld.

Verslaafde entiteiten kunnen in je aura gaan zitten, om via jou weer die roes te voelen.

Sommige entiteiten hielden van alcohol. Of ze hadden een andere verslaving. Nu ze zijn overleden hebben ze geen lichaam meer. Ze kunnen die ervaring van drank (eten, gokken, drugs) alleen nog ervaren, als ze bij een levende ziel in de aura gaan zitten. Deze entiteiten beïnvloeden je, door je aan te sporen veel te drinken (eten, gokken, enz). Dat kun je voelen. Je merkt dan, dat je na het eerste glas de controle kwijt bent. En als jij een kater hebt, dan zit de entiteit al weer bij een ander in de nek.

 1. Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor wat je voor me gedaan hebt en voor me betekent hebt in een zware moeilijke tijd. Hartelijk dank hiervoor. Wat heel fijn is is dat ik geen nare energieën meer in mijn huis voel, en dat ik dat niet meer deel met ongenode energieën/gasten.  

 

Wat zijn astrale resten?

'Astrale resten' zijn geen geesten. Het zijn 'herinneringen' die blijven hangen op een bepaalde plek. dat kan zijn op een plek op aarde, of een plek in (oude) huizen. Alles wat je hebt meegemaakt, laat een indruk achter in je energieveld. In het astrale veld van de aura, om precies te zijn. Ook de aarde heeft een astraal veld. Alles wat er gebeurd is, laat een indruk achter. Het is daar nog te zien door paragnosten. Soms is zo’n indruk zo sterk, dat iedereen het kan voelen.
 

Astrale resten kun je voelen op plekken waar heftige emoties zijn geweest.

Waar iemand is overleden voelt het vaak donker en zwaar. Een astrale rest kan ook bijvoorbeeld een wolk angst zijn. Dat voel je vaak in ziekenhuizen, in de wachtkamers. Daar hebben zoveel mensen angst gevoeld voor de uitslag van onderzoeken, dat je zenuwachtig wordt als je daar gaat zitten. Soms is een astrale rest zichtbaar. Als een filmpje, dat steeds weer wordt afgespeeld. In sommige spookhuizen zien mensen steeds dezelfde verschijning. Die doet steeds hetzelfde. Dat is geen geest, maar een astrale rest. Een astrale herinnering, die op de plek blijft hangen.

In jouw huis kunnen astrale resten zijn. Van jezelf of van vorige bewoners.

Als iemand erg depressief is, dan kan het hele huis donker en zwaar aanvoelen. De energie blijft hangen. Op dezelfde manier blijven je zorgen, verdriet of boosheid hangen. Ook in je matras en hoofdkussen. Zuiver je matras af en toe, met zout. Vooral na periodes met stress of zorgen. Dat kan enorm schelen. En neem af en toe een nieuw kussen. Je zult beter slapen. Vooral kinderen zijn hier gevoelig voor.

Ga je verhuizen dan kun je je nieuwe huis zuiveren van astrale resten.

De energie en emoties van vorige bewoners wil jij niet voelen. Hoe zuiver je je huis? Dat kan door witte salie te branden. Of je kunt zout strooien, en 24 uur later stofzuigen. Entiteiten krijg je zo niet weg. Astrale resten wel.

Tips

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Waarom zie je juist geesten als je naar bed gaat? Omdat je bewustzijn 's nachts heel anders is dan overdag. En juist in de overgang ben je het gevoeligst. Net zoals je tussen waken en slapen gevoeliger bent voor 'de andere kant'. Net zoals je 's morgens je droom herinnert, maar 10 seconden later is het weg. ken je dat? Overigens is de herfst ook een periode dat je gevoeliger bent. Dus in de herfst, in de avondschemering, als je bijna in slaap valt, dán ben je het gevoeligst voor het zien van geesten.
 • Benader geesten net als mensen: Als er plotseling een verdwaald oud vrouwtje in je kamer staat, roep je dan: "Laat me met rust, ga naar het licht!"? Vraag ze rustig wat ze willen, en leg ze rustig uit dat jij hier nu woont, en welk jaar het nu is.
 • Benader ook plaaggeesten zo, dat je er een normaal gesprek mee kunt voeren.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je kind helpen niet bang te zijn voor de 'geesten'. Ook als het niet echt in de kamer zit, maar alleen in het hoofd van je kind.
 • Ik kan invoelen of er in je huis sprake is van geesten of astrale resten.
 • Ik kan je helpen entiteiten uit de aura los te maken. Eerst kijken we waarom ze bij je zijn, en wat ze nodig hebben. En dan worden ze op respectvolle wijze verder geholpen op hun weg.
 • Heb je last van verslavingen dan kijk ik of er entiteiten bij betrokken zijn, en dat lossen we op. Zijn het geen entiteiten maar deelpersoonlijkheden die verslaafd zijn, dan lossen we dat op.
 • Als je hooggevoelig bent heb je eerder last van astrale resten. Ik kan je helpen meer grip te hebben op de hooggevoeligheid.
 • Heb je regelmatig paranormale ervaringen? Je aura staat dan te open voor de astrale wereld. Ik kan je leren daar anders mee om te gaan.
 • Ik kan je helpen contact te maken met je gids.
 • Ik kan invoelen of er in je huis sprake is van geesten of astrale resten.
 • Ik kan je helpen, als je iets op te lossen hebt met een overleden persoon. Ik ben geen paragnost, je kunt bij mij niet kletsen met je overledene. Ik maak contact met gidsen, niet met overledenen.
 • Ik kan je helpen oude boosheid en verdriet los te laten. Ik help je vrede te krijgen met jezelf, je opvoeding, je toekomst, je ex. Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Heb je regelmatig paranormale ervaringen? Je aura staat dan te open voor de astrale wereld. Ik kan je leren daar anders mee om te gaan.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.
 • Slecht zelfbeeld? Ik help je je zelfbeeld te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik help je sterk en zelfbewust te zijn.
 • Ik help je snel en eenvoudig trauma's op te lossen. Niet verwerken maar echt oplossen.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Daarom werkt het zo goed.
 • Hooggevoelig? Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. En hooggevoeligheid kun je afleren. En ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

 

Meer lezen?

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratiemails: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld


 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven