praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Over geesten, entiteiten en astrale resten.

Wat zijn geesten, entiteiten en astrale resten?

Heb je last van entiteiten? Voel je in je slaapkamer een geest, of astrale resten? Is je oma je een geest, of je beschermengel? Geesten zijn overleden mensen die je nog ziet of voelt. Entiteiten zijn zielen die in je huis of in je aura gaan zitten. 'Astrale resten' zijn geen geesten, het zijn energetische 'herinneringen' die blijven hangen op een bepaalde plek.Op deze pagina leg ik uit wat geesten zijn, wat entiteiten zijn, en wat astrale resten zijn, en wat je er aan kunt doen als je er last van hebt.

 

Zie ook: Wie is jouw beschermengel over gidsen, begeleiders en lichtwezens

 

 

Wat zijn geesten precies?

Geesten zijn overleden mensen die je nog ziet of voelt.

Maar als je je overleden man naast je voelt, noem je hem dan een geest? Heb je het gevoel dat er geesten zijn in je huis? Dan wil je weten wat (of wie) dat dan is. En waarom jij dat voelt.

Wat gebeurt er na het overlijden?

Als iemand overlijdt, komt de ziel los van het lichaam. Het lichaam blijft levenloos achter, maar de ziel is vrij. Niet meer gebonden aan het lichaam. Niet meer gebonden in tijd en ruimte. Het leven op aarde is een leerschool en werkplaats voor de ziel. Maar ná het overlijden gaat het leren en werken gewoon door. Maar dan ergens anders. De ziel wordt opgevangen, en begeleid op zijn verdere weg. Dat kan voor iedereen een andere weg zijn. Je komt dáár terecht, waar je qua ontwikkeling thuis hoort. “Hoe meer licht de ziel uitstraalt, hoe hoger je bestemming” zegt mijn Gids.

Je afstemming bepaalt welk soort geesten je ziet (of voelt)

Als je verliefd bent, dan lijkt de aarde ‘hemel op aarde’. En als je depressief bent, lijkt de aarde ‘een hel’. Dat heeft met afstemming te maken. Hoe jij je voelt, zo zie je de wereld om je heen. Dat geldt ook voor zielen die zijn overgegaan. Hun afstemming bepaalt hun bestemming. Maar dat geldt ook voor mensen, die geesten zien. Je afstemming bepaalt welk soort geesten je ziet of voelt. Met een 'gewone' afstemming zie of voel je overleden familieleden en vreemden om je heen. Ben je er bang voor? Dan wordt je afstemming negatief. Dan zie je dus alleen negatieve geesten. Vaak als zwarte schimmen, of donkere gestalten. Als je je hoger kunt afstemmen, dan zie/voel je lichtwezens en gidsen.

Ziet je kind een geest naast zijn bed?

Als er iemand in de slaapkamer van je kind staat, dan is dat meestal een voorouder. Maar het kan ook een geest zijn die in het huis gewoond heeft, of een plaaggeest. Ziet je kind geesten, ga dan naar deze pagina.

 

Wat zijn entiteiten?

Entiteiten zijn zielen die in je huis of in je aura gaan zitten.

Het zijn overledenen, die een beetje de weg kwijt zijn. Omdat ze de gidsen/lichtwezens niet zagen, die ze naar hun bestemming wilden brengen. Of omdat ze niet weten dat ze zijn overleden. Ze blijven dan rondhangen, in het huis waar ze gewoond hebben. Of bij de personen, waar ze zich mee verbonden voelen. Soms kun je deze zielen helpen, door ze naar het licht te sturen. Maar dat lukt niet altijd.

Sommige entiteiten willen niet weg. Omdat ze van je houden. Of omdat ze boos op je zijn.

Deze entiteiten waren met je verbonden in een eerdere incarnatie. En wat hen betreft: Nu nog steeds. Ook nu jij weer opnieuw op aarde bent. Ook deze entiteiten weten vaak zelf niet dat ze ‘dood’ zijn. Zij zien niet dat jij nu in een andere tijd leeft. Zij leven zelf nog in dat vorige leven. Ze blijven hangen in de emoties van toen.

Een entiteit kan ook de ziel van een tweelingbroer of -zus zijn.

Of het is een ziel van een (tweeling) broer of zus die nooit levend geboren is. Die blijven zich aan je hechten. Dat komt vrij vaak voor. Maar in dit geval voelt het niet negatief. Dit levert soms wel een lichamelijke blokkade op. Rugpijn bijvoorbeeld.

Verslaafde entiteiten kunnen in je aura gaan zitten, om via jou weer die roes te voelen.

Sommige entiteiten hielden van alcohol. Of ze hadden een andere verslaving. Nu ze zijn overleden hebben ze geen lichaam meer. Ze kunnen die ervaring van drank (eten, gokken, drugs) alleen nog ervaren, als ze bij een levende ziel in de aura gaan zitten. Deze entiteiten beïnvloeden je, door je aan te sporen veel te drinken (eten, gokken, enz). Dat kun je voelen. Je merkt dan, dat je na het eerste glas de controle kwijt bent. En als jij een kater hebt, dan zit de entiteit al weer bij een ander in de nek.

Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor wat je voor me gedaan hebt en voor me betekent hebt in een zware moeilijke tijd. Hartelijk dank hiervoor. Wat heel fijn is is dat ik geen nare energieën meer in mijn huis voel, en dat ik dat niet meer deel met ongenode energieën/gasten.  

 

Wat zijn astrale resten?

'Astrale resten' zijn geen geesten. Het zijn 'herinneringen' die blijven hangen op een bepaalde plek.

Astrale resten blijven plakken op een plek op aarde, of een plek in (oude) huizen. Alles wat je hebt meegemaakt, laat een indruk achter in je energieveld. In het astrale veld van de aura, om precies te zijn. Ook de aarde heeft een astraal veld. Alles wat er gebeurd is, laat een indruk achter. Het is daar nog te zien door paragnosten. Soms is zo’n indruk zo sterk, dat iedereen het kan voelen. Bijvoorbeeld in de resten van concentratiekampen, of in de martelkamer van een oud kasteel.

Astrale resten kun je voelen op plekken waar heftige emoties zijn geweest.

Waar iemand is overleden voelt het vaak donker en zwaar. Een astrale rest kan ook bijvoorbeeld een wolk angst zijn. Dat voel je vaak in ziekenhuizen, in de wachtkamers. Daar hebben zoveel mensen angst gevoeld voor de uitslag van onderzoeken, dat je zenuwachtig wordt als je daar gaat zitten. Soms is een astrale rest zichtbaar. Als een filmpje, dat steeds weer wordt afgespeeld. In sommige spookhuizen zien mensen steeds dezelfde verschijning. Die doet steeds hetzelfde. Dat is geen geest, maar een astrale rest. Een astrale herinnering, die op de plek blijft hangen.

In jouw huis kunnen astrale resten zijn. Van jezelf of van vorige bewoners.

Als iemand erg depressief is, dan kan het hele huis donker en zwaar aanvoelen. De energie blijft hangen. Op dezelfde manier blijven je zorgen, verdriet of boosheid hangen. Ook in je matras en hoofdkussen. Zuiver je matras af en toe, met zout. Vooral na periodes met stress of zorgen. Dat kan enorm schelen. En neem af en toe een nieuw kussen. Je zult beter slapen. Vooral kinderen zijn hier gevoelig voor.

Ga je verhuizen dan kun je je nieuwe huis zuiveren van astrale resten.

De energie en emoties van vorige bewoners wil jij niet voelen. Hoe zuiver je je huis? Dat kan door witte salie te branden. Of je kunt zout strooien, en 24 uur later stofzuigen. Entiteiten krijg je zo niet weg. Astrale resten wel.

 

 

Tips: Wat kun je doen als je last hebt van geesten of entiteiten?

Wat kun je zelf doen als je geesten in huis hebt?

 • Waarom zie je juist geesten als je naar bed gaat?
  Omdat je bewustzijn 's nachts heel anders is dan overdag. En juist in de overgang ben je het gevoeligst. Net zoals je tussen waken en slapen gevoeliger bent voor 'de andere kant'. Net zoals je 's morgens je droom herinnert, maar 10 seconden later is het weg. Ken je dat? Overigens is de herfst ook een periode dat je gevoeliger bent. Dus in de herfst, in de avondschemering, als je bijna in slaap valt, dán ben je het gevoeligst voor het zien van geesten.

 • Benader geesten net als mensen:
  Als er plotseling een verdwaald oud vrouwtje in je kamer staat, roep je dan: "Laat me met rust, ga naar het licht!"? Vraag ze rustig wat ze willen, en leg ze rustig uit dat jij hier nu woont, en welk jaar het nu is.

 • Benader ook plaaggeesten zo, dat je er een normaal gesprek mee kunt voeren.
  Plaaggeesten houden pas op als ze het niet meer leuk vinden. Wees voorzichtig en blijf fatsoenlijk. Als jij boos wordt, vinden plaaggeesten het juist leuk worden.

 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig?
  Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Hoe kan ik helpen bij geesten, entiteiten en astrale resten?

 • Ik kan invoelen of er in je huis sprake is van geesten of astrale resten.
 • Ik kan je helpen entiteiten uit de aura los te maken. Eerst kijken we waarom ze bij je zijn, en wat ze nodig hebben. En dan worden ze op respectvolle wijze verder geholpen op hun weg.
 • Heb je last van verslavingen dan kijk ik of er entiteiten bij betrokken zijn, en dat lossen we op. Zijn het geen entiteiten maar deelpersoonlijkheden die verslaafd zijn, dan lossen we dat op.
 • Als je hooggevoelig bent heb je eerder last van astrale resten. Ik kan je helpen meer grip te hebben op de hooggevoeligheid.
 • Heb je regelmatig paranormale ervaringen? Je aura staat dan te open voor de astrale wereld. Ik kan je leren daar anders mee om te gaan.
 • Heb je iets op te lossen met een overleden persoon? Ik help je daar graag bij
 • Ik ben geen paragnost. Je kunt bij mij niet kletsen met je overledene. Ik maak contact met gidsen, niet met overledenen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Sress en spanning laten we uit je lijf wegstromen.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven