praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Energiegebrek door een blokkade in het energieveld

Energie is net als water, het moet kunnen stromen. Zit er ergens een blokkade dan raakt het hele systeem uit balans.

Zonder energie werkt niks. Je stofzuiger doet het niet, als de stekker niet in het stopcontact zit. Ook het lichaam heeft energie nodig. Alle organen. En alle functies, zoals denken, voelen en genezen. Dat zijn functies, ze kosten energie. Het energieveld zorgt ervoor dat alles genoeg energie krijgt. Dat energieveld bestaat uit acupunten, meridianen, chakra’s en auralagen. De energie moet daarin vrij kunnen stromen. Zit er een blokkade in het energieveld, dan werken functies en organen niet meer goed. Hoe los je dat op?

Als er ergens een blokkade zit, dan stroomt de energie niet meer goed door het energieveld

Dan krijg je aan de ene kant een ophoping, en aan de andere kant een tekort aan energie. Beide kunnen klachten geven. Voorbeeld: Er zit een chakra in de onderrug. Als daar een blokkade in zit, krijg je energiegebrek in de onderbuik. En dus functieverlies. Menstruatieklachten of vruchtbaarheidsproblemen. Aan de achterkant van het chakra hoopt de energie zich op. Daardoor kun je rugpijn krijgen. Er is niets mis met de organen. Ze doen hun werk alleen niet goed. Omdat ze teveel of te weinig energie krijgen!

De totale voorraad energie is beperkt. Dus moeten er keuzes worden gemaakt.

Na een zware maaltijd gaat er extra energie naar de spijsvertering. Dus is er niet meer genoeg energie om helder te denken. Bij angst gaat alle energie naar de vecht- of vlucht-reactie. Dus naar hart, spieren, ademhaling, enz. Ook dan kun je niet meer helder denken. En de spijsvertering staat even stil.

Energie-blokkades veroorzaak je meestal zelf. Niet met opzet natuurlijk.

Gedachten en emoties hebben direct invloed op je energieveld. Je blokkeert je emoties. Of je blokkeert dóór je emoties. Vaak is dat iets zoals ‘verdriet niet naar boven laten komen’ of ‘boos-zijn op jezelf’. Een paar voorbeelden die erg vaak voorkomen:

Nekblokkade: Hoofdpijn door stress.

Bij stress trek je alle energie naar het hoofd. Dáár moet een oplossing worden bedacht. Daarom blokkeert de energiestroom in de nek. Zodat je hoofd vol blijft. Ondertussen is het zo overvol in je hoofd dat je moeilijk kunt ontspannen. Of inslapen. De spanning in de nek kan hoofdpijn veroorzaken. En je voeten zijn koud. Want dáár is energiegebrek.

Blokkade in het hartchakra: Depressie door oud verdriet.

Verdriet wil je niet voelen. Je blokkeert het. Je zet het hartchakra een beetje dicht. Als dat lang duurt gaat het energieveld rond rug en borstkas ook vastzitten. Dan word je benauwd of depressief. Soms komen die klachten pas jaren later. Als je het verdriet al vergeten bent.

Energiegebrek? Waarschijnlijk héb je wel energie. Maar dat zit ‘vast’ in blokkades.

Het stroomt niet meer. En net als water wordt stilstaande energie vies. Het voelt dan als modder of klonten in het energieveld. Steen in de maagstreek bijvoorbeeld. Of je voelt letterlijk dat nek of schouders ‘vastzitten’.

Jaren had ik last van periodes van onbegrepen vermoeidheid, na 1 consult was Jackelien in staat boven water te krijgen waar de oorzaak zat en kon ik dit weggestopte probleem verwerken. Mijn vermoeidheidklachten zijn drastisch afgenomen, ik ben daar super blij mee!

Dus wat doen we bij energiegebrek?

Eerst alle energie laten wegstromen. Want dat is ondertussen vervuilde energie waar je niets meer aan hebt. Dan lossen we de blokkades op. De oorzaak van de blokkade wordt ook aangepakt. Pas als je leeg bent kan er weer nieuwe energie naar binnen stromen.

Jackelien is in staat om blokkades te doorbreken. Bijv. de blokkade tussen verstand en gevoel, maar ook blokkades die door negatieve energie ontstaan. Na een consult was het of er een last van me was afgevallen en had ik weer veel positieve energie!

 

8 Tips bij energiegebrek door een blokkade in het energieveld.

Wat kun je er zelf aan doen?

 • De zon geeft warmte en licht. Beide zijn een vorm van energie. Ga er eens lekker van genieten. Ga op je rug liggen, doe je ogen dicht en laat de zon naar binnen schijnen. Laat je helemaal volstromen met licht en warmte!
 • Elke kleur geeft een andere soort energie. Bij energiegebrek is geel een goede kleur. Trek een geel T-shirt aan, verf je huis geel of visualiseer dat je geel licht inademt.
 • Ook liefde en aandacht zijn energie. Dat voel je wel als je het krijgt. Je kunt het ook aan jezelf geven, of aan je pijnlijke plek!
 • Bij pijn in je pols word je misschien boos, je trekt je aandacht (=energie!) weg van die pols, rotpols! Je wilt er niks meer mee te maken hebben. Je blokkeert de energiestroom ernaartoe waardoor ook de elleboog en misschien wel schouder energiegebrek krijgen. En de pols geneest slecht want genezingsprocessen kosten ook energie. En dat krijgt de pols dus niet meer voldoende. Beter is het om bij klachten de plek waar het om gaat juist extra aandacht te geven, om er lief voor te zijn. Want liefde en aandacht zijn ook vormen van energie en helpen genezen.
 • Weet je dat je vooral moe wordt van doen-wat-je-niet-wilt-doen, en van niet-doen-wat-je-wilt? Sommige dingen kun je niet veranderen, maar veel wel. Zorg dat je leven leuker wordt, en ga niet zitten wachten tot een ander je komt bevrijden!
 • Enthousiasme = energie! Voel je enthousiasme opborrelen en geniet ervan.
 • Visualiseer dat je een stekker in het stopcontact steekt, om je batterijen weer op te laden. En voel de energie naar binnen stromen!
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Hoe kan ik helpen bij energiegebrek?

 • Vaak is de oorzaak onbewust. Een gedachte, overtuiging, of een emotie die alles blokkeert. Ik kan je helpen de oorzaak van je energiegebrek te vinden. En hopelijk op te lossen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal spanning en stress uit je lijf

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven