praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Bewustzijn en zelfbewustzijn

Welke invloed heeft je opvoeding op wie je bent, en hoe word je weer helemaal jezelf?

Hoe kun je jezelf zijn, als je ouders vinden dat je moet veranderen?

Als jij een heel ander type mens bent dan je ouders, dan krijg je een verkeerde opvoeding. Je ouders stimuleren je, om meer te worden zoals hun ideaalbeeld. Jij probeert daaraan te voldoen, want je hebt hun liefde en waardering nodig. Maar voor jou werkt dat niet. Want jij bent anders dan zij. Je ouders weten niet beter. Maar jij raakt van je eigen pad af. Hoe kun je jezelf zijn, als je ouders vinden dat je moet veranderen?

 

Zo leer je niet, je talenten te ontwikkelen.

Stel je bent het onderzoekende type. En je ouders niet. Je zou de eerste jaren van je leven keer op keer horen: “Zit nou niet met je eten te spelen”, “Daar is het niet voor bedoeld”, en “Maak het nou niet kapot”. Als Einstein geboren was in het gezin van Johan Cruijff, dan kreeg hij te horen: “Leg dat boek nou eens weg, en ga buiten spelen. Bewegen. Frisse lucht. Belangrijk!”. Zo krijg je het gevoel dat je niet jezelf mag zijn. Omdat het blijkbaar anders moet.

En als je sensitief bent, dan is het nog erger.

Opvoeding is niet alleen wat je ouders tegen je zeggen, maar juist ook wat je hoort achter de woorden. Als je een hooggevoelig kind was, dan voelde je haarscherp aan wat er van je verwacht werd. En je voelde afwijzing, als je daar niet aan voldeed. “Doe nou even zachtjes” vatte jij op als “Jij bent lastig, want je maakt lawaai”. Om dat te voorkomen ging je van tevoren al aftasten: Wat wil je dat ik doe? Maar ook: Wat wil je dat ik ben? Je paste je aan, aan de wensen van je ouders. Want je wilde geen kritiek, je wilde liefde. Lees hier hoe ver dat kan gaan, een verhaal uit de praktijk.

Aanpassen is een overlevingsstrategie geworden. Je kúnt dan niet meer jezelf zijn.

Eigenwijze kinderen doen uiteindelijk toch, wat ze zelf belangrijk vinden. Maar hoogsensitieve kinderen doen wat de ouders willen. En krijgen dan ook nog een slecht zelfbeeld. Want wie ze werkelijk zijn, diep van binnen, dat is blijkbaar niet goed genoeg. Was jij zo'n kind? Nu ben je volwassen. Pas je je nog steeds aan, aan anderen?

Hoe kun je weer helemaal jezelf zijn?

Als je op aarde komt, dan komt je ziel in het lichaam. Je ziel is 100% jezelf. Dat incarneren gaat langzaam. Pas als je 21 bent, is je hele ziel met het lichaam verbonden. Maar terwijl jij bezig bent, je lichaam te vullen met jezelf, gieten je ouders er een heleboel opvoeding in. Dus als je 21 bent, ben je niet helemaal jezelf, maar een mengsel van jezelf, en je opvoeding. Dat noemen we je persoonlijkheid. Dat is niet wie je werkelijk bent, het is de aangepaste versie van jezelf. Hoe meer aangepast, hoe minder jezelf. Ziel + opvoeding = persoonlijkheid. Jij bent nu je persoonlijkheid. Wil je helemaal jezelf zijn, gooi dan je opvoeding overboord.

 

Afgelopen juni heb ik een telefonische sessie met je gedaan en ik wil je daarvan graag terugkoppelen dat de resultaten super zijn.
Ik voel me emotioneel losgeweekt van mijn ouders, wat heerlijk is en veel 'leef- en ademruimte' geeft.
 

Tips

Wat kun je zelf doen?

 • Als je volwassen wordt, mag je je opvoeding er uit gooien. Herzie alles wat je geleerd hebt, en kijk of het wel jóúw mening is.
 • Opvoeden, dat zou moeten zijn: Je kind voorbereiden op het leven als zelfstandige volwassene. Je helpt een kind vertrouwen te hebben in zichzelf en in de wereld. Je helpt het kind zijn talenten te ontwikkelen. Hebben jouw ouders dat niet gedaan? Wees dan zelf zo'n ouder voor je innerlijke kind.
 • Je wilt graag dat het thuis rustig en fijn voelt, dus als iemand ergens last van heeft, dan wil jij dat oplossen. Want jij kunt je pas ontspannen als iedereen om je heen tevreden is. Was jij zo’n kind? Leer je dan af te sluiten voor de energieën en emoties van anderen. En zoek veiligheid in je eigen lijf en energieveld.
 • Voelde je je anders dan de rest van het gezin? Anders is niet verkeerd. Maar misschien zat jij gewoon in een gezin dat niet bij je past. Als je ouders net zo waren als jij, hoe had je je dan gevoeld over jezelf?
 • Gooi je opvoeding overboord. Hoe doe je dat? Zie het eens met kleurtjes. Dan wordt alles duidelijker.
  Laten we zeggen: Jij bent groen, en je ouders zijn bruin. Het één is niet beter dan het ander, maar het is anders. Terwijl jij bezig bent, je lichaam met groen te vullen, gieten je ouders er een heleboel bruin in. En nu ben je niet helemaal jezelf, maar een mengsel van groen en bruin. Gooi al het bruin er uit. Laat je helemaal volstromen met groen. Dan ben je weer helemaal jezelf.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

 Wat kan ik voor je doen?

 

 • Ik kan je helpen, je opvoeding los te laten. Bv bij een traumatische jeugd is het lastig om dat zelf te doen.
 • Ik heb betere tips, maar als ik die hier neer zet, kan ik ze niet meer gebruiken voor klanten in mijn praktijk.
 • Ik kan je helpen te voelen wie je werkelijk bent. Ik geef je een visualisatie waarmee je dat zelf steeds kunt terughalen.
 • Ik kan je helpen te krijgen wat je altijd nodig had, maar nooit van je ouders kreeg.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.
 • Slecht zelfbeeld? Ik help je je zelfbeeld te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik help je sterk en zelfbewust te zijn.
 • Ik kan je helpen oude boosheid en verdriet los te laten. Ik help je vrede te krijgen met jezelf, je opvoeding, je ziekte, je toekomst, je ex. Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik help je snel en eenvoudig trauma's op te lossen. Niet verwerken maar echt oplossen.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Daarom werkt het zo goed.
 • Hooggevoelig? Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. En hooggevoeligheid kun je afleren. En ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

  

Meer lezen?

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratiemails: Bewustzijn & Zelfbewustzijn


 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven