praktijk voor natuurlijk genezen

menu

“Hij is mijn tweelingziel” zeiden ze alle zes.

Er is nogal wat verwarring over tweelingzielen. Daarom: Over zielsmaatjes, zielsfamilies en tweelingzielen.

“Hij is mijn tweelingziel” zeiden ze alle zes. Bij één van hen ging het ook echt om een tweelingziel. Bij de anderen was er iets anders aan de hand. Vier herkenden hun vlam uit een vorig leven. Toen was hij hun broer, vader, man of geliefde. En één van de zes was alleen maar stapelverliefd. En ze passen zo goed bij elkaar. Er is zoveel onduidelijkheid over tweelingzielen, dat ik er maar eens iets over moet schrijven. Dacht ik. Hoe weet je of je nieuwe vlam je tweelingziel is, of een zielsmaatje?

 

Heb je je tweelingziel gevonden? Of een zielsmaatje? Of iemand uit je zielsfamilie?

Als je tegen mij zegt dat je je tweelingziel hebt gevonden, dan zie ik direct hoe de vork in de steel zit. Deze 6 vrouwen hadden allemaal een bijzondere man ontmoet. (Niet dezelfde man, gelukkig.) Één van hen was helemaal gelukkig. Vier van de zes vonden de relatie lastig en verwarrend. En de zesde was er zo ondersteboven van dat ze niet meer normaal kon functioneren. Alleen de laatste had echt haar tweelingziel ontmoet. Ik begrijp dat ze alle zes dachten, dat het om een tweelingziel ging. Maar bij 4 van de 6 ging het om een zielsmaatje. En die eerste, die was gewoon hopeloos verliefd.

Overigens kan het natuurlijk ook om twee vrouwen of twee mannen gaan. Voor de leesbaarheid houd ik het maar op "hij".

Zielsfamilie: Direct een heel bijzondere band. Alsof je hem al eeuwen kent.

Zielen incarneren in grote groepen. In zielsfamilies. Zo’n zielsfamilie is net een toneelclub. Iedereen krijgt steeds een andere rol. Bijvoorbeeld: Je grote liefde uit je vorige leven, is nu je zoon. Opa is nu je zus. En je broer is nu je baas. Als je iemand tegenkomt die je kent uit een eerdere incarnatie, dan voel je direct een band. Aantrekkingskracht, liefde, vertrouwen. Of misschien ook juist direct afkeer, wantrouwen en haat. Dat hangt er van af, wat er in dat andere leven gebeurd is.

Zielsmaatje: Dat voelt alsof je je tweelingziel bent tegengekomen.

Met sommige zielen heb je een héél intense band. Een enorme liefde. Grenzeloos vertrouwen.
Misschien was hij in een vorige incarnatie je broer, die je dagenlang op zijn rug heeft gedragen, nadat de rest van de familie door brand om het leven kwam. Dat hij je altijd zal helpen en beschermen, dat voel je nu nog.
Misschien was hij de man waar je verliefd op was, maar mocht je van je ouders niet met hem trouwen. Dat je alles zou achterlaten om bij hem te kunnen zijn, dat voel je nu nog.
Of misschien was hij je grote liefde, waar je 12 kinderen mee had. En die toen stierf. Dat je niet zonder hem kunt, voel je nu nog.

Waarom zijn die gevoelens zo enorm sterk?

Deze gevoelens komen uit een diepere laag van je bewustzijn. Ze horen bij een andere tijd, een andere plek. En in die tijd, lang geleden, was alles anders. Toen waren mensen anders. Minder rationeel. Meer emotioneel. Alles voelde intenser. De lucht rook anders. Kleuren voelden anders. Vriendschap, verdriet, verraad, status, schande, liefde en verbondenheid; alles voelde veel intenser. Als je geliefde je bedroog, dan zou je jezelf van het leven beroven, uit wraak. Om hem te straffen. Dat was toen een begrijpelijke reactie. Nu niet. Wat je nu voelt voor deze man voelt zo intens, omdat er een diepere laag van je bewustzijn wordt aangesproken.

Hij is ook maar een gewone kerel, met beperkingen en tekortkomingen. Maar als je hem aankijkt voel je een vage herinnering, een liefde die veel intenser voelt, dan alles wat je kent. En je verwacht dat je bij hem weer intens gelukkig zal zijn. Net als toen. Dat wordt een teleurstelling.

Waarom is het altijd lastig als je je zielsmaatje tegenkomt?

Omdat je gevoelens over deze man niets te maken hebben, met wie hij nu is.
En ook niet met wie jij nu bent. Hij is je accountant. Getrouwd. Kinderen. Steekt al zijn vrije tijd in zijn muntenverzameling. Hij is niet meer de stoere landbouwer waar je toen zo verliefd op was. En omdat jij niet meer dat lieftallige, afhankelijke meisje bent, ziet hij je helemaal niet staan.
Of wel. Maar dan weet hij ook niet wat hij met je aanmoet.

Seksueel voelt het niet helemaal oké.
Stel je komt de man van je dromen tegen. Je voelt een enorme verbondenheid. Liefde, vertrouwen. Je voelt je helemaal veilig bij hem. Dus begin je een relatie. Je tweelingziel, denk je. Maar misschien was hij in een vorig leven je broer. Of je vader. De liefde is heel intens, maar lichamelijk klopt het niet. Je snapt nu waarom.

De relatie die je toen met elkaar had, kun je niet nu voortzetten.
Stel je nieuwe vlam behandelt je als een prinses. Hij zorgt voor je, hij zet je op een voetstuk, je voelt je helemaal veilig bij hem. “Mijn tweelingziel”, denk je, “Mijn ridder”. En je laat je lekker vertroetelen. Maar hoe jullie met elkaar omgaan, stamt uit een vorig leven. De relatie die je nú met hem hebt, is uit balans. Dat gaat niet lang goed.

Bij buitenechtelijke relaties gaat het soms om zielsmaatjes.

Stel je komt weer eens op aarde. Dit keer om te leren onafhankelijk te zijn. Je hebt een lieve man. Maar hij is vaak niet thuis. Daarom moet je een heleboel zelf doen. Alleen. Kortom je hebt een gezin, precies zoals dat de bedoelig was. En dan kom je hem tegen. Je tweelingziel, denk je. Je voelt een enorme verbondenheid en aantrekkingskracht. Hij wil je overal mee helpen. Het voelt alsof je veel méér van deze man houdt. Maar dat kan de herkenning zijn. Die diepere laag uit andere tijden.

En dan? Ga je er met je zielsmaatje vandoor? Dan leer je je les niet. Dan moet je nog een extra leven doen, om het in te halen. Daarom voel je, dat je je gezin niet in de steek kunt laten. Je bent nog niet klaar met je gezin. Je moet nog iets.

....Of is hij je echte tweelingziel? Je tweelingziel is je afgesplitste zielenhelft.

Alles over échte tweelingzielen lees je hier.

 

 

Tips: Als je je 'tweelingziel' hebt gevonden

Wat kun je zelf doen aan de relatie met je zielenmaatje?

 • Totaal van slag, door iemand? Het is goed om te weten, wie jullie waren, in een vorig leven.
  Dan is de verwarring over. Kijk eens wat je gevoel je zegt. Voelt hij als een vaderfiguur? Dan zal hij ooit je vader zijn geweest. Voelt het als een broer-zus relatie? Dan zal hij je broer zijn geweest.

 • Heb je een relatie, en ben je verliefd op een ander?
  Misschien maakt bovenstaand artikel je al zoveel duidelijk, dat het nu anders voelt.

 • Heb je intense gevoelens voor iemand? Zet dat je wereld op zijn kop?
  Blijf dan vooral ook luisteren naar je verstand. Kijk naar wat er HIER en NU is. Want je gevoelens zijn waarschijnlijk NIET van hier en nu.

 • Sterke liefde voelen betekent niet persé, dat je ook een relatie wilt.
  Misschien is vriendschap een beter idee.

Ben je op zoek naar je tweelingziel?

 • Natuurlijk zoek je een partner die bij je past. Maar als geen enkele relatie goed genoeg is, dan eindig je alleen.
 • De kans dat je tweelingziel op aarde is, én in Nederland,én op een leeftijd die bij jou past, is heel erg klein.
 • En áls je hem tegenkomt, valt het waarschijnlijk ook behoorlijk tegen.
 • In liefde zoek je altijd de ziel in de ander. Maar je woont samen met zijn persoonlijkheid. En als je ruzie krijgt, dan is dat met zijn ego. Kortom, elke relatie is lastig.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig?
  Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Het was een fijne duidling, die rust geeft.

 

Hoe kan ik helpen als je denkt dat je je tweelingziel bent tegengekomen?

 • Ik laat je zien wie jullie waren in een vorige incarnatie. Hoe jullie relatie toen was. Dan is de verwarring over.
 • Ik help je de relatie van toen af te ronden. En dan los te laten. Met visualisatie. De liefde blijft. De verwarring verdwijnt.
 • Heb je een hekel aan iemand zonder dat daar een reden voor is? Ook dat kunnen we helder krijgen. Dan kun je normaal met hem/haar omgaan.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Stress en spanning halen we uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven