praktijk voor natuurlijk genezen

menu

"Bizar en absurd"

Bizar en absurd dat je een trauma zó snel kunt oplossen.

"Het is bizar. Het is absurd dat je vanuit een totaal andere invalshoek zó anders kunt voelen over dezelfde situatie. Dit is echt bijzonder."

In de laatste 15 minuten hadden we nog even een trauma opgelost. Dat een consult bij mij bijzonder is hoor ik zo vaak, dat ik het niet eens meer in mijn lijst ‘reacties van cliënten’ zet. Maar ‘bizar’ en ‘absurd’ zijn woorden die ik zelf nooit gebruik. Daarom ging ik er over nadenken. Wat had ik nou eigenlijk gedaan?
 

 

Een trauma bestaat uit beelden, emoties en gedachten die zijn samengeklonterd.

Dat ligt als een blok beton in je bewustzijn. Zodra je eraan herinnerd wordt, komen de beelden van toen weer bovendrijven. Met alle emoties en gedachten van toen. Zit daar schuldgevoel of spijt bij? Dat maakt het nog erger.

Het trauma zit onveranderlijk opgeslagen in je herinnering.

Alsof je er een filmpje van hebt gemaakt. Je ziet steeds weer datzelfde filmpje. Vanuit hetzelfde standpunt gefilmd. Vanuit het kind dat je was. Of vanuit de angst die je voelde. Het is heel lastig om daar iets aan te veranderen. Omdat de emoties en de gedachten van tóén er aan vast zitten. Als je toen dacht: “Het is mijn schuld”, dan denk je dat nu nog. Ook al weet je als volwassene dat het een ongeluk was.

Zo’n trauma oplossen kun je niet in je eentje. Omdat je steeds weer in die oude beelden en emoties verstrikt raakt.

Als ik bij je ben, kan ik je helpen het trauma te ontkrachten. Ik raak niet verstrikt in de beelden en emoties. We breken het blok beton af. Door een totaal ander standpunt in te nemen. Daardoor zie je de hele gebeurtenis anders. En dan voelt het ook anders. En dan denk je er ook anders over.

Dat werkt niet alleen voor kleine traumaatjes maar juist ook voor de grote.

Een ongeluk waarbij iemand is overleden. Misbruik. Brand. Het verlies van een kind of ouder. Een doodgeboren kind. De zelfdoding van je geliefde… Jij zit verstrikt in het filmpje dat je ervan gemaakt hebt. Misschien is het tijd om je er nu uit los te maken…

Drie dagen na het consult:

Natuurlijk mag je die zinnen anoniem gebruiken, het is namelijk helemaal waar. Die ervaring voelt nu namelijk ook echt rustig en afgesloten.

 

 

7 Tips

Wat kun je zelf doen om een trauma te verwerken?

 • Alles is energie. En energie kun je transformeren. Zo kun je kleine stukjes van trauma's zelf zachter maken.
 • Heftige herinneringen lijken zich te hebben vastgezet in je lijf. De beelden lijken op je netvlies gebrand te zijn. De emoties liggen als een steen op je maag. Je kunt visualiseren, dat je die steen uit je maag haalt. Gooi hem dan in het vuur. Zodat de energie ervan ook transformeert.
 • Zie je het steeds weer voor je? Haal de beelden uit je ogen of hersenen. Gooi ze in het vuur. Je kunt visualiseren dat je ogen 'schoon' worden door ze te vullen met licht. Zodat je alles lichter ziet.
 • Blijven bepaalde gedachten door je hoofd spoken? Stel je die gedachten voor als vlinders. Zet je schedeldak open en laat ze weg vliegen.
 • Vaak zit er ook nog schuldgevoel bij, of schaamte. Als je het jezelf kwalijk neemt wordt het er alleen maar erger door. Als je volwassen deel vindt, dat jij er niets aan kon doen, zeg dat dan ook hardop tegen jezelf. Zodat je innerlijke kind het hoort.
 • “Had ik maar…” is eigenlijk kritiek op jezelf. Zie hierboven.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik helpen om je trauma op te lossen?

 • Ik kan je helpen het trauma op te lossen. Heel grondig. Zonder het te hoeven herbeleven.
 • Een trauma is een foutje in het verwerkingsproces van de gebeurtenis. We gaan kijken waar dat foutje precies zit. En dat gaan we oplossen met een gerichte visualisatie.
 • Ik help je de gebeurtenis te zien vanuit een ander perspectief. Daardoor gaat de lading er af.
 • Ik help je de storende gedachte te vinden, die de verwerking blokkeert. Die gaan we vervangen door een betere.
 • Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik help je je innerlijke kind te troosten, kalmeren, begeleiden.
 • Sommige trauma's kun je alleen ontstoren door de herinnering te veranderen.
 • Het trauma heeft gevolgen op verschillende gebieden. Gaan we allemaal oplossen als daar tijd voor is.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld schoon gemaakt, oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost.
 • We gaan het eerst mentaal helder krijgen, dan de storende kern van het trauma oplossen, dan de traumatische gebeurtenis vanuit een ander perspectief zien. En als er tijd over is: de gevolgen van het trauma uitgummen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven