praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Leren omgaan met hooggevoeligheid? Of... niet meer hooggevoelig zijn?

Je moet er maar mee leren leven? Echt niet!

Wil je leren omgaan met hooggevoeligheid, of wil je zoeken naar een échte oplossing? Als je leert omgaan met hooggevoeligheid, dan accepteer je dat je hooggevoelig bent, zonder te kijken of je iets kunt doen om er minder last van te hebben. Hooggevoeligheid heeft een oorzaak, en daar kun je dus iets aan doen. En als je het goed aanpakt, dan ben je nog wel sensitief maar dan heb je geen last meer van hooggevoeligheid. Dát is toch wat je wilt?

 

Je wilt pas ergens mee leren omgaan, als je 100% zeker bent, dat er geen enkele andere oplossing is.

Als de huisarts zegt dat je met je klachten moet leren omgaan, dan zeg jij: "Helemaal niet! Ik wil naar een specialist!" Je moet er maar mee leren omgaan betekent: 'Wij kunnen je niet helpen, het is jouw probleem, wen er maar aan'. Logisch dat je opstandig wordt als iemand dit tegen je zegt. Maar als het over hooggevoeligheid gaat, dan vinden we het heel normaal dat je 'er mee moet leren omgaan'.

Als het om hooggevoeligheid gaat, dan worden er twee dingen door elkaar gehaald.

Namelijk hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit. Hooggevoeligheid is niet hetzelfde als hoogsensitiviteit. Hooggevoeligheid kun je afleren. Hoogsensitiviteit niet, dat is aangeboren. Maar hooggevoeligheid is aangeleerd. Je hebt jezelf getraind om altijd hyperalert te zijn. Er is dus een oorzaak van je hooggevoeligheid, en die oorzaak kun je oplossen. En dan voel je diep van binnen rust en veiligheid. Dat gaat veel dieper dan de cognitieve tips die je overal op internet leest: Ga wandelen, vermijd drukke plekken en luister naar je lichaam.

Hooggevoeligheid is een energetisch probleem, en dat kun je ook energetisch oplossen

Hooggevoeligheid is een afwijking in het energieveld, die je onbewust zelf veroorzaakt. En dat afwijkende energieveld veroorzaakt de klachten. Als je je bewust wordt van je energieveld, dan kun je die afwijking onder controle houden. En dan heb je geen last meer van overprikkeling, stress, onzekerheid en de emoties van anderen.

Tijdens een consult bij Jackelien heb ik geleerd hoe ik mij kan beschermen tegen teveel  invloeden van buitenaf. Nu gaat het veel beter en heb ik geen last meer van hooggevoeligheid. Als ik weet dat ik in een ruimte kom met meerdere mensen dan sluit ik mij van te voren af! Dank Jackelien, dat je mij dit leerde!

Maar dit is niet voldoende. Er is een reden, waarom je je energieveld zo groot en open maakt. Die reden, die oorzaak, moet ook worden opgelost.

Wil je leren omgaan met hooggevoeligheid? Of wil je afleren hyperalert te zijn?

Hooggevoeligheid is een reactie op angst, stress of onveiligheid. Als je in een angstige/onveilige situatie zit, ben je hyperalert. Je hoort alles, je ziet alles, je bent je erg bewust van je omgeving. Je móét alles in de gaten houden, om te weten of je wel veilig bent. Als dat hyper-alert-zijn chronisch wordt, dan is er sprake van hooggevoeligheid. Wil je daar mee leren omgaan? Of wil je je weer veilig en rustig voelen in je eigen lijf, en in elke omgeving? Want dat kan ook.

Ik wist niet dat mijn aura zó groot was! Wel heel bijzonder om het verschil zo te voelen, voor en na het kleiner maken!

Wil je leren omgaan met hooggevoeligheid, of wil je je veilig voelen?

Hooggevoeligheid ontstaat vooral bij een onveilige jeugd. Bij egoïsme, agressie of alcoholgebruik van de ouders, of bij emotionele verwaarlozing. Kinderen in zo’n situatie scannen constant de ouders en de omgeving af. Voelt het wel veilig? Wat kan ik verwachten? Wat gaat er gebeuren? Dat scannen wordt een gewoonte. Jaren later doe je dat nog steeds. Op je werk, op straat, op feestjes, continu. Dát is hooggevoeligheid, en dat kun je afleren. Daarvoor is het nodig om je veilig te voelen, op een heel diep niveau. En dat kan.

Je kunt hooggevoeligheid afleren door de oorzaak (het trauma) op te lossen, en daarnaast je te grote energieveld (het gevolg) in toom te houden.

De situatie die de hooggevoeligheid veroorzaakte moet worden beschouwd als een trauma, en ook worden opgelost als een trauma. Niet alleen mentaal, maar op 3 niveaus. Daarna kun je de gewoonte om alles in de gaten te houden, afleren. Pas als de oorzaak (het trauma waardoor jij hooggevoelig bent geworden) is opgelost, heeft dat zin. Want zolang je angst voelt, kún je je niet ontspannen. Logisch, toch? Dus Hooggevoeligheid is niet op te lossen als je de oorzaak niet eerst oplost. Dáárom denken mensen dat je met hooggevoeligheid moet leren leven.

Tijdens een ‘gewoon’ consult bij jou liet je me zien dat mijn aura veel te groot en te open stond, waardoor ik onbewust veel binnen liet komen wat niet van mij was. Ik kon het verschil niet goed voelen wat van mij was en wat van een ander.  Ik dacht dat dat zo hoorde, maar jij vertelde dat ik deze hooggevoeligheid kon afleren. Jij hebt me het verschil laten voelen van binnen – en buiten mijn aura. En daarmee de noodzaak om mijn aura meer te beschermen en kleiner te maken, waardoor het makkelijker wordt om verschil te voelen van mij-zij. Sindsdien heb ik veel minder last van mijn hooggevoeligheid. Dank voor deze ervaring en praktische tip die ik dan kan doen.

Beetje hulp bij nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

Jeetje! Ik voel het zó duidelijk als je in mijn aura komt. Gek, want dit gebeurt toch elke dag wel 100 keer! Nu ik er zo op let besef ik pas waarom ik altijd zo moe was na het werk.

 

Ben jij hooggevoelig of hoogsensitief? Of allebei? Doe de test

Meer lezen?

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven