praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Help jezelf (en je huisdieren) met kleurentherapie: groen licht mag altijd

Kleurentherapie is een vorm van energetische behandeling

Licht is energie. We hebben allemaal licht nodig. Kleurentherapie is behandeling door middel van licht van een bepaalde kleur (frequentie). In de reguliere geneeskunde wordt het fototherapie of lichttherapie genoemd, en daar wordt het ingezet bij winterdepressie, bij eczeem, en bij baby’s met geelzucht. In de complementaire zorg is de helende werking van licht al veel langer bekend, en wordt kleurentherapie ook veel breder gebruikt.

Wit licht helpt tegen winterdepressie. Groen licht helpt bij benauwdheid. Hoe kun je zelf aan de slag met kleurentherapie?

Zonlicht komt binnen als wit licht, en wordt daarna gescheiden in verschillende kleuren. Net zoals regendruppels bij zonlicht het licht breken in de kleuren van de regenboog.

Verschillende delen van je lichaam hebben verschillende kleuren licht nodig. Even heel erg simpel samengevat: Rood voor botten en spieren, oranje voor voortplantingsorganen, geel voor de spijsverteringsorganen, groen voor hart en longen, blauw voor de keel, donkerpaars voor hersenen, zenuwen en zintuigen. Grofweg kun je stellen dat die functies gegroepeerd zijn in segmenten van het lichaam. Die segmenten worden gevoed door een chakra. Dat chakra filtert de goede kleur licht uit het witte licht, en voedt daarmee de organen van dat segment.

Wát kun je behandelen met gekleurd licht?

Met licht kun je lichaamsdelen behandelen die een energietekort hebben. Met de juiste kleur licht op (voet)reflexen kun je organen extra energie geven. Je kunt lichaamsfuncties (bv het spijsverteringsstelsel) in balans brengen door de segmenten te behandelen. Je kunt met koele of warme kleuren meridianen opladen, stimuleren of kalmeren. En je kunt het hele energieveld behandelen om het in balans te brengen, of om je lichaamsenergie aanvullen. En omdat chakra’s ook een psychische functie hebben, kun je met kleurentherapie op chakra’s ook psychische klachten behandelen.

Waarschuwing: Met kleurentherapie kun je ook een heleboel fout doen.

Zoals met alles: Als het effect heeft, dan kan het ook serieus schadelijk zijn als je het fout doet. Als je een plek behandelt met de verkeerde kleur, dan kunnen organen slechter gaan functioneren, en lichaamsfuncties kunnen uit balans raken. Je kunt gloednieuwe psychische klachten krijgen als je per ongeluk een chakra mee behandelt, waar dat niet de bedoeling was. Kortom: Ga niet zomaar wat prutsen met kleuren licht, zonder degelijke opleiding.

Maar groen licht mag (bijna) altijd en overal.

Groen is niet stimulerend of kalmerend, het is harmoniserend. Dus daar kan al niets fout gaan. Groen licht is de middelste kleur uit het kleuren-spectrum, en wordt daarom verdragen door alle organen en segmenten. Als je met groen licht schijnt op een plek die eigenlijk rood nodig heeft, dan is het alleen wat minder effectief dan rood licht. (Maar andersom, als je met rood licht op het hart/long-gebied schijnt, dan kun je ernstige hartritme- of ademhalingsklachten krijgen.) Groen licht is altijd veilig, zolang het goed voelt.

Hoe gebruik je dat groene licht veilig? Er is maar 1 regel: Het moet prettig aanvoelen.

Ben je een beetje sensitief, dan voel je wel aan of je lichaam goed reageert op het groene licht. Voelt het niet lekker, dan is het op dat moment en op die plek niet goed voor je. Heb je druk op de borstkas? Groen licht kan de druk verlichten, maar ook laten toenemen als de energie niet kan doorstromen. Je voelt het direct.
De groene lamp geeft licht, maar ook warmte. Is een plek al warm, dan is de extra warmte van de lamp niet prettig, dus op warme plekken mag geen groen licht. Op het hoofd, op ontstekingen, op plekken die al warm aanvoelen, bij koorts en bij extreem warm weer geen groen licht gebruiken. Tenzij de lamp zo ver weg is dat je de warmte absoluut niet voelt.
 

Wat kun je zelf met groen licht?

 • Groen licht stimuleert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Het geeft energie en warmte. Je kunt er goed koude plekken mee behandelen. Die worden door het groene licht warmer, de doorbloeding verbetert en de energiedoorstroming verbetert. Daarom werkt het niet alleen tijdelijk.
 • Groen licht werkt het beste op het eigen segment, het gebied van het hartchakra. Het werkt dus goed op hart en longen, de ademhaling en de bloedsomloop. Bij benauwdheid, hyperventilatie of hartzwakte kun je met een groene lamp op de borstkas schijnen.
 • Het hartchakra heeft ook te maken met zelfliefde en zelfvertrouwen. Heb je daar problemen mee, dan zal groen licht op het hartchakra troostend aanvoelen. Bij depressie helpt groen licht op het hartchakra ook, maar behandel dan óók de maagstreek en onderbuik. Want vaak wordt een depressie veroorzaakt door een storing in de lagere chakra’s.
 • Ook de afweer reageert goed op groen licht. Bij verkoudheid of andere virussen kun je op hart en maagstreek schijnen.
 • Daarnaast kun je bij verkoudheid op het voorhoofd schijnen, maar dan zo ver weg, dat je de warmte absoluut niet voelt. (Een warm hoofd voelt niet fijn) Bij ontstekingen in het hoofd (oorontsteking/voorhoofdsholteontsteking) GEEN groen licht! Dan is een andere kleur beter, maar daarvoor moet je even een therapeut raadplegen.

Omdat groen licht harmoniserend is kun je er ook veel algemener mee werken.

 • Laat een groene lamp branden in een kamer, om de lucht op te laden met groene energie. Dat kan helpen bij benauwdheid.
 • Laat een groene lamp schijnen in de slaapkamer, een half uurtje voor je naar bed gaat. Dat harmoniseert de energie in de slaapkamer en kan helpen beter te slapen.
 • Zet een groene lamp in een hoek van de kamer, dan kan je zieke kat er onder gaan liggen. Of je oude hond. Of je kleuter. Kleine kinderen en dieren voelen precies wanneer ze het nodig hebben.

Kleurentherapie werkt het beste bij klachten die worden veroorzaakt door een energetisch probleem.

Als er iets niet goed werkt in het energieveld, dan is kleurentherapie een prima oplossing. Als een chakra uit balans is, als een meridiaan niet goed stroomt, als er onderactieve (koude) plekken in het energieveld zitten. Maar als je been gebroken is dan helpt het weinig, en je kunt er ook geen ziektes mee genezen. Hoewel je met groen licht wel het zelfgenezend vermogen van het lichaam kunt ondersteunen.

Natuurlijk ga je bij serieuze klachten eerst naar de huisarts. Kleurentherapie kan geen medische behandeling vervangen. Al helemaal niet als je alleen groen licht gebruikt. Maar het kan wel net een beetje helpen als je dat even nodig hebt.

En als je een andere kleur nodig hebt? Bijvoorbeeld bij terugkerende voorhoofdsholteontstekingen?

Maak dan even een afspraak.

TIPS: praktische tips om zelf kleurentherapie te gebruiken

Gebruik de goede groene lamp

 • Deze groene lamp (40 Watt) geeft het juiste groene licht. Andere lampen hebben niet de goede groene kleur, en werken daardoor minder goed (of helemaal niet). En het moet al helemaal geen led of halogeenlicht zijn. Je kunt deze lamp ergens anders bestellen, maar het moet wel echt deze zijn.
 • Draai deze lamp in een bureaulamp (grote fitting), en ga ergens zo zitten of liggen dat de lamp op de goede plek schijnt.


Bepaal de goede afstand tussen de groene lamp en je lichaam

 • De warmte van de lamp moet prettig voelen. Dus niet te dichtbij en niet te ver weg. Over het algemeen: Op chakra’s en segmenten tussen 30 en 60 centimeter van de huid. Op koude plekken tussen 10 en 30 centimeter.
 • Op warme plekken (wond, operatie, ontstekingen) kun je het zelfgenezend vermogen van het lichaam helpen met groen licht. Maar dan moet de lamp zo ver weg staan dat je de warmte niet voelt.
 • Warmte is niet lekker op het hoofd. Daarom ook op het hoofd de lamp zo ver weg zetten dat je de warmte niet voelt.
 • Na een operatie wordt de wond dik en warm. Daarom de lamp zo ver weg zetten dat je de warmte niet voelt.
 • Voor huisdieren ongeveer 1 meter boven de grond, en zorg dat je huisdier zelf weg kan lopen als hij het niet meer prettig vindt.

Hoe lang moet je met groen licht schijnen?

 • Zo lang als het prettig voelt. Als er een tekort is, dan voelt het groene licht prettig. Als het begint te kriebelen, of als het warm wordt, of als je je gaat vervelen, dan stop je er mee. Dan is het tekort blijkbaar al aangevuld. En als er al een teveel aan energie zat, bv door een ontsteking, dan voelt de lamp vanaf het begin al niet goed.
 • Let op: sommige mensen voelen niet zoveel. Dat betekent dat ze ook niet goed voelen of iets wel of niet prettig voelt. In dat geval: Begin op veilige afstand, hooguit 3 minuten, en kijk wat het effect is. Dan kun je elke dag langer of dichterbij schijnen. Uiteindelijk mag je er uren onder liggen, zo lang het prettig voelt.
 • Hoe vaak? Het mag elke dag. Als je de behoefte voelt om er elke dag onder te liggen, dan zul je het ook nodig hebben.

Moet het groene licht op de blote huid schijnen?

 • Het werkt beter op de blote huid. Maar het licht komt ook met kleding aan wel in het energieveld, want dat is groter dan het lichaam. Dus ook met kleding aan werkt het wel. Of het nodig is om kleding uit te trekken hangt ook van de klacht af.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Probeer je iets met groen licht en voelt het niet goed? Dan zit er vast ergens een blokkade. Als je een afspraak maakt kunnen we blokkades oplossen en je klachten aanpakken met visualisatie.
 • Ik kan je helpen met allerlei klachten, en niet alleen met kleurentherapie.
   

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven