praktijk voor natuurlijk genezen

menu

De meeste gedachten zijn aangeleerd. Wat denk je nou eigenlijk zelf?

Wat je ouders jou geleerd hebben, zit nu nog als een overtuiging in je onderbewuste. Ook als je het er helemaal niet mee eens bent.

Er zijn maar weinig mensen die echt zelf denken. De meeste gedachten zijn aangeleerd. Veel mensen kregen als kind te horen, dat ze niet zo naïef moesten zijn. Of dom. Of eigenwijs. Kortom luister naar je vader (moeder, dominee, regering), want die weet het beter dan jij. Zo heb je een stapel overtuigingen meegekregen. Over hoe de wereld in elkaar zit. Maar ook over jezelf. En ook al denk je er nu heel anders over, die oude overtuiging zit nog steeds in de weg.

 

Je ouders wilden je helpen. Het gaat om veilig zijn. Zowel lichamelijk als emotioneel.

Want als je te goedgelovig bent, of te emotioneel of te zachtaardig, dan zul je wel problemen krijgen. Dan word je gekwetst. Of uitgelachen. Dus je ouders hebben je geleerd wat je moet doen. En wat je moet denken. "Je moet niet alles geloven wat ze zeggen", "Het is gevaarlijk 's avonds alleen buiten te zijn", "Er zit altijd een addertje onder het gras"... Dit soort uitspraken is heel erg wáár in sommige gevallen. Maar lang niet altijd. Als kind zie je het allemaal nogal zwart/wit. Je slaat het op in je onderbewuste, als waarheid of ‘levenswijsheid'. "Als iemand aardig tegen je doet dan wil hij wat van je". Een kind onthoudt dan: "Mensen die aardig tegen mij doen zijn niet te vertrouwen". 

Ook de media en de regering willen je vertellen wat je moet denken.

Ze vertellen je wat goed voor je is. En dus werken ze op je angst in. Als je die pot crème niet koopt, dan krijg je rimpels. En dan kan iedereen zien hoe oud je bent. En die crème móét je kopen, want je bent het waard. Anderen zeggen dat de creme je nieren belast, kankerverwekkend is of het millieu belast. Wat denk jij?

Denken is een functie van de geest. Net als rekenen.

Als je eenmmal hebt uitgerekend dat 8x8 64 is, dan hoef je dat niet steeds opnieuw uit te rekenen. Dan heb je dat als waarheid aangenomen. Met denken gaat het net zo. Heb je eenmaal bedacht dat je het nemen van beslissingen beter aan je vader kan overlaten, dan blijft dat als waarheid in je onderbewuste zitten. Je hoeft er niet meer over na te denken. Wordt het ingewikkeld? Dan vraag je het aan je vader. Zo zit de mening van je ouders in je onderbewuste. Die mening komt steeds naar voren, ook al denk je er zelf heel anders over.

Volg je je gevoel of je verstand?

Wil je van baan wisselen? Je relatie verbreken? Alleen op vakantie naar een ver land? Waarschijnlijk zegt je gevoel: "Ja, dat wil ik" Anders dacht je er helemaal niet over na. Maar je verstand zegt: "Nee, niet veilig". En dan wordt het verwarrend. Je angst gaat zich ermee bemoeien. De angst voor onzekerheid, en onveiligheid. Die heb je met je opvoeding meegekregen. Dat is dus de angst van je ouders. Maar wat denk jij zelf? Laat alle meningen van ouders, reclamebureaus en regering even vallen. Want dat is niet jouw eigen mening. Als je jezelf toestaat een eigen mening te hebben, wat denk jij dan? Zal het misschien meevallen met het gevaar, als je gewoon een beetje oplet, en niet al te domme dingen doet? 

In mijn praktijk zie ik mensen die weten wat ze willen. En wat goed voor ze is. Maar ze worden belemmerd, door een gevoel van onveiligheid.

Door angstige gedachten. Door beren op de weg. Soms voelen ze zich hun hele leven al geblokkeerd. Dat kan heel simpel worden opgelost. Als je beseft dat de beren op de weg zijn gezet door je ouders. Die wilden dat je óveral rekening mee zou houden. Zodat je niet in alle sloten tegelijk loopt. Herkenbaar? Dan ben je al halverwege.

Misschien is het nu tijd om de weg vrij te maken. Om je eigen leven te gaan leiden. Naar je eigen inzicht.

 

 

5 Tips

Wat kun je zelf doen?

  • Als je gevoel en je verstand verschillende dingen zeggen, vraag je dan af of het wel je eigen gedachten zijn, of aangeleerde gedachten.
  • Als je volwassen wordt is het de bedoeling dat je je eigen mening vormt, dat je elke 'wijsheid' in jezelf onder de loep neemt om te kijken of je het wel echt zelf vindt. Elke mening waar je het als volwassene niet mee eens bent mag je loslaten.
  • Luister naar je gevoel want dat komt echt uit jezelf. Het voelt goed of het voelt niet goed. Duidelijk toch?
  • Let wel even op dat je niet naar je angst luistert, want dat is iets heel anders!  Angst is een slechte raadgever! Angst is aangeleerd en komt voort uit gedachten. Voel je angst, ga dan even logisch nadenken of afwegen. Met je éigen gedachten.
  • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak.

 

 

Wat kan ik voor je doen?

  • Ik kan je helpen oude overtuigingen los te laten.
  • Ik help je je eigen mening te vinden en verankeren.
  • Zit je hele opvoeding je in de weg? Ik kan je helpen daarvan los te komen.
  • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
  • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

 

 

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

 

 

Net weer je mail gelezen en elke keer als ik die ontvang komt het als geroepen.
Dank je wel.

Leuke mail, cognitie vs. anarchie ;-)

Wauw Jackelien!
Wat heb je dit stuk weer ontzettend goed beschreven!
Dank weer voor je heerlijke inspiratiemail

Opnieuw weer een mooie nieuwsbrief, precies zoals ik het ook voel.
Waar komen onze gedachten vandaan, inzicht en bewustwording brengt ons dichter tot ons ware zelf.

Dankje Jackelien, just in de right moment of my life....
Fijne dag!

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven