praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe krijg je respect van je kind? Met respect!

Over opvoeden, luisteren, gehoorzamen en respect.

Trek nú je schoenen aan, nú opruimen, schiet op en houd je mond. Hoe zou je het vinden als je baas dit tegen jou zou zeggen? Super-nanny maakt korte metten met ongewenst gedrag. Hup op de time-out-stoel, geen discussie. Je moet gewoon doen wat je gezegd wordt. Opvallend is, dat zij de ouders zelf op een hele voorzichtige manier duidelijk maakt dat zij hun gedrag zouden moeten veranderen. Ouders hoeven nooit op de time-out-stoel. Dit artikel gaat over opvoeden, luisteren, gehoorzamen en respect.

 

Hoe zou je het vinden als je partner tegen je zegt wat je moet doen, wanneer, en hoe?

Je zou beledigd zijn. Dat is kleinerend! Zo gaan we niet met elkaar om. Jij hebt een eigen mening, een eigen manier van doen, en je hebt het recht iets uit te proberen op je eigen manier, ook als de ander allang weet dat dat geen handige manier is. Je partner kan jou niets bevelen of verbieden, en jij kunt je partner niets bevelen of verbieden. Zo gaan mensen niet met elkaar om. Maar zo gaan volwassenen soms wel om met kinderen.

Veel ouders vinden dat hun kinderen gewoon moeten gehoorzamen.

Omdat ik het zeg. Of omdat ik volwassen ben en jij niet. Of omdat we haast hebben (maar dat is wat jij wilt, en niet wat je kind wil, want die heeft geen haast.) Veel ouders vinden dat hun kinderen meer respect voor de ouders moeten hebben. Maar respect kun je niet opeisen. Je hebt geen recht op respect, simpelweg door je leeftijd, of door het feit dat je een vader of moeder bent. Respect moet je verdienen. Hoe? Nou, laat eens kijken. Voor wie heb jij respect? Voor iemand die tegen een kind schreeuwt dat het moet luisteren?

Heb je respect voor iemand die zich aan de regels houdt?

Of juist voor iemand die zich inzet om regels eerlijker te maken? Heb je respect voor iemand die doet wat hem gezegd wordt, of juist voor iemand die iets heel nieuws durft te proberen? Heb je respect voor mensen die het er mee eens zijn, of juist voor degenen die een eigen mening hebben? Zou je dan niet juist respect moeten hebben voor je eigen-wijze kind?

Je krijgt respect, als je je kind ook respectvol behandelt.

Ik weet wel dat het niet altijd makkelijk is. Maar als je je kind behandelt als een volwaardig gezinslid met een eigen mening en eigen behoeften, dan zul je zien dat het gemakkelijker gaat. Jij bent ook leuker, vriendelijker en makkelijker als je met respect behandeld wordt, toch? Dus behandel je kind respectvol. Respecteer zijn identiteit en zijn pryvacy, zijn mening en zijn wensen. En als het gaat om pubers, lees dan dit even: Pubers zijn eigenwijs, ontevreden, dwars en brutaal. En dat hoort zo.

Wat een goede tekst! Heel herkenbaar. Ik ga zelf vaak de fout in. Neem te weinig tijd om echt te luisteren.  Ik ga het roer omgooien en neem deze tekst als leidraad! Ik heb hem doorgestuurd aan mijn man zodat hij het op zijn gemak kan lezen en hopelijk iets mee kan, zodat we mogelijk betere ouders kunnen zijn. En natuurlijk om een voorbeeld te geven aan onze kinderen.

 

11 Tips voor een betere relatie met je kinderen

Wat kun je zelf doen, voor beter gedrag van je kinderen?

 • Luisteren is iets anders dan gehoorzamen. Je kind heeft wel gehoord wat je zei, en wat jij wilt dat hij doet. Maar heb jij ook geluisterd naar wat je kind zei? Of heb je alleen gehoord dat hij schreeuwt?
 • Het toppunt van respectloosheid is straf. Straf is denigrerend, kleinerend. Daar leer je je kind geen goed gedrag mee aan! Met straf kweek je alleen meer boosheid en verzet. Word je helemaal gek van je kind? Ga dan zelf even op de time-out-stoel zitten. Kom zelf eens tot rust. En geef daarna je kind echte aandacht.
 • Respecteren is niet dat je het helemaal met de ander eens bent. Je kunt ook iemand respecteren om wie hij is, zonder het eens te zijn met zijn politieke voorkeur, kledingkeuze, muzieksmaak, religie, enz. 
 • Vraag je eens af wat iemand moet doen om jouw respect te verliezen. Heb je vrij snel geen respect meer? Dat zegt meer over jou dan over de anderen.
 • Kinderen die zich misdragen hebben ergens last van. Zij hebben goede aandacht nodig. Niet alleen het gedrag aanpakken, maar ook de oorzaak.
 • TIJDENS de boze buien van je kind: Wees kort en duidelijk. Niet in discussie gaan. Mensen die boos zijn, zijn niet rationeel op dat moment. Dus een goed gesprek is niet mogelijk, als er emoties door het lijf gieren. ("We praten als je gekalmeerd bent")
 • Een kind mag best boos zijn, als daar een goede reden voor is. Maar het mag niet schelden, slaan, enz. Dus niet het boos zijn afkappen, maar wel het ongewenste gedrag.
 • Als de boze bui écht over is (misschien is dat pas de volgende dag): praten.
  -Waarom deed je dat?  (schreeuwen, schelden, slaan, enz)
  -Wat wilde je daarmee bereiken?
  -Is dat een goede manier om dat te bereiken?
  -Hoe kan het beter?
  Ook nu niet in discussie gaan, alleen (deze) korte duidelijke vragen. Geen oude koeien uit de sloot halen, ook je kind niet. ("We hebben het over nú")
 • Gebruikt je kind de woorden "altijd" en "nooit"? Dan wordt het tijd om eens écht naar hem te luisteren. Want daarmee geeft hij aan dat het bij hem echt diep zit (en niet dat hij overdrijft!)
 • Wat wil je kind? Als je wat dieper graaft blijkt het meestal te gaan over liefde, aandacht, troost of waardering. En dat is eigenlijk heel gemakkelijk te geven. Dus het is heel gemakkelijk je kind tevreden te stellen. (Als je genoeg liefde krijgt is de rest minder belangrijk)
 • Is je kind veel te vaak veel te opstandig? Misschien zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig. Maak dan een afspraak voor een intake. Via een foto kijk ik wat er aan de hand is in het energieveld en het onderbewuste van je kind. Meestal kan dat ook via de foto worden opgelost. Je kind hoeft dan niet naar de praktijk te komen. Je kind zit weer beter in zijn vel en dat zul je daarna ook merken aan het gedrag.  Lees hier hoe ik kinderen behandel.
 • Zelf een beetje hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een volwassenen-consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan kijken wat de oorzaak precies is. En hoe je dat dus kunt oplossen. Heel specifiek voor jouw kind.
 • Ik kan zorgen dat hij/zij beter in zijn vel zit. Minder onrust en ontevredenheid.
 • Ik kan kijken of er blokkades zijn. En die kan ik oplossen via een foto.
 • Ik zie wat je kind dwars zit (niet altijd).
 • Ik zie ook wat de leuke kanten zijn aan je kind. Mocht je dat een beetje vergeten zijn.
 • Ik kan zien of de klachten een emotionele oorzaak hebben. En dat kunnen we dan oplossen.
 • Ik kan je kind leren minder last te hebben van hooggevoeligheid. Dan moet hij/zij wel naar de praktijk komen.
 • Ik kan je kind leren hoe het goed kan slapen, zonder angst.
 • Ik kan jou helpen beter in je vel te zitten.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een intake. Voor kinderen doen we eerst een intake, met een foto. Dus ZONDER dat je kind erbij is. Daarna kijken we of je kind een keer naar de praktijk komt, of op afstand behandeld kan worden.
 • Op afstand behandelen betekent 4 weken achter elkaar behandeling via een foto.
 • Hier staat welke foto daarvoor geschikt is.

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Nieuwste artikelen:

Bedankt voor jouw  inspirerende woorden ik kan er echt iets mee en ik ga het ook doen!

...Allereerst wil ik zeggen dat het woorden naar mijn hart waren en dat ik graag zou willen dat iedereen zo zou denken...

Hoi Jackelien,
Respect voor jou, hoe je over dingen durft te schrijven.
Ga zo door!

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven