praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Ik wil jou inspireren met inzichten en tips over hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Ik heb deze kennis vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf. Wat je visualiseert wordt werkelijkheid, in je lichaam, en in je leven. Ik help je jezelf te helpen, met positieve gedachten en visualisaties. Dat doe ik in mijn praktijk “Leven in Licht”, en op deze website, en in de Inspiratiemails.                                             Jackelien Cerrone


Elk nieuw artikel mét tips direct in je mailbox?

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Hooggevoelig of hoogsensitief? Of overgevoelig? Of hypersensitief? Wat is het verschil?

Met de woorden hooggevoelig en hoogsensitief wordt meestal HSP bedoeld. Dat is een verzamelnaam voor iedereen die gevoeliger of sensitiever is dan gemiddeld. Anderen gebruiken het woord hypersensitief. En er wordt ook geschreven dat 'hooggevoelig' gewoon 'overgevoelig' is. Hoe zit dat nou? Wat betekenen die verschillende termen?

Hoe kun je pleasen afleren als je hooggevoelig bent?

Alle tips van internet ken je wel, maar je hebt er niets aan, als je hooggevoelig bent. Want als je hooggevoelig bent, dan is pleasen geen keuze, maar noodzaak. Je voelt je rot als de ander zich rot voelt. Daardoor moet je wel zorgen dat iedereen om je heen zich goed voelt. Als je HSP bent, is pleasen een overlevingsstrategie uit de kindertijd. Gelukkig kunnen hooggevoelige mensen heel makkelijk het pleasen afleren. Wil je stoppen met pleasen en ben je hooggevoelig? 7 Tips waar je wél iets aan hebt.

Waarom hooggevoelige mensen zich vaak onzeker voelen (...maar dat niet zijn)

Je energieveld is te groot, als je hooggevoelig bent. Dat geeft problemen, waardoor je uit balans raakt, als er mensen in de buurt zijn. Dan denk je dat je onzeker bent. Maar dat is geen onzekerheid, maar overprikkeling. Als je alleen thuis zit, voel je je dan ook onzeker? Nee? Dan ben je niet onzeker, maar ligt het aan je energieveld. En daar kun je wat aan doen.

Heimwee naar het licht? Je bent niet alleen.

Zielen komen uit de sferen, waar licht en liefde is. Waar iedereen gelijk is. Iedereen voelt zich daar verbonden met iedereen. Zielen communiceren er via telepathie. Onbegrip of leugens zijn hier niet. Omdat je op een heel andere manier communiceert. Alles is hier direct duidelijk. Als je iets wilt weten, dan zie je het. En als je ergens wilt zijn, dan ben je er direct. Hier gaan we allemaal naar terug, als we zover zijn. Veel hoogsensitieve zielen zijn hier al geweest, en hebben heimwee naar het licht.

Wil je herstellen van een burn-out? Doe dan iets aan je hooggevoeligheid!

"Ik heb een burn-out, en ik ben óók nog hooggevoelig!" zei ze. "Kun je nagaan. Dat is dubbelop!" Ik snap dat. Een burn-out is al erg genoeg. Als je dan ook nog hooggevoelig bent, dan is het voor jou nog veel lastiger, natuurlijk. Maar eigenlijk... Ik ben nog nooit iemand tegengekomen, die een burn-out had, maar niet hooggevoelig was. Iemand die niet hooggevoelig is, krijgt geen burn-out. Die gaat niet zo lang door.
Als je een burn-out hebt, gaat het niet alleen om uitputting. Je bent heel erg overprikkeld. En daar kun je iets aan doen.

Als je hooggevoelig bent, dan ligt dat aan je energieveld. En daar kun je iets aan doen.

Je bent niet alleen je lichaam, je bent je bewustzijn. Dat bewustzijn is een vorm van energie. Je kunt je energieveld zien als een wolk van energie rond je lichaam. En die wolk zit vol voelsprieten. Sterke, zelfbewuste mensen hebben een klein, stevig energieveld. Als je hooggevoelig bent is het energieveld veel te groot. Met je ‘voelsprieten’ zit je een groter gebied in de gaten te houden. Je voelt je beter als je energieveld kleiner is, minder open en minder alert. Hoe doe je dat?

Moet je koffie laten staan als je hooggevoelig bent?

Ben je hooggevoelig, dan was er een moment in je leven waarop jij besloot dat je altijd alert moet zijn. Vanaf dat moment heb je jezelf getraind om steeds gevoeliger te worden. Want je wilt weten of het wel veilig is. Die beslissing, lang geleden, is de oorzaak van jouw hooggevoeligheid. Er zijn 10 mogelijke oorzaken maar het heeft altijd te maken met stress en onveiligheid. Een van die oorzaken is voeding.
Je kunt hooggevoeligheidsklachten krijgen door voeding.

Hooggevoelig en uitgeput? Hoe zorg je dat er écht iets verandert?

Word je doodmoe van je lieve kleine drukke kinderen? Al die andere moeders kunnen het wel… Als je er zo over denkt zal er ook niets veranderen. Maar als het voelt alsof je elk moment kunt afknappen, en je blijft maar proberen door te gaan, dan ziet niemand wat je nodig hebt. Dan zul je dus ook geen hulp krijgen.
Hoe lang houd je dit nog vol? En hoe krijg je echt hulp?

...En wat is hoogsensitiviteit dan? Ben je hoogsensitief, dan ligt dat aan je chakra's.

Hoogsensitiviteit is een verhoogde sensitiviteit in je chakra’s. Chakra’s zijn een soort draaikolken van energie. Een chakra verbindt het lichaam met de lagen van de aura. Je organen krijgen energie via de chakra’s. Levenskracht. Ben je hoogsensitief, dan gaat het meestal om een paar chakra’s. Elk chakra werkt op een ander niveau van bewustzijn. Daarom is hoogsensitiviteit in elk chakra anders. Hoog-sensitiviteit is dus iets anders dan hoog-gevoeligheid!

Jij bent de beste moeder voor je hooggevoelige kind.

"Doe ik het wel goed als moeder?" Als je hooggevoelig bent hoef je daar niet onzeker over te zijn. Het is niet makkelijk om nieuwetijds-moeder te zijn. Als kind had je het al lastig, als je zelf hooggevoelig was. Als je nu zelf kinderen hebt, en ziet hoe ze worstelen met zichzelf en met de wereld, dan wil je ze beschermen. Maar dat is moeilijk als je je onzeker voelt. Jammer, dat je je onzeker voelt. Want jij weet wel wat het beste is voor jouw kind.

 

Hooggevoeligheid is een auraprobleem.

Als je hooggevoelig bent, is de aura te groot. Daardoor ben je snel overprikkeld.

Hooggevoeligheid is 'voelen met je energieveld'. Mensen die hooggevoelig zijn voelen storende invloeden in hun aura. Hun energieveld is te groot. Daardoor krijg je veel te veel prikkels binnen. Dat geeft onrust en vermoeidheid, en soms zelfs angsten. Je kunt wel leren je energieveld te beschermen. Je kunt hem afsluiten voor die storende invloeden.

Herfstdepressie door hooggevoeligheid? Wat kun je daar tegen doen?

Als je hooggevoelig bent, ben je gevoelig voor de energieën om je heen. Voor de energie en emoties van andere mensen. Maar ook voor de energieën van de natuur, het weer of de seizoenen. Van een druilerige donkere herfstdag word je een beetje somber. De herfst heeft twee kanten. Aan de buitenkant lijkt alles dood, kaal en koud. Maar diep van binnen is het warm en veilig. 9 Tips bij herfstdip en hooggevoeligheid.

Waarom hebben hooggevoeligen vaak vage klachten waar de dokter niets van begrijpt?

"Niets aan de hand" zegt de dokter. Daar word je niet blij van. Je bent toch geen hypochonder? Nee, je stelt je niet aan. Je hebt echte klachten. Je bent duizelig, je hebt hoofdpijn, je bent moe en je neus bloedt al drie weken. De dokter onderzoekt je. Hij vindt niets. Hij laat foto's maken en je bloed wordt onderzocht. "Niks bijzonders". Maar dat wil niet zeggen dat er niets ís. “Een beetje hoog” en “een beetje laag” kan ook echte klachten geven. Als je daar gevoelig voor bent.

"Niets van aantrekken", hoe doe je dat als je hooggevoelig bent?

"Je moet je er gewoon niets van aantrekken". Krijg jij dat ook wel eens te horen? Of zeg je dat zelf vaak tegen je kind? Maar hoe doe je dat dan, je ergens niets van aantrekken? Er zijn trouwens ook variaties op. Zoals: Stel je toch niet zo aan. Ik vind dat je kinderachtig reageert. Zo erg is het toch niet... Maar zo erg is het wél! Blijkbaar ben je hooggevoelig. En als het om je kind gaat, dan is je kind waarschijnlijk hooggevoelig. 6 Tips om minder kwetsbaar te zijn als je hooggevoelig bent.

Beslissingen nemen is lastig als je hoogsensitief bent. En wel om twee redenen.

Beslissingen nemen is eng. Elke beslissing die je neemt heeft gevolgen. En als JIJ die beslissing neemt, dan voel je je verantwoordelijk voor de gevolgen. Je probeert van tevoren precies te voorzien, wat er zal gebeuren. Wat zal er gebeuren, als je “Ja” zegt? En wat gebeurt er, als je “Nee” zegt? Alle mogelijke scenario’s komen langs. Maar soms loopt het na een beslissing toch anders, dan je in gedachten had. Dat weet je uit ervaring. Dus nu denk je wel drie keer zo lang na, voordat je een knoop durft door te hakken. 12 Tips om makkelijker beslissingen te nemen als je hooggevoelig bent.

Ben jij nou hooggevoelig, of ben je hoogsensitief? Of misschien wel allebei? Doe de test

Hooggevoelig of hoogsensitief? Ik zie een duidelijk verschil.

Hoogsensitiviteit is een talent, hooggevoeligheid is lastig.


Wil je weten of jij hooggevoelig bent, of hoogsensitief? Of misschien allebei? Doe de test!

Word jij ook zo moe van gezeur?

Word je beroerd als je het nieuws kijkt? Raak je uitgeput door de emoties van anderen?

Je wordt waarschijnlijk veel meer door anderen beïnvloed dan je beseft. Veel emoties gaan van de ene persoon naar de andere. Van de één word je doodmoe en van een ander krijg je de kriebels, maar misschien heb je dat zelf helemaal niet in de gaten...

Als je hooggevoelig bent dan ben je extra ontvankelijk. Maar er zit nog een andere kant aan.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven