praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Pas als je emoties tot rust zijn gekomen kom je bij je gevoel.

Emoties en gevoelens zijn heel verschillende dingen.

Gevoelens brengen rust, emoties geven onrust. Emoties ontstaan in het reptielenbrein, het oudste gedeelte van de hersenen. Gevoelens ontstaan in het limbische systeem van de hersenen. Je emoties komen in het lichaam via de onderste chakra's, gevoelens via het hartchakra. Emoties raken je ego of innerlijk kind, gevoelens raken je ziel. Emoties trekken je uit balans. Gevoelens  helpen je om helemaal te zijn wie en waar je bent. Gevoelens zijn altijd harmonieus. Hoe kom je uit die rollercoaster van emoties, en terug naar gevoel?

Wat zijn emoties?

Emoties trekken nogal de aandacht. Ze komen vanuit je reptielenbrein via je lagere chakra's, en stromen dan door je hele lichaam. Emoties zijn een reactie op iets. Ze hebben te maken met overleven. Ze zijn de eerste manier van communiceren tussen mensen uit de oudheid. Met boosheid geef je grenzen aan, om jezelf te beschermen. Met verdriet laat je zien dat je hulp nodig hebt. Angst zet je direct in een vecht-vlucht-verstijf stand. Met jouw angst waarschuw je ook anderen. Emoties trekken je alle kanten op. Bij sterke emoties verlies je jezelf een beetje. Gelukkig zijn emoties maar tijdelijk. Ze komen en gaan. (Tenzij ze aan je aura blijven plakken.)

Emoties sturen je energie in een bepaalde richting.

Emoties kunnen worden onderverdeeld in 4 hoofdgroepen: blijheid, boosheid, angst en verdriet.

 • De energie van blijheid gaat omhoog. Alsof het je laat zweven. Blije emoties zijn trots, enthousiasme, speelsheid, enz.
 • De energie van angst trekt je naar beneden. Je voelt je klein, je kruipt in elkaar. Angstige emoties omvatten ook zenuwachtigheid, onzekerheid en twijfel. Maar bij een echte angstaanval schiet je energie omhoog, voorbij jezelf. Je verliest jezelf in angst.
 • Verdriet is naar binnen gericht. Als je veel verdriet hebt, voelt het alsof je opgesloten zit in jezelf. Verdriet houdt ook teleurstelling in.
 • Woede is naar buiten gericht. Ook als je boos op jezelf bent. Woede kan zelfs exploderen. In deze groep horen ook de lichtere vormen van woede: ontevredenheid en irritatie.

Boosheid heeft een duidelijke functie. Met boosheid kun je grenzen aangeven. "Tot hier en niet verder!"

Boosheid helpt je voor jezelf op te komen. Mensen die nooit boos worden, komen niet genoeg voor zichzelf op. Boosheid en verdriet zijn eigenlijk twee kanten van hetzelfde. Er gebeurt iets, daardoor ben je niet meer blij. Als je er iets aan wilt veranderen, dan word je boos. Als je denkt dat je het niet kunt veranderen, dan voel je verdriet. Boosheid en verdriet wisselen elkaar vaak af. Eerst ben je boos. Dan verdrietig. En dan weer boos. Of andersom.

Woede en verdriet kunnen er tegelijkertijd zijn. Machteloosheid noemen we dat. Woede is naar buiten gericht, verdriet is naar binnen gericht. Als ze er tegelijkertijd zijn, dan blokkeer je. Je voelt een enorme hoeveelheid energie, maar het kan nergens heen.

Ben je vaak boos maar nooit verdrietig? Dan zijn je emoties niet in balans.

Ben je vaak verdrietig maar nooit boos? Ook dan ben je niet in balans. Hetzelfde geldt tussen geluk en angst. Of de zachtere vormen: enthousiasme en onzekerheid. Zelfs als je emoties je alle kanten op trekken, ben je niet in balans. Het zou fijn zijn als je zelf in het midden blijft. Als je je boos, bang, blij of verdrietig kunt voelen, zonder het te zijn. Want er is een groot verschil tussen “Ik ben boos” en “Ik voel boosheid”.

En wat is gevoel dan?

Gevoelens komen niet uit je lichaam maar uit je 'hart'. Vanuit je hartchakra. Gevoelens gaan niet over overleven, maar over samenzijn. Niet over 'ik' maar over ons. "Jij en ik". Of ‘ik en de natuur’. Of ‘wij mensen’. Gevoelens brengen je in balans met jezelf en je omgeving. Gevoelens zijn: Liefde, begrip, verbinding, je thuis voelen, dankbaarheid, medeleven, compassie. Als je gevoelens hebt, ontspan je en voel je je goed.

Het enige dat nodig is, is een open hartchakra.

Je kunt liefde en verbinding voelen. Dat kun je zelf doen. Dat hoeft niemand je te geven. Je kunt tenslotte ook liefde voor de natuur voelen. Ware liefde is gratis en onvoorwaardelijk. Het maakt je niet blij maar dankbaar. Liefde wordt niet gevoeld voor de persoon, maar voor de ziel die de ander is. En je voelt geen echte liefde van je persoonlijkheid, of van je innerlijke behoeften, of van je ego, maar van je ziel. Liefde is iets tussen twee zielen. En daarom is ware liefde voor altijd.

10 Tips en visualisaties voor het omgaan met emoties.

Wat kun je er zelf aan doen?

Emoties kun je makkelijker verwerken, door toe te geven aan de richting die het zoekt.

 • Visualiseer dat je de emotie die kant op stuurt.
 • Boosheid moet naar buiten, dus praten helpt niet. Stampen helpt wel. Of schreeuwen. Maar dat is niet zo leuk voor je omgeving. Visualiseer dat je je boosheid naar buiten brengt. Geef het een kleur en schop het weg.
 • Verdriet trekt je naar binnen. Dáár moet het worden opgelost. Dat kan door jezelf diep van binnen te vullen met fijne gevoelens, dus praten ("gooi het er maar uit") helpt niet, troost wel. Visualiseer hoe je getroost wordt door een engel, bijvoorbeeld.
 • Bij angst voel je je klein worden. Daarom: Visualiseer dat je groter wordt, voordat je je angst in de ogen kijkt. Visualiseer dat dat waar je bang voor bent kleiner wordt.

Als je hartchakra niet goed open staat, heb je moeite met het voelen van liefde en verbondenheid.

Dan voel je je eenzaam en verloren. Dat zijn geen gevoelens, dat is een gemis. Dat voelt als een diepe leegte. Een gemis aan gevoelens kan somberheid of depressie geven. En dat is iets heel anders dan emotioneel verdriet.

Het is dus belangrijk onverwerkte emoties op te lossen. Ook oude emoties.

Het hartchakra kan geblokkeerd zijn door onverwerkte emoties. Je blijft dan hangen in emoties en je kunt niet meer bij je gevoel. Het is dus belangrijk onverwerkte emoties op te lossen. In de goede richting dus. Ook al is het al zo lang geleden.

Visualiseer een ontmoeting met je innerlijke kind.

 • Het hartchakra kan ook geblokkeerd zijn door negatief denken over jezelf. Je staat jezelf niet toe liefde te voelen voor jezelf. Kijk dan naar jezelf als kind. Voel liefde voor je innerlijke kind. Meestal is dat makkelijker.
 • Soms sluit het hartchakra al in je kindertijd, als je geen liefde, geborgenheid en verbondenheid hebt gevoeld. Dan is het hartchakra niet goed ontwikkeld, en je zult altijd moeite hebben gehad met het delen van gevoelens. Het zal wat moeite kosten om je hartchakra te helen omdat het niet veilig voelt om het te openen. Maar als je je jeugdtrauma's oplost kun ook jij je hart wijd open zetten.

Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Word je vaak helemaal overspoeld door emoties? Ik leer je hoe je ze de baas blijft met een visualisatie.
 • Ik help je jeugdtrauma's op te lossen.
 • Ik kan je helpen je emoties in balans te krijgen. Leren boosheid te uiten bijvoorbeeld.
 • Ik kan je helpen je emoties een plek te geven, ook als je zelf niet precies weet waar ze vandaan komen.
 • Ik leer je hoe je je hartchakra open kunt zetten op een veilige manier.
 • En ik kan je helpen je veilig te voelen, en een verbinding aan te gaan vanuit je hart.
 • Ik kan je helpen een positiever zelfbeeld te krijgen.
 • Je krijgt de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven