praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Pas als je emoties tot rust zijn gekomen kom je bij je gevoel.

Emoties trekken nogal de aandacht. Emoties komen uit je lijf Uit je onderbuikchakra. Emoties zijn een reactie op iets. Ze komen vanuit je ego of je innerlijk kind. Ze gaan over “ikke”. Emoties trekken je alle kanten op. Bij heftige emoties ben je jezelf een beetje kwijt. Gelukkig zijn emoties maar tijdelijk. Ze komen en gaan. (Tenzij ze in je aura blijven plakken.)
 

Emoties sturen je energie in een bepaalde richting.

Emoties kun je in 4 hoofdgroepen verdelen: blij, boos, bang en verdrietig.

 • Blijheid gaat omhoog. Alsof je er van gaat zweven. Onder blije emoties valt ook trots, enthousiasme, enz.
 • Bang (angst) trekt je naar beneden. Je voelt je klein worden. Onder bange emoties valt ook zenuwachtigheid, onzekerheid en twijfel. Maar bij een echte angstaanval schiet je energie omhoog, tot buiten jezelf. Je raakt jezelf kwijt door de angst.
 • Verdriet is naar binnen gericht. Als je veel verdriet hebt voelt dat alsof je zit opgesloten in jezelf. Onder verdriet valt ook teleurstelling.
 • Boosheid is naar buiten gericht. Ook als je boos bent op jezelf. Boosheid kan zelfs ontploffen. Onder boosheid valt ook ontevredenheid en irritatie.

Boosheid heeft een duidelijke functie. Met boosheid kun je je grenzen aangeven. "Tot hier en niet verder!"

Boosheid helpt je voor jezelf op te komen. Mensen die nooit boos worden komen niet genoeg voor zichzelf op. Boosheid en verdriet zijn eigenlijk twee kanten van hetzelfde. Er gebeurt iets. Jij bent niet blij. Als je er iets aan wilt veranderen word je boos. Als je denkt dat je er niets aan kunt veranderen voel je verdriet. Vaak wisselen boosheid en verdriet elkaar af. Eerst ben je boos. Daarna verdrietig. En dan toch weer boos. Of andersom.

Boosheid en verdriet kunnen er ook tegelijk zijn. Dat noemen we machteloosheid. Boosheid is naar buiten gericht, verdriet is naar binnen gericht. Als ze er tegelijk zijn dan blokkeer je. Je voelt een enorme hoeveelheid energie, maar het kan nergens naartoe.

Ben je vaak boos maar nooit verdrietig? Dan ben je niet in balans.

Ben je vaak verdrietig maar nooit boos? Dan ben je ook niet in balans. Dat geldt ook tussen blijheid en angst. Of de zachtere vormen: enthousiasme en onzekerheid. Ook als je emoties je alle kanten op trekken ben je niet in balans. Het zou fijn zijn als je zelf in het midden blijft. Als je je boos, bang, blij of verdrietig kunt voelen, zonder het te zijn. Want er is een groot verschil tussen “Ik ben boos” en “Ik voel boosheid”.

Gevoelens zijn iets heel anders dan emoties. Gevoelens komen niet uit je lijf maar uit je ‘hart’. Uit je hartchakra.

Gevoelens komen niet vanuit je ego of innerlijk kind, maar vanuit je ziel. Gevoelens gaan niet over “ik” maar over wij. “Jij en ik”. Of “ik en de natuur”. Of “wij mensen”. Gevoelens trekken je niet in een bepaalde richting. Ze helpen je juist helemaal te zijn wie en waar je bent. Ze zijn altijd harmonieus. Ze brengen je in balans met jezelf en je omgeving. Gevoelens zijn: Liefde, begrip, verbondenheid, thuisvoelen, dankbaarheid. 

Het enige wat hiervoor nodig is, is een open hartchakra.

Jij kunt liefde en verbondenheid voelen. Dat kun je zelf. Niemand hoeft je dat te geven. Je kunt immers ook liefde voelen voor de natuur. Echte liefde is vrij en onvoorwaardelijk. Het maakt je niet blij maar dankbaar. Liefde voel je niet voor de persoon, maar voor de ziel die de ander is. En echte liefde voel je niet vanuit je persoonlijkheid, of vanuit je innerlijke behoeften, of vanuit je ego, maar vanuit je ziel. Liefde is iets tussen twee zielen.

En daarom is echte liefde voor altijd.

 

10 Tips voor het omgaan met emoties.

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Emoties kun je verwerken door toe te geven aan de richting die het zoekt.
 • Boosheid moet naar buiten, dus praten helpt niet. Stampen wel. Of schreeuwen. Maar dat is niet zo leuk voor je omgeving. Visualiseer dat je je boosheid naar buiten brengt. Geef het een kleur en schop het weg.
 • Verdriet trekt je naar binnen. Dáár moet het worden opgelost. Dat kan door jezelf diep van binnen te vullen met fijne gevoelens, dus praten ("gooi het er maar uit") helpt niet, troost wel. Visualiseer hoe je getroost wordt door een engel, bijvoorbeeld.
 • Bij angst moet je diep in jezelf veiligheid vinden. Dus je angst in de ogen kijken is prima, maar wel eerst een veilig plekje vinden (visualiseren) in jezelf. Niet buiten jezelf.
 • Of visualiseer dat je groter wordt, voordat je je angst in de ogen kijkt. Maak dat waar je bang voor bent kleiner.
 • Als je hartchakra niet goed open staat, heb je moeite met het voelen van liefde en verbondenheid. Dan voel je je eenzaam en verloren. Dat zijn geen gevoelens, dat is een gemis. Dat voelt als een diepe leegte. Een gemis aan gevoelens kan somberheid of depressie geven. En dat is iets heel anders dan emotioneel verdriet.
 • Het hartchakra kan geblokkeerd zijn door onverwerkte emoties, je blijft dan hangen in emoties en komt niet toe aan je hartchakra. Het is dus belangrijk onverwerkte emoties op te lossen. In de goede richting dus. Ook al is het al zo lang geleden.
 • Het hartchakra kan ook geblokkeerd zijn door negatief denken over jezelf. Je staat jezelf niet toe liefde te voelen voor jezelf. Kijk dan naar jezelf als kind. Voel liefde voor je innerlijke kind. Meestal is dat makkelijker.
 • Soms sluit het hartchakra al in je kindertijd, als je geen liefde, geborgenheid en verbondenheid hebt gevoeld. Dan is het hartchakra niet goed ontwikkeld, en je zult altijd moeite hebben gehad met het delen van gevoelens. Het zal wat moeite kosten om je hartchakra te helen omdat het niet veilig voelt om het te openen. Maar als je je jeugdtrauma's oplost kun ook jij je hart wijd open zetten.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen jeugdtrauma's op te lossen.
 • Ik kan je helpen je emoties in balans te krijgen. Leren boosheid te uiten bijvoorbeeld.
 • Ik kan je helpen je emoties een plek te geven, ook als je zelf niet precies weet waar ze vandaan komen.
 • Ik kan je helpen je hartchakra open te zetten op een veilige manier.
 • En ik kan je helpen je veilig te voelen, en een verbinding aan te gaan vanuit je hart.
 • Ik kan je helpen een positiever zelfbeeld te krijgen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Meer lezen?

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven