praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Wees jezelf en doe wat je wilt! Waarom is dat lastig?

Waarschijnlijk heb je jezelf ooit verboden te kiezen wat jij echt wilt.

Waarom is het zo lastig, om te kiezen voor wat je echt wilt? Wat houdt je tegen? Durf je niet voor jezelf te kiezen? Voel je je dan egoïstisch? Waarschijnlijk heb je jezelf ooit verboden te kiezen wat jij echt wilt. Dat is een inprenting. Inprentingen zijn heel krachtig, maar niet bewust. Je weet niet meer waaróm je jezelf blokkeert. Je weet misschien niet eens dát je jezelf blokkeert. En nu? Hoe kun je er achter komen welke inprenting er achter jouw blokkade zit?

 

Misschien heb je geleerd, dat beslissingen eng zijn.

Misschien heb je geleerd, dat je altijd toestemming moet vragen. Of dat je alleen lief bent, als je precies doet wat er van je verwacht wordt. Of dat je je altijd moet aanpassen aan anderen. Misschien mocht je niet eigenwijs zijn. Misschien heb je geleerd dat anderen meer waard zijn dan jij. En dat je beter je mond kan houden. Als je zoiets als kind al geleerd hebt, dan is dat in je onderbewuste verankerd. Dan wordt het erg lastig om zelf keuzes te maken.

Misschien zeiden ze het niet, maar heb je het wel zo aangevoeld.

Misschien was het een keer slecht afgelopen, toen je zelf moest kiezen. Dan probeer je dat niet nog een keer. Verantwoordelijkheid kan ook eng zijn. Zolang pappa alle beslissingen nam, was jouw leventje heerlijk zorgeloos. Toen je zelf keuzes moest maken kwam de verantwoordelijkheid. En soms spijt. Sommigen blijven zich nog jaren afvragen: "Hoe zou het nu zijn, als ik toen een andere keuze gemaakt zouden hebben?". Jammer van je tijd, toch?

Beslissingen kun je beter door een ander laten nemen. Dat heb je jezelf ingeprent.

Inprenten betekent dat je jezelf ‘programmeert’, om voortaan in zulke situaties zó te handelen. Dan kun je het verder vergeten. Als het aan de orde is, komt de inprenting vanzelf weer boven. Het wordt een reflex. Het gaat onbewust. Mag je kiezen? Dan raak je in paniek. Want diep van binnen, onbewust, houdt iets je tegen. “Ik kan het niet, ik weet het niet, ik durf niet”. Of "Ach ik hoef niet zo nodig". Omdat je je hebt ingeprent “Als ik kies komt er ellende van”. En dus voel je je egoïstisch, schuldig, brutaal, en vul zelf maar in. Iedere keer als je voor jezelf wilt kiezen. Vanuit je onderbewuste komt angst omhoog. Die angst wil jou waarschuwen: "Wat je nu wilt, gaat tegen je programmering in. Dat heb je jezelf verboden".

Die inprentingen zijn heel krachtig, maar niet bewust.

Je weet niet meer waaróm je jezelf blokkeert. Je weet misschien niet eens dát je jezelf blokkeert. En nu? Je kunt jezelf het tegenovergestelde inprenten. Dat heet affirmeren. Maar de oude, negatieve inprenting blijft bestaan. En die is krachtiger. Omdat hij ouder is. Je kunt ook de inprenting ontmaskeren. Als je hem helemaal doorziet, valt hij meestal uit elkaar. Omdat de logica erachter niet klopt. Omdat die logica de logica is, van het kind dat je was, toen je je dit inprentte. Toen pappa 40 jaar geleden vroeg of je een aardbeienijsje wilde, was het misschien niet de bedoeling dat je zou zeggen: “Nee pappa, ik wil graag een stuk chocolade-ijstaart met slagroom”. Maar nu je volwassen bent heb je meer keuzes dan alleen ja of nee. Probeer je de situatie te herinneren, waarin je jezelf hebt ingeprent, dat je niet zomaar mag doen of kiezen wat je wilt. Dan kun je het bewust maken en verliest de inprenting zijn kracht.

Kun je er niet achter komen welke inprenting er achter jouw blokkade zit?

Of in welke situatie hij ontstaan is? Maak dan een afspraak voor een consult. Ik breng je naar die situatie en er doorheen. Ik help je de inprenting te doorzien en te ontkrachten. Daardoor wordt de blokkade opgeheven en zul je vrij zijn, vol zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Je krijgt begrip voor jezelf, je begrijpt je emoties en je gedrag beter. In plaats van boos zijn op jezelf omdat je iets niet durft, zul je jezelf weer waarderen om alles wat je wel kunt en doet!

 

 

5 Tips: Hoe kun je jezelf zijn?

Wat kun je doen om meer jezelf te zijn?

 • Het tegengestelde van je inprentingen is affirmeren: Zeg een paar keer per dag iets positiefs tegen jezelf, steeds in dezelfde woorden. Bijvoorbeeld "Ik ben vol zelfvertrouwen en ik waardeer mijzelf!" En voel het ook.
 • Affirmeer: "Ik kies voor mijzelf". "Ik ben waardevol". "Ik leef mijn eigen leven".
 • Stel je voor hoe je op de top van een berg staat, vol zelfbewustzijn en zelfvertrouwen! Stel je voor hoe je in moeilijke situaties tóch zelfbewust bent! Vóél je zelfbewust dan bén je het ook!
 • Loesje: Wees jezelf! Anderen zijn er al genoeg!
 • Wat houdt jou tegen? Wat blokkeert je? Visualiseer dat je die blokkerende gedachte of energie in een doos stopt. Steek die doos maar in brand.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik je helpen jezelf te zijn?

 • Ik heb nog betere tips. Maar de beste tips kan ik hier niet weggeven, want dan kan ik ze niet meer voor cliënten in de praktijk gebruiken.
 • Ik kan je helpen je sterk en zelfbewust te voelen.
 • Ik kan je helpen je grenzen aan te geven, voor jezelf op te komen, beslissingen te nemen.
 • Als het met hooggevoeligheid te maken heeft: Ik kan je helpen minder last te hebben van de meningen en wensen van anderen.
 • Ik kan je tips geven hoe je baas/collega's/echtgenote/familie kunt benaderen op een positieve manier.
 • Ik je helpen dat onzekere gevoel los te laten.
 • Ik kan je helpen je hele opvoeding los te laten en zelf te bepalen wat voor jou belangrijk is. Ook dit doen we met visualisaties. Werkt heel goed.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven