praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Verstandelijk beperkten

Sommige verstandelijk beperkten kunnen niet aangeven wat er aan de hand is.

Je merkt dat er iets mis is, omdat het gedrag anders is, maar je weet niet of het gaat om pijn, misselijkheid, of iets heel anders. Als je niet kunt aangeven wat er aan de hand is, dan wordt het voor de huisarts ook heel onduidelijk.

Ik voel wat de persoon voelt, en ik kan dus een tussenpersoon zijn voor jou en de huisarts.

Ik voel om welke klachten het gaat, waar de pijn zit, hoe het aanvoelt, wanneer het erger wordt. De huisarts kan dan gericht onderzoek doen.

Is een verstandelijk beperkt persoon vaak sacherijnig of agressief, laat dan even checken of het om pijn gaat, en waar de pijn zit.

Sommige verstandelijk beperkten hebben misschien al jaren hoofdpijn of buikpijn, maar dat weet niemand. Ook andere klachten kunnen de gemoedsrust flink verstoren. Als ik een energetische oorzaak vind en behandel, dan zie je aan het gedrag dat het geholpen heeft!

Voorbeeld: Een jonge, zwaar gehandicapte vrouw viel dagelijks haar moeder aan.

Het begon met menstruatieklachten. Nadat de baarmoeder operatief verwijderd was bleef zij buikpijn hebben. Ik voelde dat er ook misselijkheid en duizeligheid was. In de onderbuik zat nog veel pijn. Dit waren klachten die energetisch opgelost konden worden, dus ik ging ermee aan het werk. Via een foto behandelde ik haar. Haar moeder mailde later:

Hoi Jackelien
Het ging deze week heel goed met mijn dochter. Ze heeft vanaf vrijdag ook niet meer op bed gelegen. Ze is vrolijk en lijkt niet meer moe of misselijk/duizelig.
Deze week is vader vanaf twee uur naar zijn werk en dan wil ze s'avonds niet door mij worden omgekleed of naar bed worden gebracht, ze wordt dan vaak boos omdat papa er niet is. Ik hoop dat je daar ook iets aan kunt doen. Normaal zit ze dan die weken dat hij late dienst heeft op de zorgboerderij, maar dat gaat nu nog niet.

En een week later:

Tot nu toe gaat het heel goed. Ze is lang niet zo opstandig als anders. Het gaat zo goed dat ze volgende week weer naar de dagbesteding gaat om te kijken hoe dat gaat.
Ze heeft vanaf zaterdag ook niet meer op bed gelegen in de kamer.  Ik ben zo blij dat het nu beter met haar gaat, heel erg bedankt. Je bent echt een reddende engel.

 

 

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven