praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Stop pesten!

Ik wil dat pesten stopt! Mijn mening: Pesten is mishandeling.

Ik zie hier in mijn praktijk vaak kinderen die gepest worden. Leuke kinderen, lieve kinderen, vriendelijke kinderen. Ze worden ongelukkig en denken vaak dat het aan henzelf ligt. Maar het is niet hun schuld!

Ik ontmoet in mijn praktijk ook vaak mensen die vroeger gepest zijn. Het heeft hun hele verdere leven beïnvloed. Hun zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn beschadigd en ze kunnen moeilijk gelukkig zijn.

Voor ouders, opvoeders, leerkrachten en therapeuten, hier een paar mooie lessen over pesten. Maar ook voor personeelschefs, verzorgers in verzorgingstehuizen en anderen die met pesten te maken hebben en het pesten willen stoppen.

"Een onderwijzeres wilde haar klas iets leren, over de gevolgen van pesten. Ze gaf alle kinderen in de klas een stuk papier. Ze moesten het verfomfaaien, verkreukelen, er een prop van te maken, het op de grond te gooien, en er op te stampen. Kortom, er echt een puinhoop van maken. Ze mochten het alleen niet verscheuren. De kinderen vonden dat wel een leuke opdracht. Ze deden hun best het blad zo veel mogelijk te verkreukelen. Toen moesten ze het papier voorzichtig weer open vouwen, en gladstrijken. Het papier was beschadigd en vuil. Toen zei ze tegen de klas, dat ze het papier moesten zeggen dat het hen speet, dat ze het zo verkreukeld hadden. Maar hoe vaak ze ook 'Sorry" zeiden, het blad bleef vuil en verkreukeld. Ze wees haar leerlingen op alle littekens die ze achterlieten. En dat die littekens nooit meer zullen verdwijnen. Hoe hard ze ook probeerden het te repareren. Dat is wat er gebeurt iemand pest. Je kan zeggen dat het je spijt. Je kan proberen het weer goed te maken. Maar de littekens zijn er. En die blijven. Mensen van 80 kunnen nu nog vertellen, hoe ze op de lagere school gepest werden. De kreukels gingen er niet meer uit. De gezichten van de kinderen in de klas vertelden haar, dat haar boodschap was overgekomen."

Voor kinderen en volwassenen die gepest zijn of worden is er een andere versie:

Neem een briefje van €100,-. Verfrommel het, stamp erop, ga flink tekeer. Vouw de prop dan weer open. Verfrommeld of niet, vuil of niet, beschadigd of niet, het heeft toch zijn waarde behouden als hij weer uitgevouwen is. Ondanks vouwen en vlekken is het nog steeds compleet en heel.

Verder kunnen scholen gebruik maken van het Pestbriefje. Een echte oplossing voor pesten op school.

"Er is een gewelddadige manier van pesten. De pester wil de baas van de klas zijn. Hij pakt spullen af. Hij kan schelden, schoppen en slaan. Je mag nergens aan meedoen, en er wordt over je gekletst. dan kun je op school vragen om het 'Pestbriefje'. Op dit briefje wordt je gevraagd wie er pest, op welke manier, wie er aan meedoen enzovoorts. Je hoeft niet met iemand te praten en je bent dus ook niet aan het 'klikken'. Je mag het briefje samen met een vriend(in) invullen.
De pester krijgt ook een briefje met vragen. Bv: Waarom hij je pest. Hij krijgt een 'Pauzekaartje'. Met dit kaartje moet de pester zich melden bij de pleinwacht, zodra hij op het schoolplein komt. De pleinwacht weet hierdoor, op wie er extra gelet moet worden.
De pester krijgt opdracht om direct te stoppen. Gebeurt dit niet dan krijgen de ouders van de pester opdracht om hun kind te laten stoppen. Helpt dit ook niet, dan kan het gebeuren dat de ouders van de pester een schadevergoeding moeten betalen. En de politie wordt ingeschakeld."

Doordat alle leerlingen en de ouders via folders geïnformeerd worden gaat er een preventieve werking vanuit. Daarbij wordt bij een pesterij direct actie ondernomen met een goed resultaat op het schoolplein. Voor basisscholen en middelbare scholen.

Een andere methode is M5

"Het Pest-Volg-Systeem van M5, een online meld en registratiesysteem voor pestincidenten, maakt een verantwoord en goed onderbouwde aanpak mogelijk. Alle benodigde gegevens zijn dan beschikbaar om stelselmatig pesten uit de anonimiteit en de sfeer van verdenkingen te halen en duurzaam aan te kunnen pakken."

Bekijk ook deze filmpjes van Children Full of Life, over Meester Kanomori en zijn klas.

Kanamori heeft een bijzondere manier van lesgeven. Hij leert kinderen plezier te hebben en samen gelukkig te worden. Het zijn 5 filmpjes!

6 Tips

Wordt of werd je kind gepest?

  • Ik help je kind weer in balans te komen en zich goed te voelen over zichzelf.
  • Voor kinderen doen we eerst een intake, met een foto. Dus ZONDER dat je kind erbij is. Daarna Komt je kind een keer naar de praktijk. Ik leer hem/haar dan zich goed te voelen. Gepest zijn is een trauma. Dat gaan we direct oplossen.
  • Ik leer je kind zich (weer) sterk te voelen. Het krijgt een beter zelfbeeld.
  • Het pesten moet stoppen. Daar kan ik helaas niet bij helpen.
  • Op afstand behandelen betekent 4 weken achter elkaar behandeling via een foto. Bij pesten is dat meestal niet voldoende. Maar als je echt niet hier naartoe kunt komen met je kind, dan proberen we het toch.
  • Hier staat welke foto daarvoor geschikt is.

Ben je zelf gepest? Hulp nodig om je weer goed en waardevol te voelen?

  • Zit je nu nog met onzekerheid, boosheid en verdriet?  Maak een afspraak om het in 1 consult op te lossen. Het maakt niet uit hoe lang het geleden is.
  • Mijn methode is een beetje vreemd. Maar het werkt enorm goed. Het verandert hoe je je voelt in je onderbewuste. Het lost de emoties op, op een heel diep niveau.

Meer lezen?

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven