praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Stop pesten!

Ik wil dat pesten stopt!

Ik zie hier in mijn praktijk vaak kinderen die gepest worden. Leuke kinderen, lieve kinderen, vriendelijke kinderen. Ze worden ongelukkig en denken vaak dat het aan henzelf ligt. Maar het is niet hun schuld! Ik ontmoet in mijn praktijk ook vaak mensen die vroeger gepest zijn. Het heeft hun hele verdere leven beïnvloed. Hun zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn beschadigd en ze voelen zich nog steeds onzeker of angstig. Het is dus belangrijk dat pesten zo snel mogelijk gestopt wordt. Hoe doe je dat?


Ben je zelf vroeger gepest? Gelukkig kunnen we daar wel iets aan doen

Voor ouders, opvoeders, leerkrachten en therapeuten, hier een paar mooie lessen over pesten.

Maar ook voor personeelschefs, verzorgers in verzorgingstehuizen en anderen die met pesten te maken hebben en het pesten willen stoppen.

"Een onderwijzeres wilde haar klas iets leren, over de gevolgen van pesten. Ze gaf alle kinderen in de klas een stuk papier. Ze moesten het verfomfaaien, verkreukelen, er een prop van te maken, het op de grond te gooien, en er op te stampen. Kortom, er echt een puinhoop van maken. Ze mochten het alleen niet verscheuren. De kinderen vonden dat wel een leuke opdracht. Ze deden hun best het blad zo veel mogelijk te verkreukelen. Toen moesten ze het papier voorzichtig weer open vouwen, en gladstrijken. Het papier was beschadigd en vuil. Toen zei ze tegen de klas, dat ze het papier moesten zeggen dat het hen speet, dat ze het zo verkreukeld hadden. Maar hoe vaak ze ook 'Sorry" zeiden, het blad bleef vuil en verkreukeld. Ze wees haar leerlingen op alle littekens die ze achterlieten. En dat die littekens nooit meer zullen verdwijnen. Hoe hard ze ook probeerden het te repareren. Dat is wat er gebeurt als je iemand pest. Je kan zeggen dat het je spijt. Je kan proberen het weer goed te maken. Maar de littekens zijn er. En die blijven. Mensen van 80 kunnen nu nog vertellen, hoe ze op de lagere school gepest werden. De kreukels gingen er niet meer uit. De gezichten van de kinderen in de klas vertelden haar, dat haar boodschap was overgekomen."

 

Voor kinderen en volwassenen die gepest zijn of worden is er een andere versie:

Neem een briefje van €100,-. Verfrommel het, stamp erop, ga flink tekeer. Vouw de prop dan weer open. Verfrommeld of niet, vuil of niet, beschadigd of niet, het heeft toch zijn waarde behouden als hij weer uitgevouwen is. Ondanks vouwen en vlekken is het nog steeds compleet en heel.

 

Tegenwoordig gebeurt pesten steeds vaker via het internet, in de vorm van cyberpesten.

Pesten blijft een hardnekkig probleem op scholen en onder kinderen. Tegenwoordig gebeurt het pesten steeds vaker via het internet. Dat brengt een extra uitdaging met zich mee, omdat het vaak onzichtbaar is. Soms start het pesten op het schoolplein en gaat het na school online verder. Hier staat goede informatie over cyberpesten onder kinderen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs.

 

 

Bekijk ook deze filmpjes van Children Full of Life, over Meester Kanomori en zijn klas.

Kanamori heeft een bijzondere manier van lesgeven. Hij leert kinderen plezier te hebben en samen gelukkig te worden. Het zijn 5 filmpjes!

6 Tips: Wat kun je doen als je kind gepest wordt

Wat kun je zelf doen?

  • Ik help je kind weer in balans te komen en zich goed te voelen over zichzelf.
  • Voor kinderen doen we eerst een intake, met een foto. Dus ZONDER dat je kind erbij is. Daarna Komt je kind een keer naar de praktijk. Ik leer hem/haar dan zich goed te voelen. Gepest zijn is een trauma. Dat gaan we direct oplossen.
  • Ik leer je kind zich (weer) sterk te voelen. Het krijgt een beter zelfbeeld.
  • Het pesten moet stoppen. Daar kan ik helaas niet bij helpen.
  • Op afstand behandelen betekent 4 weken achter elkaar behandeling via een foto. Bij pesten is dat meestal niet voldoende. Maar als je echt niet hier naartoe kunt komen met je kind, dan proberen we het toch.
  • Hier staat welke foto daarvoor geschikt is.

Ben je zelf gepest? Hulp nodig om je weer goed en waardevol te voelen?

  • Zit je nu nog met onzekerheid, boosheid en verdriet?  Maak een afspraak om het in 1 consult op te lossen. Het maakt niet uit hoe lang het geleden is.
  • Mijn methode is een beetje vreemd. Maar het werkt enorm goed. Het verandert hoe je je voelt in je onderbewuste. Het lost de emoties op, op een heel diep niveau.

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven