praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe kun je weer meer genieten van het leven en de simpele dingen?

Echt genieten? Zet je verstand op nul. Niet denken. Alleen maar ervaren.

Genieten is een ervaring. Het is een gevoel, een beleving. Genieten is een bewustwording zonder er woorden aan te geven. Want als je er woorden aan geeft dan ben je weer aan het denken. Denken en genieten kan niet tegelijk. Zodra je denkt: “Oh heerlijk” is je denken weer bezig, en ben je dus niet meer aan het genieten. Dus even terug: Zet je denken uit. En dan alleen maar ervaren. Dus kijk, luister, proef, ruik of voel. Hier en nu.

 

Er is zoveel om van te genieten

Je kunt genieten van de zon, een warm bad, lekker eten, een goed gesprek, de lente, een vrijpartij, een boek of film, uitslapen, een wandeling, mooie muziek, thuiskomen, een geur, en nog veel meer. Je kunt genieten van een avondje uit, of van een avondje thuis. Kortom je kunt elke avond genieten.
Waar je van kunt genieten, is voor iedereen anders. Maar er zijn ook mensen die nergens van kunnen genieten. Of die er geen tijd voor hebben. Of die niet meer weten hoe dat moet.

Oefening om te leren genieten: Geniet van een boswandeling.

Ga naar een bos, maak je hoofd leeg, en geniet van de ervaring. Je kunt genieten door aandachtig te voelen: de zacht verende aarde onder je voeten, en de koele vochtige lucht op je huid. Maar voel ook even hoe de stam van een boom aanvoelt, een twijg of een blaadje. Je kunt genieten door echt te zien: de dauw op de spinnenwebben, de schittering van het zonlicht op de frisse blaadjes, de voetsporen van reeën en konijnen. Je kunt genieten van de geuren van het bos, die elk seizoen anders zijn, en van de gezonde lucht die je inademt. Of je kunt genieten door te luisteren: naar het geritsel in de struiken, het getjilp en gefluit van de vogels, het timmeren van een specht, en van het geluid van een briesje door de blaadjes, en het geluid van je eigen voetstappen...

Jij kunt kiezen of je aandacht geeft aan iets positiefs, of aan het negatieve.

Je kunt genieten van de boswandeling, met je volledige bewustzijn en met alle zintuigen... Of je kunt nadenken over je werk, de boodschappen, je relatie, je to-do-list of de politiek. Geniet je dan nog? Jij bent de baas in je brein. Je hoeft je niet te laten meesleuren naar negativiteit en ellende. Natuurlijk kun je je zorgen maken om je kwaaltjes, je kinderen of de wereld. Maar toch kun je genieten van simpele dingen die altijd al om je heen zijn.

Dus stop met denken. Breng de aandacht naar wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt.

Dan pas ben je echt aanwezig. Op dit moment, op deze plek. Hier en nu. Dan pas kun je echt genieten.

 

8 Tips om meer te genieten

Wat kun je zelf doen om weer meer te genieten?

1. Proef met aandacht.
Je kunt genieten van 1 dropje. Of van 3. Of je kunt de hele zak leegeten, en nog steeds verlangen naar meer. Verzadiging komt pas als je behoefte is vervuld. Begint dat snoepen niet met de behoefte aan genot? Zolang je niet geniet blijf je maar dooreten!

2. Je kunt het beste genieten van datgene waar je ook echt behoefte aan hebt.
Het is lastig te genieten van seks als je eigenlijk behoefte hebt aan intimiteit! En het is ook lastig te genieten van een gebakje als je behoefte hebt aan troost. Zorg dat je krijgt wat je nodig hebt.

3. Je kunt nog méér ergens van genieten, na uitstel.
Elke dag pizza verveelt al snel... Maak het weer bijzonder door het een poosje niet te doen.

4. Afwisseling helpt.
Als je altijd hetzelfde doet, is het lastig om daar nog echt met aandacht van te genieten. Dus drink eens iets anders, ga ergens anders wandelen, eet iets nieuws. Hang je mooiste schilderij op een andere plek, dan zie je hem weer.

5. Verwacht niets, dan is alles leuk.
Hoe kun je ergens van genieten, als je verwachtingen te hoog zijn? Eigenlijk kan het dan alleen tegenvallen of meevallen. Beide zijn een beoordeling, hebben niets met genieten te maken. Als je wilt genieten, dan kun je gewoon gaan genieten van wat er is. En dat hoeft niet persé luxe, duur of het beste te zijn.

6. Blijf in het hier en nu
Je bent niet je lichaam, je bent je bewustzijn. Dus als je lichaam aan het strand is, en je gedachten zijn bij het strijkwerk, waar ben JIJ dan?

7. Kies waar je met je gedachten zit.
je bent bewustzijn, en daarom kan het ook andersom: Als je in de trein zit, onderweg naar je werk, en je gedachten zijn bij je vakantie in Spanje, dan ben jij dus even op vakantie in Spanje! Zo kun je ook in gedachten bij je kind zijn als die een moeilijke toets heeft, of bij je vriend in het ziekenhuis. En val ze dan niet lastig met jouw zorgen om hen, maar steun ze door positief te denken!

8. Kies wat je tot je neemt, matig negatieve invloeden
Maak je je zorgen over de wereld? Als de beelden van het journaal blijven echoën in je hoofd, kijk dan geen journaal. Het is niet verplicht. Wil je toch op de hoogte blijven? Dan kun je het nieuws op volgen op nu.nl. Geen heftige beelden, dus minder belastend voor je gezondheid.

9. Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult.
Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik je helpen, meer te genieten?

  • Is er een oorzaak waarom je niet kunt genieten? Ik help je die te vinden en op te lossen.
  • Sommige mensen straffen zichzelf onbewust. Zij mógen niet genieten. Dat verbieden ze zichzelf. Als dat aan de hand is, dan kan ik je helpen ontdekken waarom je dat niet mag. En dat lossen we op.
  • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
  • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

Zo leuk om je inspirerende en vaak herkenbare inspiratiemails te lezen! Zit nu op de bank heerlijk te genieten van een toastje en ben dankbaar voor mijn lieve vriend en onze mooie dochter waarover ik altijd complimentjes krijg dat ze zo vrolijk meisje is en lekker in haar vel zit. Door je mailtjes word ik altijd weer even herinnerd aan de simpele/goede/dankbare momenten in het leven :) ga zo door!

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven