praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Bewustzijn en zelfbewustzijn

 

Echt genieten, hoe doe je dat?

Hoe kan ik weer meer genieten van het leven en de simpele dingen?

Er is zoveel om van te genieten: de zon, een warm bad, lekker eten, een goed gesprek, de lente, een vrijpartij, een boek of film, uitslapen, een wandeling, mooie muziek, thuiskomen, een geur, en nog veel meer. Je kunt genieten van een avondje uit, of van een avondje thuis. Kortom je kunt elke avond genieten.

Waar je van kunt genieten, is voor iedereen anders. Maar er zijn ook mensen die nergens van kunnen genieten. Of die er geen tijd voor hebben. Of die niet meer weten hoe dat moet.

Genieten doe je, door je verstand op nul te zetten. Niet denken. Alleen maar ervaren.

Genieten is een ervaring. Zonder oordeel. Want oordelen is denken. Denken en genieten kan niet tegelijk. Zodra je denkt: “Oh heerlijk” is je denken weer bezig, en ben je dus niet meer aan het genieten. Dus even terug: Zet je denken uit. En dan alleen maar ervaren. Dus kijk, luister, proef, ruik of voel. Hier en nu.

Je kunt door een bos lopen, en genieten van de ervaring.

Door de zacht verende aarde onder je voeten te voelen, en de koele vochtige lucht op je huid. Je kunt genieten door echt te zien: de dauw op de spinnenwebben, de schittering van het zonlicht op de frisse blaadjes, de voetsporen van reeën en konijnen. Je kunt genieten van de geuren van het bos, die elk seizoen anders zijn, en van de gezonde lucht die je inademt. Je kunt genieten door te luisteren naar het geritsel in de struiken, het getjilp en gefluit van de vogels, het timmeren van een specht, en van het geluid van een briesje door de blaadjes...

Of je kunt nadenken over je werk, de boodschappen, je relatie, je to-do-list of de politiek. Geniet je dan nog?

Dus stop met denken. Breng de aandacht naar wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt.

Dan pas ben je echt aanwezig. Op dit moment, op deze plek. Hier en nu. Dan pas kun je echt genieten.

 

8 Tips

Wat kun je zelf doen?

 • Je kunt genieten van 1 dropje. Of van 3. Of je kunt de hele zak leegeten, en nog steeds verlangen naar meer. Verzadiging komt pas als je behoefte is vervuld. Begint dat snoepen niet met de behoefte aan genot? Zolang je niet geniet blijf je maar dooreten!
 • Je kunt het beste genieten van datgene waar je ook echt behoefte aan hebt. Het is lastig te genieten van seks als je eigenlijk behoefte hebt aan intimiteit! En het is ook lastig te genieten van een gebakje als je behoefte hebt aan troost. Zorg dat je krijgt wat je nodig hebt.
 • Je kunt nog méér ergens van genieten, na uitstel. Elke dag pizza verveelt al snel... Maak het weer bijzonder door het een poosje niet te doen.
 • Ken je dit: Je hebt een mooie vakantie geboekt, je zorgt dat al het werk afgerond is voor je vertrekt, je laat je huis netjes achter, de dieren zijn naar de oppas, je moet de kinderen bezighouden onderweg, en als je aankomt zijn je gedachten nog steeds bij het werk. Geniet je dan?
 • Of ken je dit: Je komt aan op je vakantieadres en het huisje valt tegen. Of het zwembad leek in de folder veel groter. Kortom, vakantie verpest. Als je verwachtingen al zo ontzettend mooi zijn, dan kan het tegenvallen natuurlijk. En dan kun je boos worden en een ander huisje eisen. Maar als je kwam om te genieten, dan kun je ook gewoon gaan genieten van wat er wél is.
 • Je bent niet je lichaam, je bent je bewustzijn. Dus als je lichaam aan het strand is, en je gedachten zijn bij het strijkwerk, waar ben JIJ dan?
 • Andersom: Als je in de trein zit, onderweg naar je werk, en je gedachten zijn bij je vakantie in Spanje, dan ben jij dus even op vakantie in Spanje! Zo kun je ook in gedachten bij je kind zijn als die een moeilijke toets heeft, of bij je vriend in het ziekenhuis. En val ze dan niet lastig met jouw zorgen om hen, maar steun ze door positief te denken!
 • Heb je me gemist? Nee want ik was al die tijd in gedachten bij je.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

 Wat kan ik voor je doen?

 • Is er een oorzaak waarom je niet kunt genieten? Ik help je die te vinden en op te lossen.
 • Sommige mensen straffen zichzelf onbewust. Zij mógen niet genieten. Dat verbieden ze zichzelf. Als dat aan de hand is, dan kan ik je helpen ontdekken waarom je dat niet mag. En dat lossen we op.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.
 • Slecht zelfbeeld? Ik help je je zelfbeeld te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik help je sterk en zelfbewust te zijn.
 • Ik kan je helpen oude boosheid en verdriet los te laten. Ik help je vrede te krijgen met jezelf, je opvoeding, je ziekte, je toekomst, je ex. Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik help je snel en eenvoudig trauma's op te lossen. Niet verwerken maar echt oplossen.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Daarom werkt het zo goed.
 • Hooggevoelig? Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. En hooggevoeligheid kun je afleren. En ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

  

Meer lezen?

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratiemails: Bewustzijn & Zelfbewustzijn


 1. Zo leuk om je inspirerende en vaak herkenbare inspiratiemails te lezen! Zit nu op de bank heerlijk te genieten van een toastje en ben dankbaar voor mijn lieve vriend en onze mooie dochter waarover ik altijd complimentjes krijg dat ze zo vrolijk meisje is en lekker in haar vel zit. Door je mailtjes word ik altijd weer even herinnerd aan de simpele/goede/dankbare momenten in het leven :) ga zo door!

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven