praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Angst overwinnen waar hij zit: in het onderbewuste.

Angst is moeilijk te overwinnen omdat hij vanuit het onderbewuste komt

Ik zal je niet snel vertellen, dat je het gevecht met jezelf moet aangaan. Vechten tegen jezelf, daar word je alleen maar moe van. En je wint het nooit. Of het nu gaat om verslavingen, eetbuien, negatief denken, negatief zelfbeeld, onzekerheid, boosheid...  Ertegen vechten is niet de beste manier. Alleen bij angsten ligt dat anders. Examenangst, sociale angst, rijangst, podiumangst... eraan toegeven helpt je niet. Hier moet je toch het gevecht met jezelf aangaan. Maar wel op een goede manier.

 

Angst wil je waarschuwen. Angst behoedt je voor gevaar.

Als je bijvoorbeeld een leeuw tegenkomt, dan zul je angst voelen. Die angst zorgt ervoor dat je gaat vechten, vluchten of verstijven. Nog vóórdat je erover kunt nadenken. Drie mogelijkheden, die kunnen zorgen dat je het overleeft. Bij angst komen allerlei hormonen bij tevoorschijn. Die zorgen ervoor dat je hart sneller pompt. Dat je meer zuurstof opneemt. Dat het bloed naar de spieren gaat. Dat je lichaam er klaar voor is, om te vechten of vluchten. Ook als je verstijft, voel je je hart in je keel kloppen. Je bent heel alert. Nu komen we niet zo vaak meer leeuwen tegen. Maar je lichaam geeft dezelfde reactie, als je angst voelt bij sociale contacten, examens, nieuwe situaties, spreken in het openbaar, autorijden, enz.

In noodsituaties moet je direct reageren. Niet eerst even afmaken waar je mee bezig was.

Je kunt niet eerst even rustig de mogelijkheden afwegen. De angst zorgt ervoor dat alle processen stoppen. Dat je alleen maar kunt vechten, vluchten of verstijven. Angst is een overlevingsstrategie. Dat is het lastige van angsten: ze trekken alle aandacht. Ze zetten het denken buiten spel. De angst maakt jou wijs, dat je moet vluchten of verlammen. Daarom is het zo moeilijk, om je te concentreren op je speech, als je angst voelt. Als je tegen jezelf zegt : "Ik hoef niet bang te zijn", dan heeft dat geen enkel effect. De angst is sterker.

Angst moet worden aangepakt, waar hij zit. In het onderbewuste. Dat lukt niet met woorden. Wel met beelden.

Met eenvoudige visualisaties kun je de angst onschadelijk maken. Net zoals je boosheid en verdriet in het onderbewuste kunt oplossen, zo kan dat ook met angsten. Maar daarbij is het wel belangrijk dat je sterker wilt zijn dan de angst. Wil je sterker zijn, dan kun je de tips en visualisaties gebruiken. Wil je alleen geen angst voelen, dan krijg je angst voor de angst. Dan wil je dat gevoel uit de weg gaan. En dus is de angst bij voorbaat sterker dan jij.

Toch ben jij sterker dan de angst.

Stel je hebt een dochtertje en jullie zijn allebei bang voor muizen. En er wandelt een muis door de keuken. Als je je kind wilt beschermen ben je opeens heel krachtig, ondanks je eigen angst. Díé kracht kun je in jezelf aanboren. Ook zonder dochtertje. Wil je het slachtoffer zijn van de angst, of wil je de kracht in jezelf gebruiken? Want die kracht heb je zeker!

 

Tevens veel minder last gehad van angsten de afgelopen weken, bizar en zo fijn! Dit had ik niet durven dromen haha

 

5 Tips tegen angst

Wat kun je zelf doen tegen angst?

  • Bij angst is gronden heel belangrijk. Door de angst gaat alle energie naar het hoofd, en ben je je gronding kwijt. Van tevoren gronden helpt je rustig te blijven. Hoe je goed kunt gronden lees je hier.
  • Ook edelstenen of etherische olieën kunnen helpen bij angsten. Niet alleen 'rescue' maar ook juist geuren die je stevig op de grond zetten. Overleg even met een specialist op dit gebied.
  • Angst kun je ook zien als 'uitdaging'. Wil je er voor weglopen, of wil je het proberen? Als je alle angst uit de weg was gegaan, dan had je nu niet kunnen fietsen of zelfs lopen.
  • Als iets gemakkelijk is, levert het je ook niet veel zelfwaardering op. Dat wat wat meer moeite kost, geeft je ook een goed gevoel. En als je je angst overwint , mag je daar best even trots op zijn. Ook als het om kleine angstjes gaat.
  • Je hebt jezelf waarschijnlijk keer op keer gestraft als iets niet lukte door je angst. Beloon jezelf dan ook als iets wél lukt! Dus niet denken "Alle anderen kunnen het, dus ik moet het ook kunnen", maar vier je overwinning. Geniet er van!

 

Ik wilde je even laten weten dat mijn dochter geslaagd is!!
Ze heeft er ontzettend hard voor gewerkt en ik denk toch ook dat mede dankzij jouw behandelingen ze weinig last van stress heeft gehad.....
Mijn dank is groot.....

Wat kan ik voor je doen?

  • Angsten hebben altijd een oorzaak. Ik kan je helpen de oorzaak te vinden en op te lossen.
  • Angst is een energie met een richting. Ik leer je hoe je met de angst kunt omgaan. Hoe je paniekaanvallen kunt afbuigen.
  • Ik kan helpen bij examenangst, rijangst, spreekangst, stotteren, enz.
  • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
  • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven