praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Vergeven? Je wilt hem de hersens inslaan!

Kún je wel vergeven? Of is dat verraad aan jezelf?

"Ik weet het." Zei ze. "Ik moet hem vergeven."
"Oh ja?" Vroeg ik.
"Ja, dat zeggen ze toch? Dat je pas rust krijgt van binnen, als je vergeeft".
Volgens mij is het andersom. Je kunt pas vergeven, als het niet meer zo'n pijn doet. Maar jij wilt hem niet vergeven. Je wilt hem de hersens in slaan. Hoe kun je die emoties op een goede manier ontladen?

Vergeven betekent niet:  "Het is oké, dat jij mij mishandeld hebt"

Want dat is niet oké. Vergeven is iets anders. Vergeven betekent dat je het loslaat. Dat je je over je eigen pijn heen zet. Dat je vanuit je hart voelt, dat de ander ook maar een mens is. En dus fouten maakt. En dus vergeven mag worden. Want als wij fouten maken, dan willen we ook vergeven worden.

Maar kún je wel vergeven? Of is dat verraad aan jezelf?

Diep van binnen voel je je gekwetst. Miskend, mishandeld, misbruikt. Als je iemand vergeeft, dan schreeuwt iets, diep van binnen: "En IK dan? Ben IK dan niet belangrijk?" Diep van binnen hebben we emoties die we liever verstoppen. Waar we ons voor schamen. Je mag niet in de slachtofferrol kruipen. Je mag niet jammeren. Je mag niet schreeuwen. Je mag niet boos doen, en je mag niet jaloers zijn. Jaja, we zijn goed opgevoed. Aangepast. Maar diep van binnen zitten soms heftige emoties.

Je hebt verschillende niveaus van bewustzijn. Dat lagere niveau mag er ook zijn.

Je hebt 7 chakra's. Het middelste is het hartchakra. Daar zit je "ik". In je hartchakra wil je liefde en harmonie. Daar wil je vergeven. Maar in de drie chakra's daar onder zit een heel ander soort bewustzijn. Daar zitten die heftige emoties. Daar wil je erkenning. Je wilt gezien en gehoord worden. Laten we eerlijk zijn: Je wilt gerechtigheid. Wraak. Bij sommigen komt dit lagere bewustzijn bij elk ruzietje naar boven. Dan word je gemeen als je boos bent. Bij anderen is dit bewustzijn flink onderdrukt. Die weten niet eens, dat ze deze emoties hebben. Maar ze storen wel.

Deze emoties moeten op een goede manier ontladen worden.

Dat kan. Energetisch, en met visualisatie. Dan wordt het rustig in je onderste chakra's. En diep van binnen. Dán voel je vrede met de situatie. Dan pas kun je vergeven. En dan kun je weer leven vanuit je hartchakra.

9 Tips: Wat kun je doen als je nog zo boos bent?

Wat kun je zelf doen

  • Vergeven is: Jezelf uit je lagere chakra's tillen, en naar je hartchakra gaan. Van emotie naar gevoel, dus. Dat is mooi. Maar dat kan pas als de emoties tot rust zijn gekomen. Je kunt emoties wel onderdrukken, maar dat levert meer innerlijke spanning op.
  • Tegen iemand zeggen dat hij moet vergeven, is net zoiets als tegen iemand zeggen dat hij moet stoppen met bloeden. Je kunt pas vergeven, als je er zelf aan toe bent.
  • Vaak zit het in de opvoeding. Als je ruzie hebt moet je het goedmaken. En als iemand sorry zegt, dan moet je hem vergeven. Leuk. Maar het werkt niet in de lagere chakra's. Als je je gedwongen voelt het te vergeven, dan wordt je diep van binnen alleen maar bozer.
  • Voor de duidelijkheid: We zijn fatsoenlijke mensen. We willen die diepste emoties wel ontladen, maar op een veilige manier. Zonder de ander iets aan te doen. Dus we gaan niet de confrontatie met die ander aan. Alleen met de emoties in jezelf.
  • Het gesprek aangaan met de dader, heeft geen zin. Zelfs niet, als je échte excuses krijgt. Het neemt de pijn niet weg. Als ik jou een schop geef, en dan sorry zeg... is het dan oké? Natuurlijk niet.
  • Doet het nog steeds pijn? Sta jezelf toe daar boos over te zijn. Sta jezelf toe die emoties te hebben.
  • En wees lief voor jezelf. Zoek troost. Geef jezelf troost. Troost je innerlijke kind.
  • Is het andersom? Hoop je dat jij vergeven wordt? Geef de ander dan alle (ALLE!) tijd om er over te praten. Steeds weer. Wees altijd open en bereikbaar. Als je maar 1 keer geïrriteerd reageert begint het proces weer opnieuw.
  • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

 

Wat kan ik voor je doen?

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven