praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Jij bent de beste moeder voor je hooggevoelige kind

"Doe ik het wel goed als moeder?" Als je hooggevoelig bent hoef je daar niet onzeker over te zijn.

"Doe ik het wel goed als moeder?" Als je hooggevoelig bent hoef je daar niet onzeker over te zijn. Het is niet makkelijk om nieuwetijds-moeder te zijn. Als kind had je het al lastig, als je zelf hooggevoelig was. Als je nu zelf kinderen hebt, en ziet hoe ze worstelen met zichzelf en met de wereld, dan wil je ze beschermen. Maar dat is moeilijk als je je onzeker voelt. Jammer, dat je je onzeker voelt. Want jij weet wel wat het beste is voor jouw kind.

Veel moeders van hooggevoelige kinderen zijn zelf ook hooggevoelig.

Als kind had je het al lastig. Omdat je je niet begrepen voelde. Niemand snapte dat jij moeite had met drukte, verlegenheid, gevoeligheid, onverwachte dingen, lawaai, groepsdruk, spreekbeurten, oneerlijkheid, enz. Je ouders zeiden dat je je niet moest aanstellen. Dat je gewoon gezellig mee moest doen. Dat je niet bang moest zijn. Maar jij wist niet hoe dat moest, 'niet bang zijn'. Want je voelde zoveel binnenkomen en je wist niet hoe je dat weer uit je lijf moest krijgen.

Nu heb je kinderen. Je ziet dat zij er net zoveel last van hebben als jij, vroeger.

Je wilt ze beschermen, maar ook goed begeleiden en stimuleren. Laten we eerlijk zijn. Jij weet precies wat je kind nodig heeft. Want jij weet dat niet alleen uit ervaring, maar je voelt het ook aan. Jij gebruikt geen standaard-oplossingen. Jij bent niet ‘consequent’, maar jij voelt in iedere situatie even in: Wat heeft mijn kind NU nodig? Dat kan de ene keer iets anders zijn dan in een volgende, zelfde geval.

Jammer, dat je je onzeker voelt. Want jij weet wel wat het beste is voor jouw kind.

Maar je weet ook dat anderen daar andere ideeën over hebben. Mag je je kind ‘beschermen’ tegen een druk familiefeest? Je gevoel zegt van wel. Maar de hele familie zal zich laten horen. Mag je je kind thuis houden van school, alleen omdat hij moe is? Jij voelt aan dat hij dat even nodig heeft. Maar je maakt je wel zorgen over wat de leerkracht ervan zal vinden. Of de buren. En je moeder. Ze zullen het wel  ‘niet goed’ vinden. Zij vinden vast dat je je kind teveel beschermt.

Jij voelt al van tevoren aan dat iemand er anders over denkt. Dat ze het niet leuk zullen vinden.

Die ander kan zo’n krachtige (starre, kortzichtige) energie uitstralen. Daar voel jij je niet prettig bij. Jij krijgt die energie binnen in je eigen energieveld. Omdat je je automatisch afstemt op de ander. En de energie van die ander voelt zo anders dan je eigen energie. Je raakt erdoor uit balans. Jij bent zo druk met “Hoe krijg ik die onprettige energie weer uit mijn aura”, dat je jezelf een beetje kwijt bent. En dat is geen onzekerheid!

Je voelt al van tevoren aan dat je dat rotgevoel weer zult krijgen.

Als je je schoonmoeder gaat vertellen dat jullie niet op hun feestje komen. Als je de juf gaat vertellen dat jouw dochter bij de muur moet zitten om zich prettiger te voelen. En als je de zweminstructeur gaat vertellen dat jouw kind niet gedwongen moet worden als hij iets eng vindt. Dat rotgevoel is geen onzekerheid, het is geen angst. Het is gewoon je gevoeligheid. Je voelt de energie van een ander en het brengt je uit balans.

Jouw kind heeft geluk, dat jij hem zo goed begrijpt. Dat jij hem beschermt als dat nodig is.

En dat jij hem met heel veel geduld en begrip leert, steeds beter naar zichzelf te luisteren, in balans te blijven, en toch steeds meer te durven en aan te kunnen. Je mag trots zijn op jezelf. Je kind had zich geen betere moeder kunnen wensen. Alstjeblieft, doe mij een plezier, blijf geloven in jezelf en luister naar je eigenwijsheid! 

15 Tips voor moeders van hooggevoelige kinderen

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Jouw doel is je kind zo goed mogelijk voor te bereiden op het leven, zodat hij zichzelf kan redden. Jouw doel is niet hem zo goed te beschermen dat hij nooit problemen zal krijgen. Zolang dit klopt heb je altijd gelijk en hoef je niemand iets uit te leggen.
 • Als jij wat minder onzeker zou zijn was het leven veel gemakkelijker voor jou. Maar ben je wel onzeker? Ik heb gemerkt dat veel gevoelige mensen denken dat ze onzeker zijn. Wat is het tegenovergestelde van onzeker? Zelfverzekerd? Eigenwijs? Zelfstandig? Dat bén je toch? Als je in je eentje thuis zit ben je niet onzeker. Dan weet je het allemaal heel goed. Dus ben je niet onzeker.
 • Je voelt je alleen heel anders als je met andere mensen te maken hebt. Omdat je hun energie aanvoelt. En dat is geen onzekerheid, dat is gevoeligheid. Zorg dat je goed gegrond bent en leer hoe je je goed afsluit voor overprikkeling. Als je gegrond en beschermd bent kun je de confrontatie met iedereen aan.
 • Probeer nooit direct ja of nee te zeggen. Neem je NU voor om in zulke gevallen altijd te antwoorden met: "Ik wil er even over nadenken, ik laat het je binnenkort weten" of: "Even thuis overleggen".
 • Neem een beslissing als je in je eigen omgeving bent. Bij je ouders/op school/ergens anders kost het meer moeite te voelen wat jij zelf wilt en wat jij belangrijk vindt. Nogmaals:"Ik denk er even over na". Standaard, altijd.
 • Opvoedingstips gaan over opvoeden, niet over je kind. Jij weet wat je kind nodig heeft. Ook als je geen expert bent op het gebied van opvoeden.
 • Vind je het moeilijk om leraren, oma's, zweminstructeurs enz. te vertellen wat jij vindt dat er moet gebeuren? Stel je voor dat jij een halve meter groter bent dan zij. Dat beeld verandert je gevoel, je vóélt je dan ook groter, sterker, belangrijker.
 • Stel je voor dat er een riviertje stroomt, vanuit jouw hart, door je keel, door je mond naar buiten, en bij de ander naar binnen. Laat de woorden gewoon meedrijven op dat riviertje.
 • Vind je het moeilijk je mening duidelijk te maken, zoek het dan op op internet, print het uit, en praat erover nadat de ander het gelezen heeft.
 • Als je een gevoels-mens bent, dan is jouw talent je gevoel. Ga dan ook op je gevoel af, en probeer niet alles te beredeneren, verantwoorden of bewijzen, want dat is meer iets voor verstands-mensen. Die kunnen niet zo goed op hun gevoel afgaan, dus die moeten wel logisch beredeneren. Jij hoeft dat niet, jij weet wel wat goed is, ook als je het niet zo goed kunt uitleggen.
 • Pas wel op dat je niet gaat projecteren. Als je kind vrolijk een spreekbeurt aan het voorbereiden is, praat hem dan geen angst aan omdat JIJ het altijd eng vond.
 • Gevoelige ("onzekere") vrouwen zoeken vaak een zelfbewuste man. Grote kans dat hij andere ideeën heeft over opvoeden dan jij. Maar ik weet zeker dat jij er meer over gelezen hebt. Jij denkt er meer over na, jij praat erover met je vriendinnen. Jij vraagt hen naar hun mening en inzichten. Je zou dus kunnen zeggen: Hij heeft een mening, maar jij hebt meer kennis en inzicht.
 • Iedereen lijkt het beter te weten of makkelijker te doen? Zou jij hún kind kunnen opvoeden? Waarschijnlijk wordt dat erg moeilijk. Hetzelfde geldt andersom. Niemand kan het zomaar even overnemen van jou. Jij hebt een bijzondere band met je kind, jij weet het beter dan alle anderen.
 • Natuurlijk zijn er ook moeders die moeite hebben om goed zijn voor hun kind. Moeders die zelf nog zo sterk het gevoel hebben dat ze niet geliefd worden, er niet mogen zijn, nooit kregen wat ze nodig hadden, enz. Dan wordt het heel lastig om je eigen behoeften uit te schakelen, en je kind te geven wat het nodig heeft. Omdat je het zelf ook nog zo nodig hebt. Merk je dat jij hier moeite mee hebt, zoek dan hulp. Voor jezelf en voor je kind.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik help je stevig in je schoenen te staan.
 • Je zelfbeeld kan ook wel beter waarschijnlijk... ik help je daar graag bij.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Stress en spanning halen we uit je lijf.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Nieuwste artikelen:

 

 

Elke keer lees ik met veel plezier je mails vol met inspiratie.
Deze keer werd ik er echt recht door in mijn hart door geraakt.
Wat een prachtige tekst over moeders!
Zo voel ik me precies over mijn kinderen.
Dank je wel voor je mooie inzichten. Ik ga het zeker toepassen.
Met heel mijn hart dank ik je hiervoor!

Dank je wel Jackelien voor je mooie treffende woorden.
Ze kwamen recht in mijn hart….

Prachtige mail en heel herkenbaar, dank je wel!

Prachtig weer. Ik houd van jouw teksten.
Vandaag uiteindelijk met de kids thuis gebleven omdat dat nodig was.....

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven