praktijk voor natuurlijk genezen

menu

"Ach, hij is gewoon jaloers."

Vervelend gedrag van je kind heeft een oorzaak. Help je kind de oorzaak op te lossen. Dat is beter dan alleen gedrag corrigeren.

Ach, hij is gewoon jaloers… Ach, zij heeft altijd wel wat te zeuren… Ach, ze wil gewoon aandacht… Negeer hem maar, dan houdt hij wel op. 
Hoe zou je het vinden als iemand dit over jou zei? Je zou je miskend voelen waarschijnlijk. Want hier wordt je gedrag veroordeeld zonder dat iemand je vraagt wat er in je omgaat. ‘Vervelend’ gedrag heeft altijd een oorzaak. Je kind kan niet duidelijk onder woorden brengen wat er in hem omgaat. Hoe help je je kind met zijn emoties?

 


Als je lekker in je vel zit en tevreden bent, dan gedraag je je niet vervelend.

Je kind kan niet duidelijk onder woorden brengen wat er in hem omgaat. En wij ouders hebben vaak niet de tijd om echt naar onze kinderen te luisteren. Wij hebben al snel een conclusie getrokken. “Hij is gewoon jaloers”. En dan geven we opdrachten. Je moet aardig doen. Je moet samen spelen. Je moet niet jaloers zijn. En dan laten we ze weer verder aanmodderen met hun emoties. We hebben het alleen maar moeilijker gemaakt.

Je kind vertelt wat hij voelt door de situatie te noemen. En dan hoopt hij dat jij snapt hoe hij zich voelt.

Hij zegt “Zij gooit mijn blokken steeds op de grond.” Hij bedoelt “Zij treitert mij stiekem zodat ik straf krijg, en dan lacht ze me uit.” En hij hoopt dat jij snapt dat hij zich machteloos voelt, omdat jij steeds weer boos op hem wordt, terwijl hij zo zijn best doet. En zij doet gemeen. Maar iedereen vindt haar zo schattig en lief. Dat snapt hij niet. Hij wil ook lief gevonden worden. Hij is bang dat zijn zusje ervoor zorgt dat jij niet meer van hem houdt. 

Vraag dus niet “Waarom deed je dat?”. Want dan vertelt hij alleen maar iets over blokken. Je kunt beter vragen “Wat voelde je toen je dat deed?” En dan verder praten over die emotie. Misschien kun je er zo achter komen wat hem écht dwars zit. Laat hem weten dat hij belangrijk voor je is, en dat je hem wilt helpen.

Om je een beetje te helpen hier een soort vertaling:


Jaloers: Je kind is bang minder belangrijk gevonden te worden. Bang om de bescherming en liefde van de ouders kwijt te raken.
Aandacht vragen: Je kind wil gerustgesteld worden. Hij wil weten dat hij belangrijk voor je is.
Zeuren:  Hij voelt zich niet lekker en weet zelf niet waarom. En hij weet ook niet hoe hij dat kan veranderen.
Knijpen, slaan, duwen: Je kind voelt zich machteloos. Zijn broer/zus krijgt 'alle' aandacht en liefde. Hij ziet zijn broer/zus onbewust als concurentie. Zij maken zijn leven moeilijk.

 

9 Tips: Hoe ga je om met de emoties van je kinderen?

wat kun je zelf doen?

 • Wij volwassenen hebben dezelfde emoties. Wij gaan ook zeuren als we niet genoeg aandacht krijgen van onze partner. Wij zijn ook boos als een collega meer waardering krijgt dan wij. Dan vinden we dat ook niet eerlijk. En wij zijn ook jaloers als onze geliefde meer aandacht heeft voor iemand anders. Met die emoties is niets mis. Leer je kind er goed mee om te gaan.
 • Ieder kind heeft aandacht en liefde nodig. Een kind moet voelen dat het in het gezin een eigen plek heeft. Dan voelt het kind zich veilig en kan het zelfvertrouwen opbouwen. Als een ander kind meer aandacht krijgt is die veiligheid weg en gaat het kind vechten voor zijn plek. Dat is pure overlevingsdrang. Gedrag corrigeren lost het probleem niet op. Aandacht wel.
 • Uitzondering: Sommige kinderen zoeken een ander soort aandacht. Die willen in de spotlight staan en ze willen applaus. Tsja, de één wil voetballer worden en de ander wordt Musicalster... 
 • Er zijn een paar worden die laten zien dat er iets diepers aan de hand is. Het gaat om "altijd" en "nooit, "iedereen" en "niemand". Als je kind een van deze woorden gebruikt moeten je alarmbelletjes gaan rinkelen. Dus niet zeggen dat hij overdrijft, maar even echt een goed gesprek hebben.
 • Kinderen proberen technieken uit en kopiëren gedrag van volwassenen. Als je kind ander gedrag vertoont vraag je dan ook even af wie hij nadoet. Doe jij zo als je iets van je moeder gedaan wilt krijgen, of doet je partner zo als hij moe thuiskomt?
 • Beloon gewenst gedrag met een compliment. Als je kind gewoon vraagt om een koekje kun je een compliment geven omdat hij niet zeurt, slijmt, jengelt of dreigt.
 • Voor kinderen is de wereld groot en onbegrijpelijk. Leg dingen uit. Alleen "Nee" of "houd op" is niet genoeg.
 • Heeft je kind een beetje hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een intake voor je kind. Via een foto kijk ik wat er aan de hand is in het energieveld en het onderbewuste van je kind. Meestal kan dat ook via de foto worden opgelost. Je kind hoeft dan niet naar de praktijk te komen. Je kind zit weer beter in zijn vel en dat zul je daarna ook merken aan het gedrag.  Lees hier hoe ik kinderen behandel.
 • Zelf een beetje hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een volwassenen-consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik helpen bij vervelend gedrag van je kind?

 • Ik kan kijken wat de oorzaak precies is. En hoe je dat dus kunt oplossen. Heel specifiek voor jouw kind.
 • Ik kan zorgen dat hij/zij beter in zijn vel zit. Minder onrust en ontevredenheid.
 • Ik kan kijken of er blokkades zijn. En die kan ik oplossen via een foto.
 • Ik zie wat je kind dwars zit (niet altijd).
 • Ik zie ook wat de leuke kanten zijn aan je kind. Mocht je dat een beetje vergeten zijn.
 • Ik kan zien of de klachten een emotionele oorzaak hebben. En dat kunnen we dan oplossen.
 • Ik kan je kind leren minder last te hebben van hooggevoeligheid. Dan moet hij/zij wel naar de praktijk komen.
 • Ik kan je kind leren hoe het goed kan slapen, zonder angst.
 • Ik kan jou helpen beter in je vel te zitten.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een intake. Voor kinderen doen we eerst een intake, met een foto. Dus ZONDER dat je kind erbij is. Daarna kijken we of je kind een keer naar de praktijk komt, of op afstand behandeld kan worden.
 • Op afstand behandelen betekent 4 weken achter elkaar behandeling via een foto.
 • Hier staat welke foto daarvoor geschikt is.

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven