praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Je kunt hooggevoelig worden door stress.

De oorzaak van hooggevoeligheid is altijd stress en onveiligheid.

(Ik maak onderscheid tussen hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid.)
Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. Je was waarschijnlijk al wel gevoelig (sensitief). Maar ooit is er iets gebeurd waardoor je nóg gevoeliger werd. Hooggevoelig dus. Er zijn verschillende soorten oorzaken: incarnatie, prenataal, sociaal, opvoeding, trauma’s, voeding en straling. Het heeft altijd te maken met stress en onveiligheid. Dat leg ik hier even uit.

 

Stress doet hetzelfde met je lichaam als angst. 'Stress' is alles wat onrust geeft.

Bij angst voel je je onveilig. Dat is duidelijk. Bij stress zijn dezelfde hormonen actief. Daardoor krijg je bij stress ook een onveilig gevoel. Je lichaam is in een staat van paraatheid. De alarmbelletjes rinkelen in je achterhoofd. Je lichaam staat stijf van de adrenaline. Je voelt een enorme onrust in je lijf. Je staat klaar om te vechten of vluchten. Óf je bevriest en houdt je adem in. En in je hoofd is het een chaos.
Stress geeft dus een onveilig gevoel.

Bedankt voor de nieuwe inzichten en visualisatie tips die je me vanochtend hebt gegeven. Ik denk dat ik hier veel baat bij heb en deze ook goed kan toepassen in mijn dagelijks leven.

 

Veiligheid is een basisbehoefte. Zolang je angst of stress voelt kun je je niet ontspannen.

En hier zit het probleem. Als je een beetje gevoelig bent dan heb je behoefte aan rust. Ontspanning. Je relatie moet harmonisch zijn. Je wilt een fijn en rustig huis. Vriendelijke collega’s. Fijn werk dat je met aandacht en in alle rust kunt doen. Je hebt veel vrije tijd nodig. Je kinderen moeten lief zijn. De hond moet zich netjes gedragen. Je ouders en schoonouders moeten je privacy respecteren. En klaar staan zodra je hulp nodig hebt natuurlijk… En het zou fijn zijn als we dat allemaal hadden.

 

Stel je voor dat je dat allemaal had. Zo’n fijn en rustig leven. Zodra er iets minder lekker gaat word je onrustig.

Stel: Het is druk op je werk. Of je vader is ziek. Of je puberdochter trakteert je de hele dag op lawaai… Dan wordt je rust verstoord. Je voelt stress. Dat moet stoppen. Al je aandacht gaat naar de oorzaak van je stress. Dát is het probleem dus dat moet opgelost worden. Maar alles wat aandacht krijgt, groeit. Dus in dit geval groeit de onrust. In ieder geval in jouw beleving. Omdat jij je er aan ergert wordt het probleem steeds groter. Omdat jij rust nodig hebt, ervaar je steeds meer onrust om je heen. En in jezelf.

 

Zo word je steeds gevoeliger voor stress.

Alles wat er dan nog bij komt is teveel. Je kunt het niet meer hebben. Je kunt het niet negeren of loslaten. Want jij hebt geleerd: “Als iets onrust geeft, ga daar dan met alle aandacht naar kijken en los het op”. Dat is eigenlijk heel logisch. Als je denkt: “Wat zie ik nou?”, dan ga je turen. Als je denkt: “Wat hoor ik nou?”, dan spits je je oren. Dus als je denkt: “Wat voel ik nou?”, dan steek je je voelsprieten uit. Je gaat met alle aandacht naar wat je voelt. Je gaat je hele omgeving aftasten. Je gaat mensen aftasten. Je stelt je helemaal in op wat de ander voelt. Je laat het helemaal binnenkomen. Want je wilt weten of het wel veilig is.

Last van hooggevoeligheid? Ga dan alsjeblieft naar Jackelien.
Je krijgt helder advies, bruikbare handvatten in de vorm van visualisaties, en zoveel meer inzicht!


Ben je hooggevoelig? Dan was er een moment in je leven waarop jij besloot dat je je omgeving in de gaten moet houden.

Je besloot dat je altijd in de gaten moet houden wat een ander voelt. Omdat je van tevoren moet weten wat er zal gebeuren. En hoe iemand zal reageren. Dus je moet altijd alert zijn. Die beslissing, lang geleden, is de oorzaak van jouw hooggevoeligheid. Waarschijnlijk weet je niet meer welke situatie het was, of welke beslissing je toen nam. Meestal gaat dat vrij onbewust. Maar in je energieveld is alles opgeslagen. Dus ook de oorzaak van je hooggevoeligheid. Via je energieveld krijg ik beelden van de situatie. Samen krijgen we het wel helder.

 

Als je weet wat precies JOUW oorzaak was, welke beslissing je toen genomen hebt, en in welke situatie dat was, dan kun je dat ook oplossen.

Dat wil zeggen: je kunt een andere benadering kiezen. Je kunt je beslissing ongedaan maken. Daardoor kun je vanaf nú anders met dat soort situaties omgaan.
Hoe we het gaan oplossen lees je hier, maar lees eerst de 7 verschillende soorten oorzaken van hooggevoeligheid.

 

Beetje hulp bij nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

Leren omgaan met hooggevoeligheid is een rijke ervaring, net als een consult bij Jackelien!

 

 

 

Ik schrijf over hooggevoeligheid, positief denken, bewustzijn, relaties en opvoeden.

  • Elk nieuw artikel direct in je mailbox.
  • Elk onderwerp gezien vanuit vanuit het energieveld en het onderbewuste.
  • Met elke maand tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt.
  • Een keer per maand.  Gewoon gratis. 

 

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven