praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

...En wat is hoogsensitiviteit dan? Ben je hoogsensitief, dan ligt dat aan je chakra's.

Hoog-gevoeligheid is een gevoelige aura. Daar heb ik al over geschreven. Maar wat is hoog-sensitiviteit dan?

Hoogsensitiviteit is een verhoogde sensitiviteit in je chakra’s. Chakra’s zijn een soort draaikolken van energie. Een chakra verbindt het lichaam met de lagen van de aura. Je organen krijgen energie via de chakra’s. Levenskracht. Ben je hoogsensitief, dan gaat het meestal om een paar chakra’s. Elk chakra werkt op een ander niveau van bewustzijn. Daarom is hoogsensitiviteit in elk chakra anders.

 

Als een chakra slecht werkt krijg je klachten. Als het te goed werkt ook.

Bijvoorbeeld: Het voorhoofds-chakra. Je hersenen, je ogen en je oren krijgen levenskracht en energie via dit chakra. In het voorhoofds-chakra krijg je inzichten, visie, denkbeelden en inspiratie. Als dat chakra slecht werkt zie je het allemaal niet helder. Je kunt je slecht concentreren. Je denkt in kringetjes, in woorden, niet in beelden. Je hoofd kan vol, druk, warm of wattig aanvoelen.

Je bent gevoeliger voor nuance.

Als dat voorhoofds-chakra helder en gevoelig is, hoogsensitief dus, dan stromen de inzichten naar binnen. Je ziet het helder vóór je. Je denkt in kleuren. Je hersenen, ogen en oren krijgen veel heldere energie. Daardoor hoor je scherper. Je ziet alles helderder. Je ziet meer details. Je hebt een fijnere afstemming. Je kunt je voorstellen dat je dan juist eerder last hebt van lawaai. Alles wat lelijk is gaat door merg en been.

Vergelijk het met je tv. Je kijkt naar een film. Een man loopt door het bos. Als je het geluid van je tv op maximaal zet, dan hoor je blaadjes ritselen. Vogels fluiten. Een takje breekt. Je hoort aan de ademhaling hoe die man zich voelt. Je hoort bijna zijn gedachten. Je beleeft de film veel intenser met het geluid maximaal. Maar als je dan zapt naar een schietpartij met helicopters en sirenes...

Dan word je helemaal gek van het lawaai.

Gelukkig kun je het volume van de tv ook weer zachter zetten. Ook je chakra’s kun je wat minder sensitief zetten. Als dat nodig is. Bij hoogsensitiviteit is dat soms wel lastig. Sommige mensen lukt dat niet. Ik heb een aantal klanten gehad met een overgevoeligheid voor geluid. Zij droegen het liefst de hele dag geluid dempende oordoppen. De deurbel was ondraaglijk.

Dat los je niet op door je aura af te schermen.

Ook niet door het chakra minder open te zetten. Of een chakra wijd open staat of niet, heeft weinig te maken met hoogsensitiviteit. In zo’n geval moet je leren hoe je controle krijgt over de sensitiviteit.

Ik moet zeggen ik moest het even laten landen nadat ik bij u ben geweest gistermorgen, maar ik voel me zoveel beter. Ontspannen, positief en ik heb het gevoel alsof ik oorkleppen op heb en dus veel meer omgevingsgeluiden kan verdragen. Een heerlijk gevoel. Dankjewel daarvoor:) ik ga met de tips aan de slag. 

Beetje hulp bij nodig? Maak een afspraak.

7 Tips: Omgaan met hoogsensitiviteit

Wat kun je er zelf aan doen?

  • Als je sensitief bent heb je meer behoefte aan rust en stilte.
  • Ontspannen (spanning uit je lijf laten wegstromen) kan door yoga of meditatie.
  • Je kunt je ook even terugtrekken uit de hectische wereld door even te verdwijnen in een boek of film.
  • Plan elke dag of elke week ook tijd voor 'niks'. Geen sport, geen hobby, gewoon niks. Zet het in je agenda anders komt het er vast niet van.
  • Het gaat er niet om hoe hard het lawaai is, maar hoe hard jij het ervaart. Als het tv volume op 15 staat is dat om 20:00 uur misschien niet hard, maar om 3:00 's nachts lijkt het opeens knetterhard. Blijkbaar heb je een volumeregelaar in je hoofd. Visualiseer dat je die wat zachter zet.
  • Ben je hoogsensitief dan weet je heel goed wat goed is voor jou. vertrouw op jezelf en maak je eigen keuzes. Het maakt niet uit wat een ander daarvan vindt.
  • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

 

 Wat kan ik voor je doen?

  

   

Meer lezen?

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit


 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven