energetische therapie en visualisatie

menu

Seksueel misbruik: De boosheid moet er uit.

Als je seksueel misbruikt bent zit je vol met oude boosheid. Ook als je die boosheid niet voelt.

Sommige mensen die misbruikt zijn, zijn nooit boos.
“Nee, ik voel geen boosheid”, zei ze. “Wel verdriet. Heel veel verdriet. Maar geen boosheid. Ik ben eigenlijk nooit boos.” Is dat niet vreemd? Als je slachtoffer bent van seksueel misbruik, dan zou je daar toch boos over moeten zijn? Als je hoort dat je buurman zijn dochtertje misbruikt, dan word je toch woedend? Waarom dan niet als het om jezelf gaat? Er móét wel boosheid zijn.

Als je geen boosheid voelt, dan is dat omdat je het heel diep hebt weggestopt. Het is onbewuste boosheid geworden. Onbewuste boosheid veroorzaakt spanningen in je lichaam. Die spanningen veroorzaken uiteindelijk lichamelijke, emotionele en psychische klachten. Depressie bijvoorbeeld. Daarom: Ben je nooit boos, maar zit je wel vol spanning? Die onbewuste boosheid moet er uit.

Andere mensen die misbruikt zijn, zijn eigenlijk altijd boos.
Of vaak en snel boos. Of altijd knorrig en ontevreden (dat is een lichte vorm van boosheid). Hun boosheid zit altijd onder de oppervlakte. Zij hebben er last van, want ze willen niet boos doen tegen hun partner of hun kinderen. Maar die oude machteloze boosheid zit onder de oppervlakte, en die moet er uit.

Boosheid en verdriet zijn twee kanten van dezelfde medaille.
Het zijn reacties op dingen die je niet wilt. Heb je het gevoel dat je iets kunt doen, dan word je boos. Heb je het gevoel dat je niets kunt doen, dan voel je verdriet. Logisch dus, dat misbruikte kinderen niet boos zijn. Want ze kunnen niets doen.

Maar boosheid heb je nodig, het heeft een functie.
Boosheid is energie, het is de energie waarmee je je grenzen kunt aangeven. Je gebruikt boosheid om voor jezelf op te komen, en om jezelf te verdedigen. Als je seksueel misbruikt bent heb je nooit geleerd om op een gezonde manier met boosheid om te gaan, of je grenzen aan te geven. Daarom zit je vol met oude boosheid. Ook als je die boosheid niet voelt.

Hoe raak je die innerlijke boosheid kwijt? Op een kussen slaan helpt niet.
Dat arme kussen heeft jou niets gedaan. En het heeft geen zin om alsnog de dader confronteren, want je krijgt van de dader toch niet wat je nodig hebt. Hoe raak je die boosheid op een goede manier kwijt?

Alles wat in je onderbewuste zit kun je beïnvloeden met visualisatie.
Visualisatie is denken in beelden. Dat werkt heel anders dan denken in woorden. Denken in woorden is iets dat alleen gebeurt in het rationele brein, de neo-cortex. De rest van het brein (het onderbewuste) denkt in beelden. De visualisatie-beelden worden gezien door je onderbewuste, en hebben daar direct een heel krachtig effect op hoe je je voelt. Als je visualiseert dat een probleem wordt opgelost, dan vóélt het ook alsof het is opgelost. Zo kun je met visualisatie emotionele problemen oplossen die in het echte leven niet op te lossen zijn.

Met visualisatie kun je je boosheid op een goede manier uit je lijf krijgen
Als het om misbruik gaat, dan gaan we dat zo doen:
Boosheid is energie. Met visualisatie gaan we die energie losmaken, en dan direct op een goede en veilige manier uit je lichaam gooien. Jij blijft er niet mee zitten, het gaat er uit. Dan voel je opluchting, omdat je eindelijk verlost bent van die boosheid. En je voelt de spanning uit je lichaam wegglijden.

Niet alleen de boosheid, maar het hele trauma kan opgelost worden met een goede visualisatie.
Wat je toen nodig had, kun je nu alsnog krijgen in een visualisatie. Bijvoorbeeld troost, of bescherming. En dat wat niet te verwerken was gaan we met visualisatie een beetje veranderen. Alsof je je herinneringen verandert. Dan voel je ook dat er een enorme last van je schouders glijdt. Rationeel weet je wel dat het niet echt is wat je visualiseert, maar het onderbewuste trapt er wel in. Die krijgt eindelijk wat het nodig heeft. En dan kun jij het verleden eindelijk loslaten.

 

Zoals een klant het omschrijft:

Er is héél veel veranderd sinds het consult. Het is alsof je aan een draad hebt getrokken, waardoor die hele kluwen los ging. Ik wist dat het er zat, maar niet dat het zó diep verbonden was met mijzelf. En nu is het los. Ik kan weer ademen.

 

 

 

Ben jij seksueel misbruikt? Of weet je het niet zeker?

Wil je weten of het gebeurd is of niet, lees dan dit artikel over onbewuste trauma's.
Gaat het om seksueel misbruik in je jeugd? Lees dan ook Jeugdtrauma's: Trauma's van het innerlijke kind.
Wil je weten hoe ik je kan helpen bij het verwerken of oplossen van het misbruik? Hier staat hoe ik op 3 niveaus werk om trauma's op te lossen.
Ik ben aangesloten bij Hulpverlening na seksueel misbruik.

 

Ook een beetje hulp nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven