praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Visualiseren

Visualisatie is een krachtige techniek waarmee je je eigen ‘programmering’ kunt veranderen.

Anders denken, anders voelen, anders reageren. Je kunt jezelf ‘programmeren’ om gezond en blij te zijn. En je kunt de emotionele lading van je herinneringen af halen. Zodat het geen pijn meer doet en geen woede meer oproept. En daarvoor hoef je het niet nog eens te beleven, we gaan met een bochtje om de herinneringen heen.

Door visualisatie kun je je lichamelijk beter voelen.

Omdat visualiseren in je hersenen verbindingen maakt met de motoriek en het lichaam, kun je door visualisatie rechtstreeks invloed uitoefenen op je lichaam. Zo kun je fitter worden, slanker, leniger, sterker. Je kunt ook je organen beter laten functioneren. Je hoofd helderder maken.

Met een goede visualisatie kun je je emoties en je stemming beïnvloeden.

Met een passende visualisatie kun je je angst, woede of verdriet op een gezonde manier oplossen. Je kunt vrolijker, enthousiaster, liefdevoller en krachtiger zijn. Of juist zachter en rustiger. Met een goede, passende visualisatie kun je vrede sluiten met jezelf, met je verleden, en met je toekomst. Je kunt in een visualisatie vrede sluiten met mensen uit je omgeving zonder dat die er bij zijn, en met mensen uit je verleden zelfs als die al overleden zijn. Ik help je daar bij.

Hooggevoeligheid kun je de baas blijven. Met een paar simpele korte visualisaties.

Visualiseren heeft ook rechtstreeks invloed op je energieveld. Je kunt je beter gronden. Je kunt je beter afschermen tegen overprikkeling, en tegen drukte en emoties van buitenaf. Je kunt spanning en stress laten wegvloeien. Je kunt jezelf in een wolk van rust en tevredenheid zetten. Je zult merken dat je veel steviger in je schoenen staat als je geleerd hebt hoe je je met visualisatie kunt gronden en afschermen.

Ik ben gespecialiseerd in het oplossen van trauma’s. Dat doen we met visualisaties.

Omdat het onderbewuste werkt met beelden kun je met visualisatie ook ‘opruimen’ in het onderbewuste. Zo kun je met visualisatie ook de beelden van herinneringen veranderen. En daarmee je trauma’s oplossen. Alsof het nooit gebeurd is. En dus kun je verdriet, boosheid, spijt, schuldgevoel, angsten, eenzaamheid, onzekerheid, afhankelijkheid, enz oplossen. Ik zie mensen met echte, heftige trauma’s in één behandeling opknappen door een visualisatie.

 1. Jeetje mina, wat kan jij veel in een uur! Fantastisch. Ik had een enorm lange visualisatie verwacht, maar dit was kort en praktisch. Heel erg fijn. Ik snap nu ook dat je sceptisch reageerde op de youtube visualisaties;). Jouw manier werkt zoveel fijner.

 

 

Visualisatie oefeningen die je zelf kunt doen:

Visualisatie oefening om te aarden/gronden.

Tomatensoep is dik, warm en rood. Dat zijn drie grondende kwaliteiten. En het vult goed. Dat ook nog. Dus wat doen we met de dikke warme rode tomatensoep? Doe je ogen even dicht en stel je voor dat je je benen ermee vult! Voel het door je bovenbenen stromen, door de knieën, door je onderbenen, in je enkels en voeten. Voel hoe alle tenen volstromen met dikke warme rode tomatensoep, voel dat je voeten warm worden. Blijf er tomatensoep bij schenken totdat de benen helemaal vol zitten. Of liever nog helemaal tot aan je middel. Hééérlijk! En vóél dan ook alle spanning en gepieker wegstromen, door de voetzolen naar buiten!

Visualisatie oefening voor meer energie en positiviteit.

Je aura bestaat uit (onzichtbare) licht-energie. Hoe meer licht je in je aura laat stromen, hoe meer energie je hebt. Dus stel je voor dat het zonlicht naar binnen stroomt in je aura, vul hem helemaal met schitterend licht. Laat je eigen Zonnetje in je hart of borstkas schijnen. Stel je voor dat je hem ziet stralen. Voel de warmte en zie hoe het Licht alle schaduwen oplost. Voel je warm en Licht van binnen!

Visualisatie oefening om rust in het hoofd te krijgen.

Zet je denken eens uit! Je KUNT rekenen, maar je bent toch niet de hele dag aan het rekenen? Denken is ook iets dat je doet als het nodig is, en de rest van de tijd mag je het denken uitzetten!
Net zo als je in je huis de ramen openzet kun je je voorstellen dat je in je hoofd ramen openzet. Laat alle stress, alle zorgen, alle gedachten er uit waaien. Stel je voor dat je gedachten vlinders zijn, zet je schedeldak open en laat de vlinders naar buiten fladderen! Kijk ze dan na tot aan de horizon. Wedden dat het dan stil is in je hoofd?

Lukt het niet?

Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Ik help je er bij. Ik leid je door de visualisatie heen. Ik help je om de diepere oorzaken te vinden en op te lossen. Ondertussen werk ik met energie en ik maak je energieveld helemaal schoon. Eén consult is meestal genoeg.

 

 1. Ik wil je even laten weten dat ik zelf een visualisatie heb gedaan, wat goed heeft geholpen. Ik moest deze wel 2 keer herhalen , maar ik voel me weer een stuk beter.
  Ik ben blij dat je me veel hebt geleerd over de kracht van visualisatie en hoe deze te gebruiken, dankjewel hiervoor!

 1. Jouw visualisaties (hoe vreemd ik ze soms ook vind) hebben altijd een heilzaam effect op mij. Na een visualisatie voel ik me letterlijk en figuurlijk lichter, alsof ik minder belast bij me heb. Wat op zich ook niet vreemd is wanneer je vaak energie en emoties van anderen overneemt. Fijn is ook dat je bereid bent de visualisaties samen met mij te doen, wanneer ik moeite heb met visualiseren.
  Het is prettig om te doen; na een visualisatie kom ik weer dichter bij mijzelf, bij mijn eigen kern. Er is meer ruimte voor mij. En altijd zorgt het voor een diep gevoel van ontspanning en rust.
 1. Ik wil je even laten weten dat ik zelf een visualisatie heb gedaan, wat goed heeft geholpen. Ik moest deze wel 2 keer herhalen , maar ik voel me weer een stuk beter. Ik ben blij dat je me veel hebt geleerd over de kracht van visualisatie en hoe deze te gebruiken, dankjewel hiervoor!

 1. De operatie is achter de rug en is perfect verlopen. Geen zichtbare schade aan het gelaat. Het visualiseren heeft zijn werk geleverd, want de arts heeft nog wat dingen laten zitten die te mooi waren om weg te halen. Ik ga zeker met deze weg van visualiseren verder.

 1. Hallo Jackelien, bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag en het mailen van een nieuwe visualisatieoefening. Ik heb deze gisteren uitgeprobeerd en voelde me meteen een stuk positiever! Het is ongelofelijk wat voor een effect een visualisatie kan hebben en het mooie is dat je deze bijna overal kunt doen!
 1. Ik sta altijd weer versteld van je bijzondere, creatieve en logische oplossingen.
 1. Ik doe elke dag de visualisaties zoals je me die geleerd hebt. En wat denk je....... ik voel me vrijer, heb meer lucht, minder zwaar. Wat een vrij gevoel. Hierdoor kom ik op de een of andere manier meer in mijn kracht te staan. En zoals je al voorspelde reageert de omgeving hier ook op en komen dingen in beweging. Mijn dank is groot.

Een voorbeeld van een persoonlijke visualisatie vind je hier.

 

Maak direct een afspraak.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven