Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf. Wat je visualiseert wordt werkelijkheid, in je lichaam, in je leven. Ik leer mensen zichzelf te helpen door positieve gedachten en visualisaties. Dat doe ik in mijn praktijk “Leven in Licht”, tijdens de lessen Licht Yoga, in cursussen en door tarotconsulten.                                                   Jackelien Cerrone

Inspiratiemail van LEVEN IN LICHT, praktijk voor natuurlijk genezen, en LICHT YOGA.        

Tomatensoep is geweldig! Tomatensoep helpt je tot rust te komen, je kunt gemakkelijker spanning, emoties en gedachten loslaten. Tomatensoep helpt tegen stress, het helpt je om beter in je vel te zitten, het gepieker stopt en je slaapt er beter door! En in sommige gevallen* helpt tomatensoep om zwanger te worden en te blijven, 9 maanden lang.

En het mooiste is: Om van deze voordelen te genieten hoef je de tomatensoep niet eens te eten!

 

Maar laat ik bij het begin beginnen: Gronden. Vroeger noemde ik het ‘aarden’, maar het klinkt zo onaardig als ik zeg: “Je bent niet goed geaard”.  Gronden is contact maken met de aarde. Niet alleen in je hoofd zitten met je bewustzijn, maar juist ook in je buik en in je benen. Je benen zijn dan net bliksemafleiders; alle spanning en stress kan via de benen naar de aarde afvloeien. Gronden is dus vooral belangrijk voor ‘drukke’  mensen (en kinderen!). Maar ook als je slecht kunt slapen, als je veel piekert, en als je onzeker bent.

Als je goed gegrond bent voel je je veel rustiger en steviger. Als je stevig op de grond staat blijf je gemakkelijker in balans als er stress is. Bij drukte of emotionele toestanden is het gemakkelijker om je rust te bewaren. Als je erg gevoelig bent en veel prikkels oppikt dan blijft die onrust om je heen hangen als je niet goed gegrond bent. Doe een goede gronding-oefening en je zult het voelen wegstromen. Als je moeilijk in slaap kunt komen komt dat ook vaak doordat je ‘in je hoofd blijft hangen’. Je kunt stress, gedachten, gepieker loslaten door met je aandacht naar je buik en benen te gaan, en goed te gronden. En dáár hebben we de tomatensoep voor nodig!

Waarom tomatensoep? Tomatensoep is dik, warm en rood. Alle drie zijn dat grondende kwaliteiten. En het vult goed. Dat ook nog. Dus wat doen we met de dikke warme rode tomatensoep? Doe je ogen even dicht en stel je voor dat je je benen ermee vult! Voel het door je bovenbenen stromen door de knieën, door je onderbenen, in je enkels en voeten. Voel hoe alle tenen volstromen met dikke warme rode tomatensoep, voel dat je voeten warm worden. Blijf er tomatensoep bij schenken totdat de benen helemaal vol zitten. Of liever nog helemaal tot aan je middel. Hééérlijk! En vóél dan ook alle spanning en gepieker wegstromen, door de voetzolen naar buiten!

 

*Als je niet zwanger wordt omdat je meer in je hoofd zit dan in je buik. Zie deze link.

 

Meer Tips om goed te gronden:

Doe alles met aandacht en overtuiging, dan zul je zien dat het werkt:

 • Je kunt natuurlijk ook dikke warme rode sokken aantrekken. (Maar tomatensoep werkt veel beter)
 • Voel de aarde onder je voeten. Loop op blote voeten of op sokken. Niet alleen thuis maar loop ook eens op blote voeten in zand of gras.
 • Visualiseer dat je met je blote voeten in het gras staat. Voel het gras, de dauw, voel hoe je voeten zacht worden, hoe ze de energie van de aarde in zich opnemen.
 • Of stel je voor dat je tot je middel wegzakt in de grond.
 • Als je deze oefeningen goed doet lijkt het alsof je zwaarder wordt. Dat komt omdat je meer in je lichaam zakt. Dat gebeurt als je je ontspant. Noem het dus niet 'zwaar en moe' maar 'ontspannen en tevreden'. En geniet ervan.
 • En hoe kun je nu beter gronden dan in je eigen tuin, met de handen in het zand? Plantjes poten, bijvoorbeeld?
 • Weet je dat sieraden jouw energie overnemen? Daarom kan een paragnost via je sieraden een hoop over de eigenaar vertellen. Om ze schoon te maken van die energieën is het goed ze af en toe in de grond te stoppen. Dan laat je ze dus gronden. Ze voelen dan weer schoon en fris aan. Dit geldt niet alleen voor edelstenen maar ook voor goud en zilver.

Sommige van de genoemde tips en oefeningen worden ook aangeboden tijdens lessen Licht Yoga. Tijdens de lessen gaat het makkelijker dan thuis, omdat je je kunt laten 'leiden'. Je kunt je dan zelf helemaal richten op het visualiseren, je hoeft er niet bij na te denken. Werken deze visualisaties niet afdoende, dan kan het zijn dat er meer aan de hand is. Vraag mij er na de les naar, of maak een afspraak voor een consult, zodat je er wél verder mee kunt komen. 
 

Nieuws

 • Op zondag 26 juni geef ik een workshop Tarot. Je leert de Tarot kennen en ermee werken op een zuivere, spirituele manier. Kosten €125,-. Er is plaats voor 8 deelnemers.
 • Ik heb Barbara Lens uitgenodigd om een cursus etherische olieën te komen geven. Barbara is een prachtig mens en haar olieën werken geweldig! De cursus zal gegeven worden op een zondag in september. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
 • Komende zaterdag, 21 mei, Festival Leef! (even googelen!) Er zijn nog kaarten te krijgen! Het festival is Op Landgoed Algoed, Enschede. Ik maak daar auratekeningen.
 • Op 4 en 5 juni is er in de Twentehallen in Enschede een paraviewbeurs waar ik ook auratekeningen zal maken. Maar je kunt me hier ook via een foto informatie vragen over je kind.
 • Ik ben Lid van de FAGT en de RBNG, dat betekent dat mijn consulten door de meeste ziektekostenverzekeringen (gedeeltelijk) vergoed worden. Bekijk hier wat voor jouw verzekering geldt: Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2011.
 • Zoek je het na op de site van je eigen verzekering, kijk dan onder "Natuurlijke geneeswijzen"
 • Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij Licht Yoga, in Enschede en in Hengelo.

Opgave of afspraak:

Maak een afspraak voor een consult, voor jezelf of voor je kind, of voor een auratekening: info@leveninlicht.nl of bel 053-5382787.
Geef je op voor Licht Yoga of een cursus: info@lichtyoga.nl of bel 053-5382787.

Deze mail mag alleen in zijn geheel worden doorgestuurd aan iedereen die geïnteresseerd zou kunnen zijn. Heb je hem via vrienden gekregen en wil je de Inspiratie-mail zelf elke maand ontvangen? Meld je hier aan. Stel je geen prijs meer op deze Inspiratie-mail? Klik hier op de blauwe afmeldlink.