Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf. Wat je visualiseert wordt werkelijkheid, in je lichaam, in je leven. Ik leer mensen zichzelf te helpen door positieve gedachten en visualisaties. Dat doe ik in mijn praktijk “Leven in Licht” en tijdens de lessen Licht Yoga.                                                                                   Jackelien Cerrone

Inspiratiemail van LEVEN IN LICHT, praktijk voor natuurlijk genezen, en LICHT YOGA.        

Wilskracht is de kracht van de wil, en geestkracht is de kracht van de geest zelf. Dat is iets anders. Wilskracht kost moeite. Als je iets wilt (lijnen bv) dan moet je constant je wilskracht inschakelen. Verslapt je wilskracht dan gaat het direct fout. Geestkracht is iets heel anders. Geestkracht is gebruikmaken van de kracht van het bewustzijn. Geestkracht is zonder moeite en zonder strijd. Heel ontspannen. Met geestkracht zet je iets in gang dat daarna blijft doorgaan. Je hoeft niet constant alert te blijven. Je doet met je geestkracht een ‘bestelling’ (afvallen, andere baan, zelfvertrouwen) en wacht rustig en vol vertrouwen op het moment dat het er zal zijn. Want je weet dat het komt.

Wilskracht ken je wel. Dat had je als kleuter al. Als je bedenkt dat je uit verschillende deelpersoonlijkheden bestaat dan begrijp je dat je ook tegenstrijdige willen hebt. Je wilt nú aan het werk maar je wilt ook nú luieren. De kracht van de wil is vaak gericht tégen iets anders. Wilskracht voelt als strijd. Strijd tegen de tegengestelde wil in je, of strijd tegen je omgeving. Door wilskracht gaan je vuisten ballen en je kaken klemmen, het geeft spanning. Als je je machteloos voelt dan is het juist de wilskracht die zich daartegen verzet en die je hele lichaam laat verkrampen.

Geestkracht is: gebruik maken van de kracht van gedachten. Gedachten zijn krachten. Elke gedachte heeft een trilling. Elke gedachte is een boodschap met een lading energie. Elke gedachte heeft een uitwerking op jou en op je leven. Want iedere gedachte heeft de neiging werkelijkheid te worden. Als je denkt: "ik voel me ziek", dan word je ook ziek. Als je denkt: "Ik kan dit niet", dan zal het ook niet lukken. Hoe meer je bewustzijn is gefocust op één gedachte, hoe sterker de kracht van die gedachte is. (Dus als je tegenstrijdige gedachten hebt bereik je niets. Als je iets heel graag wilt, maar je gelooft niet dat je het zult krijgen, dan gebeurt er niets.)

Alles op aarde gaat volgens natuurwetten, alles in de geest gaat volgens geestelijke wetten. Als je die wetten kent, kun je er gebruik van maken. Geestelijke wetten zijn bijvoorbeeld.

 • Iedere gedachte heeft de neiging werkelijkheid te worden. 
 • Wat je uitstraalt trek je aan.
 • Waar je aandacht aan geeft, groeit.
 • Wat je visualiseert wordt werkelijkheid.

Visualiseer een positieve werkelijkheid en het zal worden zoals je je het voorstelt. Zie jezelf staan, zelfbewust, krachtig, liefdevol, doelbewust, mooi, stralend, volhardend, precies zoals je zou willen zijn. Dan voel je je ook zo. Dan bén je het ook!

Positief denken dus! Vervang negatieve gedachten door positieve!  Vervang je oude overtuigingen door nieuwe, positieve! Gooi alle twijfel en tegenstrijdige gedachten eruit en focus je op één positieve gedachte. Niet zozeer concentreren maar focussen, de aandacht erop blijven richten. Misschien heb je een heel klein beetje wilskracht nodig om de aandacht erbij te houden, maar de rest gaat vanzelf!

Lees hier wat dit voor jou betekent.

 
Lees ook:
Dat kan helemaal niet!
De kracht van visualiseren
Positief denken
Aandacht is voeding

  

Tips:

 • Visualiseren is de krachtigste techniek om geestkracht te gebruiken. Heb je moeite met visualiseren? Je hoeft het niet allemaal in geuren en kleuren voor je te zien, heel vaag in je achterhoofd is ook goed.
 • Visualiseren kun je oefenen door je afwisselend een rode cirkel, een geel vierkant en een groene driehoek voor te stellen. En natuurlijk mag je afwisselen en creatief zijn (sinaasappel, banaan en peer is ook goed). Oefen niet te lang en probeer niet te concentreren maar hou het heel ontspannen. Liever 10 x 1 minuut dan 1 x 10 minuten.
 • Een andere techniek voor geestkracht is affirmeren. Je neemt een positieve zin en zegt die in gedachten of hardop tegen jezelf. Bv “Ik kan het”  of  “Ik ben goed zoals ik ben” of  “Ik houd van mijzelf”. Laat deze zin in je achterhoofd blijven zoals een liedje in je hoofd kan blijven hangen.
 • Belangrijk bij geestkracht is dat je er vertrouwen in hebt dat het ook gaat gebeuren. Hoe meer ervaring je ermee opdoet, hoe sterker dat vertrouwen wordt. Begin maar met kleinere dingen en laat je verrassen! Als je visualiseert dat je morgen een miljoen wint is de kans groot dat je het diep van binnen niet gelooft. En dan gebeurt er dus niets. Klein beginnen!
 • Kijk eens terug in je leven. Het huis waarin je woont, de partner of de baan die je hebt/had zijn toch eigenlijk vrij toevallig op je weg gekomen? Op dezelfde manier kan alles wat je nodig hebt ‘toevallig’ naar je toekomen. En komt het niet, dan is dat misschien omdat er iets ánders, mooiers onderweg is naar jou toe. Iets dat nog beter bij je past dan dat waar je op hoopt.

Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

 

  

Nieuws

 • Er zijn nu twee groepen Licht Yoga HSP voor hooggevoeligen, Één om 19:07 uur en één om 20:15 uur, beide op de dinsdagavond in Enschede. De laatste groep is voor dames tot 40 jaar, in de eerste is iedereen welkom mits je (hoog)gevoelig bent. In de eerste groep zijn nog plaatsen vrij.
 • In de cursus Licht Yoga XL, voor mensen met ernstig overgewicht, zijn nog plaatsen vrij. Deze cursus bestaat uit 6 lessen en start op dinsdag 10 september.
 • Vanaf 22 oktober start de cursus Licht Yoga tegen depressie. Ook dit zijn 6 lessen.
 • Op zaterdag 12 oktober: Workshop "Grip op je hooggevoeligheid". In een paar uur leer je hoe je je hooggevoeligheid de baas blijft door je energieveld te beheersen. €45,-.
 • LIKE Leven in Licht op Facebook.
 • Ik ben Lid van de FAGT en de RBNG, dat betekent dat mijn consulten door de meeste ziektekostenverzekeringen (gedeeltelijk) vergoed worden. Klik op de blauwe link onderaan deze pagina om te zien of jij voor vergoeding in aanmerking komt, en hoeveel jouw verzekering vergoedt. Ik val onder "natuurgeneeskundige behandelingen" en sta in de zorggids onder de praktijknaam "Leven in Licht".
 • Deze Inspiratiemail gaat naar 3920 adressen. Je krijgt hem omdat je een auratekening hebt laten maken, een proefles Licht Yoga hebt gehad, of een afspraak hebt gemaakt in praktijk Leven in Licht. Of omdat je je zelf hebt opgegeven via de website.

 

Opgave of afspraak:

Maak een afspraak voor een consult, voor jezelf of voor je kind, of voor een auratekening: info@leveninlicht.nl of bel 053-5382787.
Geef je op voor Licht Yoga of een cursus: info@lichtyoga.nl of bel 053-5382787.

Deze mail mag alleen in zijn geheel worden doorgestuurd aan iedereen die geïnteresseerd zou kunnen zijn. Heb je hem via vrienden gekregen en wil je de Inspiratie-mail zelf elke maand ontvangen? Meld je hier aan. Stel je geen prijs meer op deze Inspiratie-mail? Klik hier op de blauwe afmeldlink.