praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Kinderen vanaf 9 jaar

Kinderen vinden hun eigen kracht.

Ik leer kinderen hoe ze met hun eigen voorstellingsvermogen kunnen werken aan hun eigen klachten. Ze doen het dus zelf. Vanaf 9 jaar is het vooral leuk te zien hoe onzekere meisjes zelfverzekerd worden, hoe driftige jongens ineens meer rust vinden, hoe kinderen die nachtenlang wakker lagen nu slapen als beren in winterslaap, omdat ze hebben geleerd dat je álles kunt veranderen door positief te denken en visualiseren.

Vanaf 9 jaar kunnen we ook echte problemen aanpakken.

Wat bij jongere kinderen door mij gedaan wordt, via het energieveld, dat kan een ouder kind zelf. Jongere kinderen leren met hun eigen boosheid om te gaan, oudere kinderen kunnen ook de oorzaak vinden en oplossen. Emoties die verwarring gaven kunnen nu een plek krijgen. Op een veilige manier. En dat geldt ook voor negatief zelfbeeld, eenzaamheid, anders voelen, verwerken van verlies, misbruik, pesten, of geweld bijvoorbeeld.

Maar...

Vanaf ongeveer 9 jaar kunnen kinderen ook kritischer worden, en voor sommigen betekent dat dat ze niet geloven in een energieveld, of in de mogelijkheden van visualiseren. Of ze vinden het gewoon 'stom'. Dan kan ik op dat moment helaas niet veel voor ze doen. Ook als ze wel hun best doen mee te werken, maar het eigenlijk maar raar vinden, kan ik soms weinig voor ze doen. Gelukkig komt dat niet vaak voor. 

Het is belangrijk dat een kind gemotiveerd is.

Als een kind zelf graag geholpen wil worden staat het veel meer open voor deze vorm van therapie. Tijdens de intake hoor ik van de ouders wat zij willen dat er behandeld wordt. Ik bekijk dan wat er gedaan moet worden om dat te bereiken. Als je kind dan hier komt vraag ik hem/haar waar hij/zij zelf mee geholpen wil worden. Soms is dat iets heel anders dan wat de ouders genoemd hebben. Maar ik werk het hele behandelplan af zodat ook de door de ouders genoemde klachten verholpen worden. 

Bijvoorbeeld: Een moeder wil graag dat haar drukke kind meer rust vindt. Maar het kind zelf heeft helemaal geen last van zijn eigen drukte. Het kind zelf wil misschien beter slapen of beter kunnen concentreren. Ik kijk naar het energieveld en ik leer het kind beter zijn spanning kwijt te kunnen en minder prikkels uit de buitenwereld in zich op te nemen. Dan zullen alle genoemde klachten beter worden.

Hoe vaak moet je kind komen?

De eerste keer kom je zonder je kind. Jij vertelt wat het probleem is (en dat hoeft je kind niet te horen, we houden het positief), en ik kijk via een foto wat er speelt in het energieveld. Het tweede consult bedenk ik samen met het kind een oplossing voor zijn klachten. We proberen het uit en je kind voelt dat het werkt. Dan maakt je kind een tekening van deze oplossing. Hij/zij kan het nu zelf en gaat ermee oefenen. Na enkele weken komt je kind nog eens terug. We kijken wat er goed ging en wat moeilijk was, sommige dingen worden herhaald en andere dingen doen we nu een beetje anders. Er wordt een nieuwe tekening gemaakt die dus nóg beter werkt. In principe is het hiermee afgerond. Mocht je kind daarna nog eens willen komen dan kan dat natuurlijk altijd!

 

  1. Nadat ik een behandeling kreeg van Jackelien zijn mijn klachten verdwenen, zoals: buikpijn, hoofdpijn en misselijkheid. Ik zit nu lekker in mijn vel en voel ik me fijner als ik op school zit dan voor dat ik naar haar toe ging. Ze heeft me geleerd hoe ik mijn aura kleiner en groter kan maken, zodat de drukte op school en andere drukke plaatsen me niet meer zo gespannen maken.
    Ze is ook heel aardig en het was leuk.
    Groetjes, M. (10 jr.)
  1. Het gaat goed met mijn dochter, ze kan heel gemakkelijk haar aura aanpassen aan de situatie en ze heeft zelf ontdekt dat ze, zo gauw als ze eraan denkt, de aura ook al weer in orde heeft. Het contact met andere kinderen is beter geworden en ze is thuis ook wat meer in balans. We hoeven de laatste week niet meer mee naar de douche en ook als ze klaar is, hoeven we niet op de gang te staan. Wat een vooruitgang! Heerlijk voor haar en ook voor ons."   

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven