praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Kinderen met PDD-nos, autisme of adhd

Kinderen met PDD-nos, autisme of adhd hebben niet alleen een ontwikkelingsstoornis, maar zijn vaak ook enorm gevoelig.

Deze kinderen voelen de emoties van andere mensen en de straling van elektrische apparaten. Drukte in de omgeving wordt ervaren als drukte binnenin zichzelf. Dat is een enorme belasting voor deze kinderen. De één sluit zich helemaal af, de ander wordt er druk van of krijgt driftbuien. Zij voelen hun eigen energieveld en de invloeden van de omgeving daarin. Alleen heeft nog nooit iemand dat zo benoemd. Zij kunnen zelf zorgen dat ze zich beter voelen, alleen heeft nog nooit iemand ze uitgelegd hóé ze dat kunnen.

Hun gevoeligheid is te zien in hun energieveld. De aura staat enorm open.

Ieder mens heeft een energieveld om zich heen, een veld tot ongeveer een meter om je heen. Je eigen energie is zo bekend dat je het niet meer voelt, maar als er iets verandert in je veld voel je dat (onbewust) wel. Als iemand te dicht bij je staat voelt dat niet altijd prettig, als er vlak bij je iets beweegt is dat onprettig. Mensen waar je van houdt wil je liefst ín je aura hebben, andere mensen moeten er buiten blijven. Dit gaat meestal onbewust. Bij kinderen met deze ontwikkelingsstoornissen is het energieveld anders. Vaak zijn de grenzen van de aura wazig. Alles komt binnen, ook als het helemaal aan de andere kant van de kamer is. Sommige kinderen hebben aan de rugzijde het energieveld zo dun dat er geen 'bescherming' is, geen 'afstand'. Dingen die wij buiten onszelf houden komen bij deze kinderen tot binnenin zichzelf. Vaak komt de aura niet tot onder de voeten, maar slechts tot de knieën of nog hoger. Daardoor zijn ze niet goed gegrond en kunnen deze kinderen de invloeden, emoties en drukte niet laten afvloeien.

  1. "Jackelien is een nuchtere, vrolijke vrouw die op een heel natuurlijke manier contact maakt met kinderen (en hun ouders). Zij heeft mijn beide kinderen geleerd om zelf hun energieveld te beheren en vooral de oudste (met DCD en een V/P-kloof) heeft daar veel baat bij. De jongste (DCD en een concentratiestoornis) is er nog te jong en springerig voor, maar wordt geregeld door Jackelien behandeld. Je merkt aan alles dat (dit soort) kinderen een speciaal plekje innemen bij Jackelien. Ik vind haar een geweldige therapeut!"

 

Juist omdat ze zo gevoelig zijn kan ik ze ook leren zélf hun energieveld sterk en gezond te maken.

(Als de grootste blokkades al zijn opgelost, anders wordt het een te grote klus voor het kind). Ik zie en voel bij ieder kind hoe het energieveld er uit ziet, en wat er zou moeten gebeuren. Als ik met deze kinderen praat blijkt vaak dat ze zelf ook precies weten waar ze te open staan en waar de blokkades zitten in hun energieveld. Ik leer ze hun aura goed af te sluiten en deze grens te versterken. Of juist een opening te maken om veilig contact te kunnen leggen. De kinderen hebben zelf vaak ook goede ideeën. Zo wilde een meisje met PDD-nos een ventieltje in haar aura, voor als het te druk werd. Ik leer de kinderen de grond te voelen, en spanning en drukte te laten afglijden naar de grond. Dat kunnen ze doen door het zichtbaar te maken in een tekening. Door middel van het tekenen van de aura worden deze kinderen zich bewust van hun eigen kracht en mogelijkheden hierin.

Ik geef ze een handvat om in verschillende situaties zelf te kunnen zorgen voor rust en veiligheid.

Ik behandel het kind zoals ik dat ook bij volwassenen doe, en samen herstellen we de aura. Het kind ervaart nu dat het energieveld ook anders kan aanvoelen, beter, rustiger, veiliger. En door de aura te tekenen of visualiseren ervaart het dat het zelf invloed kan uitoefenen op de aura. De tekening mag het kind boven zijn bed hangen zodat hij er als het nodig is zelf aan denkt de aura gezond te maken. Als de aura eenmaal gezond en sterk is, kan het kind zelf aanvoelen wanneer het verkeerd gaat en dan ingrijpen dmv de technieken die het geleerd heeft. De ouders kunnen helpen door het kind eraan te herinneren de technieken toe te passen.

  1. Mijn dochter is ruim 3 jaar geleden een aantal keren op consult geweest bij Jackelien. Ze is autistisch en daarbij ook hooggevoelig. Door middel van aura's in te kleuren en leren af te sluiten aan het begin van elke dag is ze een stuk rustiger geworden in het bijzijn van andere mensen. Nu na 3 jaar doet ze dit nog steeds zelf, voor een kind van 11 vind ik dit erg bijzonder!

 

Daarnaast behandel ik het energieveld.

Terwijl het kind aan het tekenen is behandel ik het energieveld. Ik zorg ervoor dat ze weer beter in hun vel zitten, dat ze minder last hebben van prikkels, en dat de stress die ze hebben opgeslagen in hun energieveld, verdwijnt.  Als we dat een paar keer herhalen raken ze eraan gewend om beter gegrond te zijn, en beter afgesloten (voor overprikkeling). Ze voelen dan minder stress en minder machteloosheid. Dan kunnen ze het makkelijker zelf in stand houden. Sommige kinderen hebben het nodig om af en toe nog eens nabehandeld te worden. En in geval van stress (nieuwe school, sinterklaas, verjaardag, nieuwe club, wedstrijden) kan ik even snelle hulp bieden. Lees deze brief van een moeder van een kind met ASS maar.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven