praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Spiritualiteit en de spirituele wereld

Wie is jouw beschermengel?

Over engelen, gidsen, lichtwezens, geesten, entiteiten en astrale resten.

Iedereen heeft een beschermengel, zeggen ze. Als het over engelen gaat vraag ik mij altijd af hoe mensen aan die kennis komen. Ik heb nog nooit een engel gezien. Wel gidsen, lichtwezens, overledenen, geesten, entiteiten en astrale resten. Ik werk niet alleen, ik heb hulp vanuit de geestelijke wereld. Mijn eigen gids helpt mij, de gids van de klant, en twee lichtwezens. Of zijn dat engelen? Wat er met het woord “Engel” bedoeld wordt is een beetje vaag als vrijwel niemand ze echt gezien heeft.

Misschien is er sprake van spraakverwarring. Wat de een een geest noemt, noemt de ander een ziel. En wat de een een engel noemt, noemt de ander “mijn oma”. En dan snap ik er niks meer van. Want ik zie een duidelijk verschil. Dus hieronder een uitleg van de termen zoals ik ze zelf gebruik:

Gidsen zijn ooit mens geweest, maar zij hoeven niet meer te incarneren omdat ze hun ‘opleiding’ op aarde hebben afgerond. En nu hebben ze de taak mensen op aarde te helpen. Je hoofdgids helpt je bij je ontwikkeling, wijst je de weg op je levensweg, geeft inspiratie, troost en hoop. In hoeverre je daarvoor openstaat bepaalt of je het ook echt ontvangt. Dat gaat allemaal via jouw intuïtie. Of je ernaar handelt is je eigen keuze natuurlijk. Het contact met je gids is telepathisch. De stem van je gids kun je horen als een stem in jezelf. Maar dat is altijd een liefdevolle stem, en hij zal je nooit zeggen wat je moet doen. Als je iets hoort zoals: “Hier linksaf", of "Ga eens aan het werk, joh", dan is dat niet je gids.

Naast je hoofdgids heb je gidsen met een bepaalde taak. Bijvoorbeeld een gids die je helpt met je werk, of met schilderen, of pianospelen. Stel je voor dat Rembrandt van Rijn niet meer terug hoeft naar de aarde. Dan zal hij graag vanaf de andere kant schilders inspireren. Dit verklaart ook hoe Mozart op 5 jarige leeftijd al muziek kon maken en schrijven op zo’n hoog niveau: reïncarnatie (Hij was vast al eerder pianist en componist geweest) en inspiratie door een muziek-gids, een overleden meester.

Verder heb je overleden dierbaren om je heen. Die noem ik begeleiders. Dat zijn geen gidsen. Begeleiders kun je kennen uit het huidige leven, maar ook uit een eerdere incarnatie. Als het goed is geven ze je steun en troost met hun aanwezigheid, maar ze mogen zich niet met je keuzes of je ontwikkeling bemoeien. (Jij mag ook geen operaties uitvoeren als je geen chirurg bent.) Doen ze dat wel dan gedragen ze zich als entiteiten. Om het verhaal niet al te lang en ingewikkeld te maken lees je alles over entiteiten, geesten en astrale resten hier.

Lichtwezens zijn nooit mens geweest. Mensen zijn gebonden aan de aarde, lichtwezens werken in de hele kosmos. Lichtwezens hebben geen vaste vorm maar laten zich aan mij zien als een menselijke gestalte van bijna verblindend licht. Vaak met kleuren. Zij communiceren telepathisch, maar zonder woorden. Het is directe overdracht van weten en voelen. Je voelt dat de sfeer in de ruimte zuiverder is, van een hogere trilling, zodra zij er zijn. Lichtwezens hebben een speciale energie waarmee ze werken, zoals genezing, liefde, gerechtigheid, kracht of wijsheid. Ik zie ze nooit iets doen, maar toch gebeurt er veel als zij aanwezig zijn.

Je oma is dus geen gids. En gidsen zijn geen lichtwezens. Het grappige is: Je beschermengel is dus geen engel. Zouden de lichtwezens die mij helpen met behandelingen engelen zijn? Ik weet het niet. Ik heb het ze gevraagd maar tot nu toe nooit een antwoord gekregen. Of niet gehoord. Zal wel aan mij liggen.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven