praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Spiritualiteit en de spirituele wereld

Wie is jouw beschermengel?

Over engelen, gidsen, lichtwezens, geesten, entiteiten en astrale resten.

Iedereen heeft een beschermengel, zeggen ze. Maar ik heb nog nooit een engel gezien. Wel gidsen, lichtwezens, overledenen, geesten, entiteiten en astrale resten. Ik werk niet alleen. Ik heb hulp vanuit de geestelijke wereld. Mijn eigen gids helpt mij, de gids van de klant, en twee lichtwezens. Of zijn dat engelen? Wat er met het woord “Engel” bedoeld wordt is een beetje vaag, als vrijwel niemand ze echt gezien heeft.

Misschien is er sprake van spraakverwarring. Wat de een een geest noemt, noemt de ander een ziel. En wat de een een engel noemt, noemt de ander “mijn oma”. En dan snap ik er niks meer van. Want ik zie een duidelijk verschil. Dus hieronder een uitleg van de termen zoals ik ze zelf gebruik:

Gidsen zijn ooit mens geweest.

Maar zij hoeven niet meer te incarneren. Omdat ze hun ‘opleiding’ op aarde hebben afgerond. En nu hebben ze de taak, mensen op aarde te helpen. Je hoofdgids helpt je bij je ontwikkeling. Hij wijst je de weg op je levenspad. Hij geeft inspiratie, troost en hoop. dat voel je alleen als je er ook voor openstaat. Dat gaat via je intuïtie. Of je ernaar handelt is je eigen keuze natuurlijk. Het contact met je gids is telepathisch. De stem van je gids hoor je als een stem in jezelf. Maar dat is altijd een liefdevolle stem. Hij zal je nooit zeggen wat je moet doen. Als je iets hoort zoals: “Hier linksaf", of "Ga eens aan het werk, joh", dan is dat niet je gids.

Naast je hoofdgids, heb je gidsen met een bepaalde taak. Bijvoorbeeld een gids, die je helpt met je werk. Of met schilderen. Of pianospelen. Stel je voor dat Rembrandt van Rijn niet meer terug hoeft naar de aarde. Dan zal hij graag vanaf de andere kant schilders inspireren. Mozart kon al op 5 jarige leeftijd muziek maken, op hoog niveau. Dat is verklaarbaar met reïncarnatie en inspiratie. Hij was vast al eerder pianist geweest. En hij werd ongetwijfeld geïnspireerd. Door een muziek-gids, een overleden meester.

Verder heb je overleden dierbaren om je heen. Die noem ik begeleiders.

Begeleiders zijn geen gidsen. Begeleiders kun je kennen uit het huidige leven, maar ook uit een eerdere incarnatie. Als het goed is, geven ze je steun en troost met hun aanwezigheid. Ze mogen zich niet met je keuzes bemoeien, of met je ontwikkeling. (Jij mag ook geen operaties uitvoeren als je geen chirurg bent.) Doen ze dat wel dan gedragen ze zich als entiteiten. Om het verhaal niet al te lang en ingewikkeld te maken lees je alles over entiteiten, geesten en astrale resten hier.

Lichtwezens zijn nooit mens geweest.

Mensen zijn gebonden aan de aarde, lichtwezens werken in de hele kosmos. Lichtwezens hebben geen vaste vorm. Ze laten zich aan mij zien, als een menselijke gestalte van bijna verblindend licht. Vaak met kleuren. Zij communiceren telepathisch, maar zonder woorden. Het is directe overdracht van weten en voelen. De sfeer in de ruimte is zuiverder, van een hogere trilling, zodra zij er zijn. Lichtwezens hebben een speciale energie waarmee ze werken, zoals genezing, liefde, gerechtigheid, kracht of wijsheid. Ik zie ze nooit iets doen. Toch gebeurt er veel, als zij aanwezig zijn.

Je oma is dus geen gids. En gidsen zijn geen lichtwezens. Het grappige is: Je beschermengel is dus geen engel. Zouden de lichtwezens die mij helpen met behandelingen engelen zijn? Ik weet het niet. Ik heb het ze gevraagd. Tot nu toe heb ik nooit een antwoord gekregen. Of niet gehoord. Zal wel aan mij liggen.

 

Tips

 

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Je beschermengel (je gids dus) zal je beschermen, voor zover dat kan en mag. Als beschermengelen je overal tegen konden beschermen, dan zouden er geen ongelukken meer gebeuren.
 • Vraagt en je zult gegeven worden. Dat is niet helemaal waar, je krijgt namelijk wat goed voor je is, en niet altijd (maar vaak ook wel) wat je wilt.
 • Maar als je het niet vraagt, krijg je ook niet veel.
 • Vraag liever om kracht en wijsheid, dan om een makkelijke oplossing van al je problemen. Het leven is een avontuur. Het is de bedoeling, dat je steeds méér jezelf wordt, steeds méér in balans, steeds steviger in je eigen schoenen.
 • Wil je beter contact met je gids? Doe je ogen dicht. Visualiseer dat je een berg oploopt. Een trap op van 7 treden, en weer verder omhoog. Op de top van de berg zal je gids bij je zijn. Nu kun je hem/haar alles vragen. Ook zijn naam. Meestal hoor je die niet in een keer. Je kunt vragen om de eerste letter van zijn naam, en daarna de tweede, enz. Vergeet niet je gids te bedanken. En vergeet niet de berg en de trap weer af te lopen. Omhooggaan in een visualisatie verhoogt de trilling van je bewustzijn. Dus je moet ook weer omlaag. Anders kun je moeite krijgen, met de overgang naar je dagelijkse leven. Daar word je knorrig van. Ga dus altijd ook de berg weer af.
 • Als je een paar keer de berg op bent geweest, voel je je gids ook in je dagelijkse leven naast of achter je staan, als je aan hem denkt. Dan hoef je die berg niet meer op.
 • Moet je de knoop doorhakken? Bij hem weggaan? Deze baan aannemen? Linksaf of rechtsaf? Je gids zal daar geen antwoord op geven. Jouw keuze, jouw verantwoordelijkheid. Maar uiteindelijk is het altijd goed. Of je links kiest of rechts, je komt uiteindelijk altijd waar je wezen moet. Of je blijft of weggaat, of je dit doet of dat... de gevolgen zullen verschillend zijn. Maar daarom is de ene keuze niet beter of slechter dan de andere. Weet je echt niet wat je moet doen? Wacht dan tot je het wel weet.

 

 

 Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen contact te maken met je gids.
 • Ik kan invoelen of er in je huis sprake is van geesten of astrale resten.
 • Ik kan je helpen, als je iets op te lossen hebt met een overleden persoon. Ik ben geen paragnost, je kunt bij mij niet kletsen met je overledene. Ik maak contact met gidsen, niet met overledenen.
 • Heb je regelmatig paranormale ervaringen? Je aura staat dan te open voor de astrale wereld. Ik kan je leren daar anders mee om te gaan.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Eén consult is meestal genoeg.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost.

 

 

 

 

Meer lezen?

Klachten door trauma's uit een vorig leven
Over geesten, entiteiten, en astrale resten
Hoe leuk is het om paranormaal te zijn?

 

 

Inspiratiemails: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld


Wie is jouw beschermengel?
Over geesten, entiteiten en astrale resten
Terug naar de fabrieksinstellingen
Hoe bereik je meer, met wilskracht of geestkracht?
Vrede in jezelf door meditatie
Vrede met jezelf, en met je verleden, door visualisatie
Leren mediteren: Hoe breng je je geest tot rust?
Hoe is het om paranormaal te zijn? Hoe werkt dat? En wat weet ik van jou?
Paranormaal zijn is leuk.
Pasen, jezelf vernieuwen
Wat betekent die droom?
 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven