praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Spiritualiteit en de spirituele wereld

Kerst: Vrede in jezelf

Waarom werkt visualisatie zo goed en zo snel?

Met een goede, passende visualisatie kun je vrede sluiten met jezelf, met je verleden, en met je toekomst. Je kunt in een visualisatie vrede sluiten met mensen uit je omgeving zonder dat die er bij zijn, en met mensen uit je verleden zelfs als die al overleden zijn. In een visualisatie kun je antwoord krijgen op vragen waar je met denken niet verder mee komt. Je leert jezelf kennen, begrijpen en accepteren in een goede visualisatie. Dit natuurlijk onder deskundige begeleiding.

Visualiseren is een krachtige techniek om je onderbewustzijn anders te programmeren.

Want visualiseren gaat voorbij het denken. Het bewuste deel van jezelf denkt in woorden, maar het onderbewuste 'denkt' in beelden. Dat zie je aan dromen en angsten. Als je angst voelt, zíé je een monster onder je bed, of in je gedachten zie je een enge man achter de struiken staan… Als je angstig bent zíé je wat er mis kan gaan.

De taal van het onderbewuste is beeldentaal. Daarom werkt visualiseren sterk op het onderbewuste.

Je kunt door visualiseren met je onderbewuste communiceren. En met je bovenbewuste. Communiceren komt van twee kanten. Visualiseren gaat ook twee kanten op.  De beelden die 'vanzelf' in je opkomen zijn een boodschap van je onderbewuste aan jou, de beelden die je zelf stuurt, beïnvloeden je onderbewuste. Het eerste noemen we passief, het tweede actief visualiseren. Omdat deze elkaar in een goede visualisatie afwisselen, communiceer je écht met je onderbewuste.

Met een passende visualisatie kun je je angsten, je woede of je verdriet op een gezonde manier uiten en loslaten.

Je onderbewuste ziet geen verschil tussen visualisatie en werkelijkheid. Dus als je visualiseert dat je je verdriet uit je kindertijd oplost, dan is het ook opgelost. Dat kan in één sessie. Dat gaat veel sneller en dieper dan gesprekken. Want woorden raken niet tot in het onderbewuste.

Maar ook het genezingsproces van je lichaam kun je beïnvloeden met visualisaties.

Bijvoorbeeld na een operatie. Vooral als je al vóór de operatie begint met visualiseren. Lees hier het verhaal van Fred, die aan een melanoom geholpen werd.

Hoe zie jij kerst? Vredig, zacht, liefdevol? Als in december zoveel mensen de aarde zo vredig zien, dan visualiseren we samen een mooie wereld. Wil je eraan bijdragen dan vind je hieronder een visualisatie om meer vrede op aarde te brengen. En voor 2012: Visualiseer alvast wat je wilt doen of bereiken, daarmee maak je de weg vrij om het ook te laten gebeuren. Lees ook deze oudere Inspiratiemail over Slechte Voornemens.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven