praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Spiritualiteit en de spirituele wereld

21 December: Terug naar de fabrieksinstellingen

Sta op 21 december even stil bij wie jij bent en wat jij wilt, diep van binnen. Tijd om te resetten.

Voor mij begint het nieuwe jaar niet op 1 januari maar op 21 december.  21 december is de kortste dag. En dat is een bijzonder moment. Een keerpunt. Het is de overgang van de donkere herfst naar de heldere winter.  En de winter is voor de natuur wat de nacht is voor ons: Een tijd om te resetten. 

 

’s Nachts slapen we, ons lichaam kan rusten, genezen, opladen. Ons bewustzijn is teruggetrokken.

In het onderbewuste of in een wereld van dromen. Misschien komen de beste ideeën tot ons als we slapen. Tijd heelt alle wonden, en dat gebeurt vooral ’s nachts als we slapen. De beelden vanuit je onderbewuste helpen je te herstellen, ook als je je die dromen niet herinnert. Tijdens je slaap worden lichaam en geest ge-reset zodat je de nieuwe dag weer fris en fit aankunt.

De natuur doet hetzelfde in de winter.

Alsof Moeder Natuur haar bewustzijn terugtrekt in de diepte van de aarde, waar zij kan rusten en nieuwe ideeën opdoen. En juist daarom is de winter de beste tijd om weer terug te komen bij jezelf. Om opnieuw te voelen wat belangrijk is voor jou, om je gedachten de vrije loop te laten en nieuwe ideeën te krijgen over wat je wilt in het komende jaar. Het is nu niet de tijd om actie te ondernemen, maar om te dromen en nieuwe plannen te maken.

De natuur werkt in kringlopen. Er is in de natuur een tijd van zaaien en een tijd van oogsten.

Een tijd van groei en een tijd van afsterven. Een tijd van uitbundigheid en een tijd van inkeer. Als je jouw activiteiten aanpast aan de kringlopen van Moeder Natuur, dan zul je zien dat alles beter gaat. Dat je meer bereikt met minder moeite. Het enige dat je doet is afstemmen op de juiste tijd.

Voor alles is er een juiste tijd. Dat hebben we in onze kindertijd al geleerd.

Als je moeder met zware boodschappen komt binnenstruikelen en de aardappels rollen over de vloer, dan kun je beter een ander moment afwachten om te vragen om een snoepje. En als je wilt vragen om meer zakgeld omdat je vriendjes dat ook hebben, dan is het niet het juiste moment als je vader net roept dat er altijd wel een schroefje ontbreekt bij die zelfbouw-kasten. Alles gaat beter als het een beetje in harmonie gaat met de omgeving. En de omgeving dat is ook de natuur, het seizoen, het weer, de stand van de sterren,  de energie die er in de lucht hangt.

Sta op 21 december even stil bij wie jij bent en wat jij wilt, diep van binnen.

Want het is nu de tijd om te resetten. Terug naar de fabrieksinstellingen. Terug naar de reden waarom je op aarde kwam, terug naar de weg die je voor jezelf had uitgestippeld, maar waar je waarschijnlijk van afgedwaald bent, afgeleid door de dagelijkse drukte. Terug naar de zuivere ziel die je diep van binnen bent. Terug naar het Licht. Dan kun je met kerst de geboorte van het nieuwe bewustzijn in jezelf vieren.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

  1. Waar ik de laatste tijd in gedachten zo mee bezig ben verwoord jij wederom heel mooi in jouw inspiratiemail.
  1. Jackelien, ik geniet erg van je wijze mails, die je mij steeds stuurt.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven